Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra CamelBak

Camelbak – en test af pulken på din ryg

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Henrik Kastenskov

Den oprindelige CamelBak var blot en IV-drop pose, som vi kender dem fra hospitalerne. Ambulance medic, Michael Eidson, stoppede den i en sok, og satte den fast på ryggen forud for cykelløbet Hotter’N Hell 100 i Texas tilbage i 1989, og CamelBak’en var en realitet. I dag er den lille pukkel på din ryg en trofast hjælper på vandreturen, løbeturen og cykelturen.

Det kan vel knap nok kaldes for en skov, det lille stykke beplantning udenfor Ry, hvor cykelentusiast 51-årige Flemming Dybbøl i dag kører mountainbike. Men der er masser af stigninger, smalle spor og nedkørsler at forskellige sværhedsgrader at træne på, så dagens tur giver stadig mening for fundraiseren fra Skanderborg.

“Som så mange andre unger af min generation havde vi ikke råd til flere cykler, så hvis vi ville køre cross, så måtte vi selv ombygge vores minicykel. Senere hen, da jeg fik mit første job, cyklede jeg de 25 kilometer til og fra Aarhus på en billig racer. Den tur frem og tilbage var et fantastisk rum for at lade tankerne flyve”.

Landevejscykling kom først

Egentlig var Flemming Dybbøl’s passion landevejscykling, men i 2015 introducerer en ven i erhvervsnetværket ham til mountainbiking på en tur til Utah, hvor vennerne kører det kendte udholdenhedsløb 25 Hours of Frog Hollow, og for Flemming bliver det en øjenåbner til den del af cykelsporten. Derfor træner han også stadig mountainbike. Som han siger: “Så snart der begynder at komme frost på vejene, er smalle racerdæk bare for glatte, til at det er rigtigt sjovt”.

Går man tættere på Flemming Dybbøl, så er det stadig de lange ture han brænder for. Og der kommer CamelBak’en fra dagens test ind i billedet. Tre liter vand på ryggen og dertil yderligere ni liters rum til overtrækstøj, slange og lignende er ret ideelt. “Håndteringen af flasker er ofte anledning til uheld, så derfor giver det mening at have vandet på ryggen fremfor på rammen eller i lommer bagpå. Og så sidder den nye CamelBak bare supergodt – og det er ikke noget jeg siger, bare fordi jeg tester den”, understreger Flemming Dybbøl.

CamelBak’s drikkedunk, Podium, er gentænkt på flere områder, og ikke mindst hætten over drikketuden får ros med på vejen: “Så er det slut med at bruge den første del af vandet på bare at skylle dunken ren”, som Flemming Dybbøl siger det.

Vand skal der til

Michael Smith fra Smith MTB deler holdningen om, at det at have flaskerne på cyklens ramme ikke er en god ide. Men de mere krævende ruter han kører, gør at et lavere tyngdepunkt nede omkring hoften er at foretrække: “I de fleste tilfælde ville jeg bruge vandflasker, men moderne cykler har bare ikke særligt meget plads på rammen til flaskerne. Så det at bære vandet på hoften eller på ryggen giver rigtigt god mening især på de lange ture”, siger Michael Smith, og fortsætter: “Efter bare en times træning, er væsketabet så stort, at det påvirker din præstation, og din koncentrationsevne, så der skal altså vand til. På den ene eller den anden måde”

Nytænkning på ryggen

CamelBak har udviklet Impact Protector systemet, en konstruktion hvor fem lag af perforeret skum, der ligger i en lomme imellem din ryg og vandblæren, absorberer op mod 90% af stødet, hvis du skulle falde. Beskyttelse, der overstiger de krav, der stilles til for eksempel motorcyklisters beskyttelsesudstyr, og en feature, som Michael Smith er begejstret for: “Sporene herhjemme bliver mere og mere udfordrende, så hvorfor ikke passe på dig selv? Et rygskjold er bestemt ikke overkill – du ser også flere og flere mountainbikere køre med full face hjelme – så det, at du kan have en Impact Protector i din CamelBak giver god mening”.

Lige dér er de to cykelentusiaster enige. Flemming Dybbøl planlægger i øjeblikket at gå i sin farfar’s cykelspor og henover knap to måneder gentage farfarens tur fra Aarhus over Berlin til Moskva, Skt Petersborg, Helsinki, Stockholm førend turen går hjem over København og tilbage til Aarhus. “Og så er vi tilbage ved det med at have tingene på ryggen, og hænderne på styret. Færre uheld og mere komfort”, slutter Flemming Dybbøl.

Specifikationer

  • Model: Camelbak M.U.L.E.
  • Farve: Sort
  • Kapacitet: 9 liter + 3 liter vandreservior.
  • 5 udvendige lommer
  • Crux-reservoir: giver 20% mere vand per slurk – med et ergonomisk håndtag for en lettere genopfyldning
  • Magnetic Tube Trap™
  • Magnetic click lock på bryst strap
  • Luftkanaler til ventilation til ryggen.
  • Udvendige hjelmkroge
  • Vægt: 620 gram

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!