Cykelpigerne – Bakker, bakker og atter bakker…

Tekst og foto: Julie og Ida

Sidst vi opdaterede tilbragte vi dagene i Chiles hovedstad, Santiago de Chile. Her på cykelsadlen er der sket en hel del siden. Vi ændrer i første omgang lidt i planerne og sætter kursen mod den chilenske vestkyst frem for den først tænkte vej stik syd. Folk har nemlig gang på gang anbefalet os at opleve den storslåede kyst, så det er jo det vi skal!

Sved på panden langs Chiles vestkyst

Vi kan ikke modsige folks fascination af kysten, for hold nu op hvor er der flot! Flere steder er sandet farvet sort af aske fra de omkringliggende vulkaner, og bølgernes kraft trækker minder hjem til den danske vestkyst, bare større og meget mere ekstremt. Terrænet kan dog ikke sammenlignes specielt meget med den danske vestkyst. Her er langt fra fladt. Her er bakker hele tiden, så dagene kan sagtens byde på 1200 højdemeter, selvom det højeste og laveste punkt kun har en difference på 200 meter. Vejene er primært grus, og så er der selvfølgelig den herlige vind. Det er en cocktail af ting, vi ikke normalvis er de allerstørste fans af, men når det betyder unikke overnatningsspots helt nede i vandkanten, fisk i lange baner og aftensvømmeture hver aften, så er det lige til at holde til.

Pucon, paradis for outdoorfolk

Efter nogle gode men hårde dage ved kysten retter vi kursen mod Pucon, som siden Peru har stået meget højt på listen over steder, vi virkelig ser frem til at opleve. I starten af rejsen hørte vi nemlig, at man kan bestige en af Chiles mest aktive vulkaner, Villarrica, og kælke ned ad den igen! Hvis man kender os, så ved man uden at blinke, at det er en oplevelse, vi på ingen måde kan sige nej til. Det er da også langt fra en oplevelse, vi fortryder. Bureauet, vi booker igennem, fortæller os, at vulkanen i øjeblikket er i niveau gul, som betyder mere aktiv end normalt. Altså kan man ikke gå helt til toppen, men til gengæld kan man være heldig at se, lava sprøjte op ad vulkanen.

Turen til toppen starter tidligt om morgenen, så vandreturen op går med at se ud over landskabet, som stille og roligt vågner op. Det første stræk er vandring i almindeligt bjergterræn, men det sidste stræk til toppen foregår med pigsko og hakke, så man kan gå på den skrå snebeklædte bjergside. Turen op er fantastisk, men turen på numsebræt ned ad vulkansbjergsiden er ubeskrivelig. Skal du nogensinde besøge Chile, er det her helt klart et besøg værd! Efter en adrenalinfyldt lørdag, tager vi søndag en lidt mere afslappende dag i hotsprings med temperaturer på alt fra 6 til 45 grader. Vi er normalvis ikke vilde med guidede turistture som disse, da de er dyre, og vi giver slip på den frihed, vi nyder så meget. Lige her går det dog an, da det er nødvendigt for at få to megafede oplevelser.

Længe ventet Carretera Austral

Vi hopper herefter tilbage til friheden på cyklerne med et nyt eventyr ventende foran os. Vi er nemlig endelig nået ned til den sceniske vej, Carretera Austral, der snor sig gennem den chilenske del af Patagonien. Et sted vi har set utrolig mange billeder af inden afrejse, så det er helt vildt at være nået hertil. Her er frodigt og grønt med brusende vandfald overalt. Høje bjerge med sneklædte toppe omringer os. Enkelte steder er der gletsjere, mens de smukkeste søer pryder landskabet i andre egne.

Det er dog ikke lige nemt at kigge op og nyde den flotte udsigt alle steder. Vejen er nemlig ikke befæstet mange strækninger, hvilket stiller krav til vores koncentration og balance på cyklerne. For første gang nyder vi for alvor at cykle på grus, da vi hjemmefra har måbet over og glædet os til netop denne grusvej i smukke omgivelser. Derudover har gruset været forholdsvis fast grundet den store mængde regn, der falder i området. Et andet punkt, man som oftest gerne ville have været foruden, men som for os er lige sådan Carretera Austral skal være. Forunderligt mange andre bikepackere holder hviledage, når det regner allermest, da de ikke orker at blive våde. Regnen gør os naturligvis ikke det store, da vi blot hopper i regntøjet, skruer op for musikken og mindes familien derhjemme. Faktisk har en kvindelig cyklist ytret, at hun synes, at det er snyd, at vi som danskere er så vante til regnen, at det ikke gør os noget. Vi havde ikke lige forestillet os, at en italiener skulle være misundelig over det danske vejr, men den tager vi da med.

Unik eller en af flokken

Sådanne bemærkninger og sjove samtaler med andre bikepackere har der været mange af de sidste dage. Carretera Austral vrimler nemlig med cykelrejsende som os. Tidligere på rejsen har lokale og andre turister været meget imponerede over, at vi cykler så langt med så meget bagage, men her er det helt almindeligt. Efter lang tid som “celebrities” er det rart ikke at stikke sådan ud, men i højere grad bare være en del af mængden. Alligevel er vi blevet “genkendt” af andre rejsende som “de to unge danske piger”. Selvom rejsemåden ikke er unik her, er det stadig specielt, at vi er så unge, to piger, og at vi er fra Danmark. De fleste her rejser som par, er over 30 år og kommer fra Frankrig, Tyskland eller et sted i Sydamerika.

Vi nyder mødet med andre bikepackere, så vi kan dele erfaringer og oplevelser. I cykelsadlen er vi dog temmelig asociale. Efter så lang tid hvor vi bare har været os to sammen, er vi ikke så vilde med at tilpasse vores tempo til andres. Vi har fundet en god hverdag på cyklen, så den holder vi fast i. Kortere distancer følges vi med andre, men for at kunne slappe ordentligt af på cyklen kan vi bedst lide, at det fortsat bare os to.

Hverdag som spontane hulemænd

I mødet med så mange andre er vi også blevet mere bevidste om vores lugt. Derhjemme er vi, ligesom de fleste andre, vant til at gå i bad, redde hår og skifte tøj hver dag. Sådan er det ikke længere! Nu kan der sagtens gå en uge imellem hårvasken, og vi sveder gerne i tøjet til det stinker helt forfærdeligt. Skræmmende, hvor hurtigt man vænner sig til denne klamme udvikling! Vi kan sagtens lugte, at den ikke er helt god, men vi er som regel kun tætte på hinanden, så det generer os faktisk ikke. Vi ved dog, at det er slemt, når vi ikke kan huske sidst, vi vaskede tøj. For nyligt gik det op for os, at vi havde cyklet i det samme tøj i 13 dage uden at vaske det -pænt nasty, men hvad pokker!!?

På den populære Carretera Austral, hvor vi har cyklet den seneste uge, har vi dog mødtes med mange andre bikepackere. Her kan det godt føles lidt ubehageligt at være klam, da mange andre bor på hostels og går i bad hver dag. Indtil videre har det dog ikke skræmt nogen væk fra at være sammen med os, og det er en acceptabel ting at lugte af adventure på sådan en tur.

Generelt kunne vi ikke forestille os at leve på andre måder lige nu. Efter fire måneder på farten virker tanken om at vågne op i sin egen seng hver dag viiildt kedelig. Faktisk har det været sådan længe. Vi nyder virkelig, at vi aldrig ved, hvad dagen vil bringe. Spontaniteten er faldet os meget naturlig, da de bedste øjeblikke er opstået ved at takke ja til fremmedes tilbud. Selvom vi har lavet en aftale om at have ja-hatten på, mærker vi naturligvis også altid efter, om vi føler, at vi kan stole på personen. Af den grund har vi takket nej til personer, der garanteret har været søde og uskyldige, men vi vil ikke tage nogen chancer, hvis vi har en dårlig mavefornemmelse. Her ser vi det også som en stor fordel at være to til at fornemme, om det er trygt for os. Denne taktik vil vi holde fast i, mens vi bevæger os længere sydpå.

Vi fortsætter et par uger på Carretera Austral, inden vi igen krydser over til Argentina, hvor det især er den patagoniske vind, vi er spændte på at opleve. For at se, hvordan vi tackler vinden og det øde patagoniske land kan du hoppe ind på vores Instagram og Facebook under navnet Cykelpigerne.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.