Denne blog indeholder reklame fra LifeStraw

Det lille strå med den store virkning

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: LifeStraw

LifeStraw har haft en kæmpe betydning for kampen for rent drikkevand i eksempelvis Afrika. Men det er også genialt udstyr til den vandrende, der ikke vil slæbe rundt med for meget vand med på vandreturen.

Man kan gribe tørst an på flere måder: du kan slæbe 1000 liter vand ud i skoven, og så vende tilbage til depotet, hver gang du skal fylde drikkedunken op med rent vand. Eller du kan medbringe et LifeStraw på 46 gram og drikke, hvad der svarer til dit daglige behov for vand fra hvilkensomhelst vandpyt de næste 250 dage frem. I virkeligheden ikke et svært valg.

Siden den danske ingeniør, Torben Vestergaard Frandsen, fik ideen til hans vandrensende sugerør og lancerede det tilbage i 2005 er det gået stærkt. Fra at have været et produkt, der direkte gik efter at være en del af krisehjælpen i forbindelse naturkatastrofer – strået fik sin ‘debut’ ved de katastrofale jordskælv på Haiti og i Pakistan i 2010 – så er det nu blevet en fast bestandel af udstyret blandt outdoorenstusiaster og backpackere over hele kloden.

Ingen kemikalier

Udstyret med et passivt filter der ikke bruger kemikalier, er den helt basale udgave af LifeStraw en løsning, der renser dit drikkevand for 99,99999% af alle urenheder og bakterier, og som kan tåle at filtrere op til 1000 liter urent vand, førend det ikke længere kan bruges.
I videreudviklingen af produktet har Vestergaard bygget filtret direkte ind i squeeze bottles og drikkedunke, der gør det nemt og bekvemt at få rent vand med på turen uanset, hvor du er.

Men LifeStraw i outdoor-udgaven har ikke glemt sin historie. Som en en del af deres DNA, fortsætter firmaet med at afhjælpe vandproblemer i tredieverdenslande ved at donere et helt skoleårs forbrug af vand til et barn for hver gang du køber et hvilketsomhelst af deres produkter. Her er der helt konkret tale om, at mange bække små udgør den store å.

LifeStraw Mission

LifeStraw kommer i en række udgaver, der vil fjerne tæt ved 100% af alle bakterier i forurenet drikkevand. Men den kommer også i den helt ekstreme ‘Mission’ udgave, der også fjerne vira.

LifeStraw Mission fjerner nemlig:

  • 99.999% af vira
  • 99.999999% af bakterier
  • 99.999% af parasitter
  • 99.999% af mikroplastik

Du kan købe dit næste Lifestraw hos vores partner Eventyrsport.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.