Maj 10, 2022 | Pressemeddelelse

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Foto: Solsikkeprogrammet

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.
Danmarks Outdoor Festival tilslutter sig Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.
Danmarks Outdoor Festival vil også til festivalens øvrige gæster kommunikere, hvad Solsikken betyder. Dette for at skabe generel forståelse for, hvad man som gæst kan gøre for at skabe en mere inkluderende festival med plads til alle.

Solsikkesnoren kan bæres, hvis man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres til alle der ønsker det uden spørgsmål fra billetsalget / informationen.

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

At Danmarks Outdoor Festival giver mulighed for at bære Solsikken er en naturlig forlængelse af det arbejde, vi i forvejen gør for at sikre tilgængelighed og inklusion på festivalen. Solsikken er et tiltag, der er med til at skabe den ekstra tryghed, der kan gøre det muligt for personer med et usynligt handicap at deltage på festivalen, siger Isabel Morgenstern, Direktør for Danmarks Outdoor Festival.

Hos Videnscenter om Handicap er man begejstret:
– Med deres indtræden i Solsikkeprogrammet sender Danmarks Outdoor Festival et vigtigt signal om inklusion og tilgængelighed. Det gør en forskel at vide, man også er velkommen, selvom man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. En undersøgelse lavet af Danske Handicaporganisationer viser, at 60 % af handicaporganisationernes medlemmer gerne vil være mere friluftsaktive, end de er i dag. Den tryghed, det giver at kunne tage Solsikken på og ikke behøve forklare sig, hvis man måske har en anderledes adfærd end den, som andre gæster forventer, vil helt sikkert betyde, at flere får mulighed for at vælge denne type oplevelser til, fortæller Centerchef i Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.

For yderligere kommentarer eller information, kontakt:
Danmarks Outdoor Festival – Frivilligkoordinator, Christina Christensen, tlf: 2984 9960
Videnscenter om Handicap – Centerchef Dorte Nørregaard, tlf: 4092 2764

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.