Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Maj 10, 2022 | Pressemeddelelse

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Foto: Solsikkeprogrammet

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.
Danmarks Outdoor Festival tilslutter sig Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.
Danmarks Outdoor Festival vil også til festivalens øvrige gæster kommunikere, hvad Solsikken betyder. Dette for at skabe generel forståelse for, hvad man som gæst kan gøre for at skabe en mere inkluderende festival med plads til alle.

Solsikkesnoren kan bæres, hvis man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres til alle der ønsker det uden spørgsmål fra billetsalget / informationen.

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

At Danmarks Outdoor Festival giver mulighed for at bære Solsikken er en naturlig forlængelse af det arbejde, vi i forvejen gør for at sikre tilgængelighed og inklusion på festivalen. Solsikken er et tiltag, der er med til at skabe den ekstra tryghed, der kan gøre det muligt for personer med et usynligt handicap at deltage på festivalen, siger Isabel Morgenstern, Direktør for Danmarks Outdoor Festival.

Hos Videnscenter om Handicap er man begejstret:
– Med deres indtræden i Solsikkeprogrammet sender Danmarks Outdoor Festival et vigtigt signal om inklusion og tilgængelighed. Det gør en forskel at vide, man også er velkommen, selvom man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. En undersøgelse lavet af Danske Handicaporganisationer viser, at 60 % af handicaporganisationernes medlemmer gerne vil være mere friluftsaktive, end de er i dag. Den tryghed, det giver at kunne tage Solsikken på og ikke behøve forklare sig, hvis man måske har en anderledes adfærd end den, som andre gæster forventer, vil helt sikkert betyde, at flere får mulighed for at vælge denne type oplevelser til, fortæller Centerchef i Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.

For yderligere kommentarer eller information, kontakt:
Danmarks Outdoor Festival – Frivilligkoordinator, Christina Christensen, tlf: 2984 9960
Videnscenter om Handicap – Centerchef Dorte Nørregaard, tlf: 4092 2764

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!