Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra LifeStraw

Det lille strå med den store virkning

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: LifeStraw

LifeStraw har haft en kæmpe betydning for kampen for rent drikkevand i eksempelvis Afrika. Men det er også genialt udstyr til den vandrende, der ikke vil slæbe rundt med for meget vand med på vandreturen.

Man kan gribe tørst an på flere måder: du kan slæbe 1000 liter vand ud i skoven, og så vende tilbage til depotet, hver gang du skal fylde drikkedunken op med rent vand. Eller du kan medbringe et LifeStraw på 46 gram og drikke, hvad der svarer til dit daglige behov for vand fra hvilkensomhelst vandpyt de næste 250 dage frem. I virkeligheden ikke et svært valg.

Siden den danske ingeniør, Torben Vestergaard Frandsen, fik ideen til hans vandrensende sugerør og lancerede det tilbage i 2005 er det gået stærkt. Fra at have været et produkt, der direkte gik efter at være en del af krisehjælpen i forbindelse naturkatastrofer – strået fik sin ‘debut’ ved de katastrofale jordskælv på Haiti og i Pakistan i 2010 – så er det nu blevet en fast bestandel af udstyret blandt outdoorenstusiaster og backpackere over hele kloden.

Ingen kemikalier

Udstyret med et passivt filter der ikke bruger kemikalier, er den helt basale udgave af LifeStraw en løsning, der renser dit drikkevand for 99,99999% af alle urenheder og bakterier, og som kan tåle at filtrere op til 1000 liter urent vand, førend det ikke længere kan bruges.
I videreudviklingen af produktet har Vestergaard bygget filtret direkte ind i squeeze bottles og drikkedunke, der gør det nemt og bekvemt at få rent vand med på turen uanset, hvor du er.

Men LifeStraw i outdoor-udgaven har ikke glemt sin historie. Som en en del af deres DNA, fortsætter firmaet med at afhjælpe vandproblemer i tredieverdenslande ved at donere et helt skoleårs forbrug af vand til et barn for hver gang du køber et hvilketsomhelst af deres produkter. Her er der helt konkret tale om, at mange bække små udgør den store å.

LifeStraw Mission

LifeStraw kommer i en række udgaver, der vil fjerne tæt ved 100% af alle bakterier i forurenet drikkevand. Men den kommer også i den helt ekstreme ‘Mission’ udgave, der også fjerne vira.

LifeStraw Mission fjerner nemlig:

  • 99.999% af vira
  • 99.999999% af bakterier
  • 99.999% af parasitter
  • 99.999% af mikroplastik

Du kan købe dit næste Lifestraw hos vores partner Eventyrsport.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!