Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Danskerne vil ud

Tekst: Isabel Benn Morgenstern 

I Danmark har vi for alvor fået øje på vores skønne natur. Da landet lukkede ned på grund af Corona, åbnede udelivet sig op. Mange mennesker opdagede de vidtstrakte naturområder, der giver rum for aktive oplevelser til vands, til lands og i luften.

Da coronakrisen ramte Danmark og landet lukkede ned, begyndte mange danskerne at bruge naturen og naturområderne i de større
byer, mere aktivt. Næsten samtidig med nedlukningen viste DR-serien: ”Vilde, vidunderlige Danmark.”

Dokumentaren viser det skønneste af den danske natur, den vilde fauna og det vidunderlige dyreliv, som er lige udenfor døren. Hvis du ikke allerede har set serien, kan den varmt anbefales.

Aktive oplevelser i naturen giver bedre sundhed

Et aktivt friluftsliv har en effekt på den generelle sundhed og livskvalitet. De mest friluftsaktive danskere oplever også den største effekt på deres sundhed – både psykisk, fysisk og socialt.
Cirka hvert fjerde barn er dagligt ude at gå en tur med hunden eller ude at lege i naturen. Og spørger man børnene, som Friluftsrådet har gjort, så svarer over halvdelen, at de gerne vil endnu mere ud i forbindelse med skole og fritidsordning.

Ifølge Naturstyrelsen oplever tre ud af fire personer, at friluftsliv øger deres livskvalitet. 84 procent oplever en effekt på deres psykiske velvære og humør. Under coronakrisen har hver fjerde dansker besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før coronakrisen. 34 procent har opholdt sig mere i naturen

Netop på grund af coronakrisen skal danskerne muligvis indstille sig på at holde forlængede helligdage og dele af sommerferien 2021 i Danmark.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!