Maj 10, 2022 | Pressemeddelelse

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Foto: Solsikkeprogrammet

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

For personer med usynlige handicap, som for eksempel hjerneskade, ADHD, angst, PTSD, autisme, alzheimers mv. kan det være stressende eller belastende at være i ukendte omgivelser med mange mennesker omkring sig. Det kan være en ekstra barriere for at tage af sted, hvis man samtidig oplever at skulle forklare sine udfordringer for at skabe forståelse.
Danmarks Outdoor Festival tilslutter sig Solsikkeprogrammet, hvilket betyder, at de træner medarbejderne, så de ved, hvad et usynligt handicap er, hvad Solsikkesnoren betyder, og hvordan man bedst møder en person, der har valgt at bære Solsikken.
Danmarks Outdoor Festival vil også til festivalens øvrige gæster kommunikere, hvad Solsikken betyder. Dette for at skabe generel forståelse for, hvad man som gæst kan gøre for at skabe en mere inkluderende festival med plads til alle.

Solsikkesnoren kan bæres, hvis man ønsker at gøre sit usynlige handicap synligt. Det er helt frivilligt, om man ønsker at bære den. Solsikkesnoren udleveres til alle der ønsker det uden spørgsmål fra billetsalget / informationen.

Det giver ingen særlige fordele at have Solsikkesnoren på. Man viser blot andre, at man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

At Danmarks Outdoor Festival giver mulighed for at bære Solsikken er en naturlig forlængelse af det arbejde, vi i forvejen gør for at sikre tilgængelighed og inklusion på festivalen. Solsikken er et tiltag, der er med til at skabe den ekstra tryghed, der kan gøre det muligt for personer med et usynligt handicap at deltage på festivalen, siger Isabel Morgenstern, Direktør for Danmarks Outdoor Festival.

Hos Videnscenter om Handicap er man begejstret:
– Med deres indtræden i Solsikkeprogrammet sender Danmarks Outdoor Festival et vigtigt signal om inklusion og tilgængelighed. Det gør en forskel at vide, man også er velkommen, selvom man kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp. En undersøgelse lavet af Danske Handicaporganisationer viser, at 60 % af handicaporganisationernes medlemmer gerne vil være mere friluftsaktive, end de er i dag. Den tryghed, det giver at kunne tage Solsikken på og ikke behøve forklare sig, hvis man måske har en anderledes adfærd end den, som andre gæster forventer, vil helt sikkert betyde, at flere får mulighed for at vælge denne type oplevelser til, fortæller Centerchef i Videnscenter om Handicap, Dorte Nørregaard.

For yderligere kommentarer eller information, kontakt:
Danmarks Outdoor Festival – Frivilligkoordinator, Christina Christensen, tlf: 2984 9960
Videnscenter om Handicap – Centerchef Dorte Nørregaard, tlf: 4092 2764

Mere inspiration

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.

Europas længste vandrerute er kommet på danske plader

Caminoen er kommet til Danmark. Der er syv forskellige godt fordelt rundt i Danmark, men hvordan opstod den første egentlig?

Naturen som terapi

Naturterapi er blevet voldsomt populært de seneste år, og Martin Høegmark er en af dem, der har succes med videregive dets glæder.

Interview: Anne og Anders

De har lavet TV sammen i 10 år, og kemien imellem dem kan mærkes helt hjem i stuerne. Kom ind under huden på TV-parret i vores interview med dem.

Nyt magasin ude – få et lille smugkig her!

Så er det her endelig. Vores magasin står nu klar til at inspirere og fortælle historier ude fra den smukke natur.

Få vitaminer til hovedet – Ud i kulturen

Søger du inspiration til at komme ud og nyde naturen med nogle spændende oplevelser i påsken, så kig med her!

At holde middag i det fri er faktisk ikke så svært

At holde middag i det fri er faktisk ikke så sværtDenne blog indeholder reklame fra Petramax, Adventure Food & Muurikka.Tekst: Thomas Kjær PedersenVi indtager mad morgen, middag og aften. De fleste af os bruger en del timer i køkkenet dagligt, og når vejret bliver...

Fremtiden kalder på bæredygtigt tøj

Denne blog indeholder reklame for SuperstainableFremtiden kalder på bæredygtigt tøj Tekst: Thomas Kjær Pedersen / Outdoor365Danskerne får mere og mere øjnene op for vores skønne natur, og selvom corona bærer en del af grunden til, at vi kom meget mere ud, så viser det...