Danskerne vil ud

Tekst: Isabel Benn Morgenstern 

I Danmark har vi for alvor fået øje på vores skønne natur. Da landet lukkede ned på grund af Corona, åbnede udelivet sig op. Mange mennesker opdagede de vidtstrakte naturområder, der giver rum for aktive oplevelser til vands, til lands og i luften.

Da coronakrisen ramte Danmark og landet lukkede ned, begyndte mange danskerne at bruge naturen og naturområderne i de større
byer, mere aktivt. Næsten samtidig med nedlukningen viste DR-serien: ”Vilde, vidunderlige Danmark.”

Dokumentaren viser det skønneste af den danske natur, den vilde fauna og det vidunderlige dyreliv, som er lige udenfor døren. Hvis du ikke allerede har set serien, kan den varmt anbefales.

Aktive oplevelser i naturen giver bedre sundhed

Et aktivt friluftsliv har en effekt på den generelle sundhed og livskvalitet. De mest friluftsaktive danskere oplever også den største effekt på deres sundhed – både psykisk, fysisk og socialt.
Cirka hvert fjerde barn er dagligt ude at gå en tur med hunden eller ude at lege i naturen. Og spørger man børnene, som Friluftsrådet har gjort, så svarer over halvdelen, at de gerne vil endnu mere ud i forbindelse med skole og fritidsordning.

Ifølge Naturstyrelsen oplever tre ud af fire personer, at friluftsliv øger deres livskvalitet. 84 procent oplever en effekt på deres psykiske velvære og humør. Under coronakrisen har hver fjerde dansker besøgt et naturområde, de ikke har besøgt før coronakrisen. 34 procent har opholdt sig mere i naturen

Netop på grund af coronakrisen skal danskerne muligvis indstille sig på at holde forlængede helligdage og dele af sommerferien 2021 i Danmark.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.