Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Danmarks Outdoor Festival takker for fem forrygende dage

Tekst: Sara Brøns Kanstrup
Foto: Danmarks Outdoor Festival

Det var med spænding i maven, at vi åbnede vores første festival i Lunden i Silkeborg den første weekend i september. Vi er rørte, overvældede og meget, meget glade over den kæmpe store opbakning, der har været, først og fremmest fra de 20.000 gæster, men i særdeleshed også fra de 15 teamledere, 180 seje frivillige, 32 bodholdere og over 50 arrangører af oplevelser på fem magiske dage.

Kids Race

Danmarks Outdoor Festival var en del af outdoordagene i Silkeborg og allerede onsdag indtog Kids Race Them. Herefter gik turen videre til Kjellerup og sluttede af i Silkeborg fredag.

De store elever blev fysisk udfordret af Jungle Run, mens de mindre nød naturen med NaturEventyr. Der var også mulighed for at male smukke motiver på sten og blive dus med de insekter, som bor lige udenfor klasseværelset. Tak til alle de elever, lærere og pædagoger der legede med dette først år.

“Hold kæft! Vi har det godt”

Der er ingen tvivl. Ingen festival uden frivillige og Danmarks Outdoor Festival har i den grad været heldige med årets crew.

Alle var klar med varme smil og hjælpende hænder under hele festivalen, og mange valgte at blive super frivillige, som lagde mange ekstra timer med crewtrøjen på.

Kampråbet “Hold kæft! Vi har det godt” blev hurtigt adopteret fra Cykeldrengenes foredrag, og Outdoor-teamet opdaterede det med “Hold kæft! Hvor er I gode!”

Har du lyst til at være en del af det frivillige fællesskab?

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!