Spotlight fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Digitale outdoor-nomader på hjul

Tekst: Isabel Benn Morgenstern
Foto: Michael Krogh

Vi elsker eventyr. Vi drømmer om at køre afsted uden nogen fast slutdestination i sigte men med følelsen af frihed og uendelige muligheder for nye oplevelser. Og nu kan du følge os ud med Isfuglen på fricampertur rundt i Europa.

I 4. udgave af Outdoor365 magasinet, har vi et tema om camperliv. Her for du en smagsprøve med artiklen nedenfor. 

Du kan i øvrigt købe magasinet i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.
Er du medlem i Eventyrsports kundeklub, kan du hente magasinet gratis hos din nærmeste Eventyrsport butik. 

Forelsket i det minimale og friheden

Vanlife har oplevet en kæmpe vækst i popularitet i de seneste år, og det er der god grund til. Det er den ultimative følelse af frihed og det primitive liv, der snævrer hjerneaktiviten ind og folder eventyret ud.

Det næste år pakker vi så ofte som muligt livet sammen, sætter cyklerne på stativet, pakker outdoor-tøjet og kører mod solnedgangen med telefonen og computeren i bilen, der via en inverter kan trække alt det, vi behøver. Mange prøvede det digitale møde under pandemien, og den viste os, at det kan lade sig gøre.

Vi er henholdsvis journalist og fotograf, der lukker og slukker for vores bolig. Vi har været afsted i Isfuglen i weekenderne med børn og venner til Skagen, Himmelbjerget, Ostensee i Tyskland, til Fanø og til Vesterhavet ved Harboøre. Langsomt har vi forelsket os i det at være i et rum, hvor vi skal gøre alt langsomt for ikke at brage ind i hinanden. Med to dobbeltsenge, en i hovedrummet og en på taget, er der gode senge. Køkkenet er i bilens hovedrum, toilet og bad er der, men er mindre end i en gammel københavnerlejlighed, og alt er minimalistisk. Og det minimale sniger sig ind i kroppen som en frihedsfølelse og en dyb kærlighed til livet på hjul.

Vi trækker stikket for at inspirere andre til at komme ud på eventyr. Vi gør det som fricampere med automatgear, hvilket giver kørekomfort, og så snart bilens rumfang er integreret, er bilen som at køre en personbil. Og med solceller på taget har vi strømmen med os. Det er et lillebitte rum, vi skal opvarme, og kroppen giver i sig selv varme til rummet. Det vil sige, at vi med 5,99 meter i længden, 2,60 meter i højden og 3,5 meter med hævetaget slået op, har det hele med os i bilen. Vanlife er oversat til dansk en personbil indrettet til beboelse. Og det betyder, at vi kan raste overalt, så længe vi ikke etablerer os med stole og camperer udenfor bilen. Vi kører med gas til madlavning og ekstra varme, hvis det kræves, og det er det, det koster. I samarbejde med Autocamp i Låsby har vi fået muligheden for at lade outdoor-oplevelser folde sig ud, der hvor vejen fører os hen. Vi vil op på de højeste tinder, ud på mountainbikespor, tage landevejscyklen op ad snoede bjergveje, i kajak og følge vandrespor langs havet. Det er drømmen om et arbejdsliv med frihed, som de fleste kigger på ud ad vinduet fra et travlt kontor i en travl storby på en travl hverdag.

Et år med vanlife

Vi vil det næste år undersøge, hvor let vanlife egentlig er? Hvordan kommer vi overhovedet i gang? Hvor er eventyrene? Hvilke afsavn er der? Hvordan ændrer vi os mentalt? Og hvordan er det at arbejde som digital nomade?

Det er disse spørgsmål, som vi vil undersøge, mens vi lever på hjul og planlægger de næste eventyr.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.