Spotlight fra 4. udgave af Outdoor365 magasinet 

Digitale outdoor-nomader på hjul

Tekst: Isabel Benn Morgenstern
Foto: Michael Krogh

Vi elsker eventyr. Vi drømmer om at køre afsted uden nogen fast slutdestination i sigte men med følelsen af frihed og uendelige muligheder for nye oplevelser. Og nu kan du følge os ud med Isfuglen på fricampertur rundt i Europa.

I 4. udgave af Outdoor365 magasinet, har vi et tema om camperliv. Her for du en smagsprøve med artiklen nedenfor. 

Du kan i øvrigt købe magasinet i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.
Er du medlem i Eventyrsports kundeklub, kan du hente magasinet gratis hos din nærmeste Eventyrsport butik. 

Forelsket i det minimale og friheden

Vanlife har oplevet en kæmpe vækst i popularitet i de seneste år, og det er der god grund til. Det er den ultimative følelse af frihed og det primitive liv, der snævrer hjerneaktiviten ind og folder eventyret ud.

Det næste år pakker vi så ofte som muligt livet sammen, sætter cyklerne på stativet, pakker outdoor-tøjet og kører mod solnedgangen med telefonen og computeren i bilen, der via en inverter kan trække alt det, vi behøver. Mange prøvede det digitale møde under pandemien, og den viste os, at det kan lade sig gøre.

Vi er henholdsvis journalist og fotograf, der lukker og slukker for vores bolig. Vi har været afsted i Isfuglen i weekenderne med børn og venner til Skagen, Himmelbjerget, Ostensee i Tyskland, til Fanø og til Vesterhavet ved Harboøre. Langsomt har vi forelsket os i det at være i et rum, hvor vi skal gøre alt langsomt for ikke at brage ind i hinanden. Med to dobbeltsenge, en i hovedrummet og en på taget, er der gode senge. Køkkenet er i bilens hovedrum, toilet og bad er der, men er mindre end i en gammel københavnerlejlighed, og alt er minimalistisk. Og det minimale sniger sig ind i kroppen som en frihedsfølelse og en dyb kærlighed til livet på hjul.

Vi trækker stikket for at inspirere andre til at komme ud på eventyr. Vi gør det som fricampere med automatgear, hvilket giver kørekomfort, og så snart bilens rumfang er integreret, er bilen som at køre en personbil. Og med solceller på taget har vi strømmen med os. Det er et lillebitte rum, vi skal opvarme, og kroppen giver i sig selv varme til rummet. Det vil sige, at vi med 5,99 meter i længden, 2,60 meter i højden og 3,5 meter med hævetaget slået op, har det hele med os i bilen. Vanlife er oversat til dansk en personbil indrettet til beboelse. Og det betyder, at vi kan raste overalt, så længe vi ikke etablerer os med stole og camperer udenfor bilen. Vi kører med gas til madlavning og ekstra varme, hvis det kræves, og det er det, det koster. I samarbejde med Autocamp i Låsby har vi fået muligheden for at lade outdoor-oplevelser folde sig ud, der hvor vejen fører os hen. Vi vil op på de højeste tinder, ud på mountainbikespor, tage landevejscyklen op ad snoede bjergveje, i kajak og følge vandrespor langs havet. Det er drømmen om et arbejdsliv med frihed, som de fleste kigger på ud ad vinduet fra et travlt kontor i en travl storby på en travl hverdag.

Et år med vanlife

Vi vil det næste år undersøge, hvor let vanlife egentlig er? Hvordan kommer vi overhovedet i gang? Hvor er eventyrene? Hvilke afsavn er der? Hvordan ændrer vi os mentalt? Og hvordan er det at arbejde som digital nomade?

Det er disse spørgsmål, som vi vil undersøge, mens vi lever på hjul og planlægger de næste eventyr.

Mere inspiration

Tre forslag til julegaver, der inviterer til ude-eventyr

Julen nærmer sig, og måske du mangler lidt inspiration til julegaver. Her får du forslag til produkter, der inviterer på flere ude-eventyr

Cykelpigerne – Styrt i sydamerikansk ørken og usikkerhed om fremtidig færden

Ida og Julie har nu kørt igennem to ørkner i Sydamerika. De har oplevet friheden og stilheden – men på den sidste del styrter Julie og får hjernerystelse, hvilket sætter deres eventyr på pause. Hvad gør man så? Læs om deres seneste oplevelser her i bloggen.

Kom tættere på naturen med vanlife

Når du scroller gennem #vanlife på instagram, ser du masser af billeder med smuk natur og hyggelige vans. Vanlife og natur går nemlig ofte hånd i hånd
Læs Ayo Hansens fortælling om vanlife.

Bål Almanak – opskrift til november suppe

En lækker november suppe med omtale af bogen Bål Almanak, der giver dig inspiration til mad over bål.

12 overvejelser før du køber camper

Du foretager dig en større investering, når du køber en campervan eller autocamper. Her får du 12 spørgsmål, der hjælper dig med at blive klar til mødet med forhandleren, så I i fællesskab kan finde den helt rigtige camper til dig.

Outdoor365 magasin efterår/vinter 2022

I 4. udgave af Outdoor365 magasinet zoomer vi ind på outdoor-fortællinger rundt i Danmark og i de fjernesteafkroge af verden.

Kan du holde varmen?

Den nye Odin Lifa Pro Belay Jacket er designet til at imødekomme behovene hos eftersøgnings- og redningsarbejder, der ofte arbejder under ekstreme udendørs forhold

Cykelpigerne – Betaget af sydamerikansk charme fra start

Cykelpigerne har nu været på tur i lidt over 5 uger – og de har det fedt! Læs om deres seneste oplevelser i Peru og Bolivia.

Emma’s Everest – del 6: Kvinde på bjerget, tisseflaske og øjebliksbilleder

Er du nysgerrig på, om dét at være kvinde i bjergene skiller sig ud? Hvilke rejseoplevelser og erfaring giver det? Og er der overhovedet forskel på at være kvinde eller mand på et bjerg?

Dun eller fiber?  – Sådan vælger du den rigtige isolering

Er du en af dem, der ikke ved om du skal vælge dun eller fiber i din jakke, sovepose og andet udendørsudstyr? Så læs med her, hvor du vil klogere på fordele og ulemper, så du kan vælge det der passer til dig.