Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Emma’s Everest – del 5

Emma’s Everest månedlig fællestræning. Kom med!

Tekst: Emma Østergaard
Foto: Emma Østergaard og Jakob Urth

Hver måned kan du deltage i Emma’s Everest fællestræning. En fællestræning, hvor vi sammen kan inspirere hinanden, motivere og mærke glæden, når pulsen stiger, sveden tørres af overlæben, og kroppen fyldes med glæde. Den glæde du ved, der kommer, når en virkelig god træning er gennemført. Ses vi?

Lad os gå lige på og hårdt. Emma’s Everest fællestræning er et initiativ, jeg startede op som en del af mit Emma’s Everest-projekt. Et initiativ, hvor jeg inviterer dig og enhver, der har lyst, med på en fællestræning en gang om måneden. For er du klar over, hvor fantastisk smuk naturen i Danmark er. Det er du nok, så kom med på en fællestræning, når vi går på trailstier, får wow-udsigter, lader hånden glide igennem det høje, bløde græs i hedelandskabet, mærker musklerne arbejde, når det går stejlt opad, og mere til. Det eneste du skal gøre? Tja, det er faktisk bare at møde op. For hver måned skal vi noget nyt, eller et nyt sted hen og træne, og det er ’all free training’. Fællestræningen er vores lille spark bagi. Lad den fungere som den lille motivation, der får dig afsted. Sammen med de andre deltagere deler vi oplevelsen og glæden, som træningen giver.

Vi har ikke travlt, og vi skal ikke træne som OL-atleter.
Dét, vi skal, er at mærke fællesskabet, når vi træner sammen. Når vi deler oplevelsen, mærker endorfinerne kilde i kroppen, lader os inspirere af hinanden og får den fede ’efter-træning-følelse’. Måske du får ømme lægmuskler, mærker dine lårbasser eller må massere smilemusklerne. Fedest, så ved du nemlig, at træningen har været god.

Det er ikke afgørende, hvilken fysisk form du er i, eller hvor lang tid, du træner med. Og undervurdér nu ikke dig selv. Et fællesskab kan få dig længere, end du tror. Fællestræningen varierer fra gang til gang, hvor vi f.eks. tager på længere vandreture, små̊ hikes med rygsæk og trappetræning.

Har du din kalender fremme? Kanon. Så kan du notere, at der den sidste lørdag i måneden (oftest) er en Emma’s Everest fællestræning. Find mig på Instagram, Emma Østergaard, hvor jeg i starten af hver måned poster, hvad månedens fællestræning byder på, hvor vi mødes, og hvad vi sammen skal opleve. Er du frisk på at komme til månedens fællestræning, så skriv til mig på Instagram. I løbet af måneden finder du også små påmindelser om fællestræningen i mine stories.

Fællestræning giver dig mere end bare træning.

Med fællestræningen er mit håb, at den ikke blot er vores lille skub bagi til at komme ud og træne. Mit håb er, at den afføder et drive i dig. Giver dig et kick til skabe de gode muligheder for dig selv, overkomme de sure udfordringer og fortsætte med dine fantastiske mål.

Jeg mærker og hører deltagerne fortælle, hvordan energien og motivationen, de får fra fællestræningen, giver dem power. Kom med og mærk selv at ’du kan’, at du er stærk og mærk en motivation til at nå dine mål, små som store, gennem dedikeret arbejde.

Emma’s Everest fællestræning har indtil nu budt på blandt andet 10 km. vandretur i Mols Bjerge ved Trehøje, en 8 km. hike til Sukkertoppen i Gammel Ry, 2 timers trappetræning ved Ørneredens stejle ståltrappe i Aarhus og 10 km. vandretur på smukke trailstier i Marselisborgskovene syd for Aarhus. Og hey, har du et kanon forslag til en fællestræning, så lad mig vide.

Inkluderende power initiativer. Emma’s Everest Girlpowerprojektet, der lige er det ekstra.

Du har læst om, hvad en Emma’s Everest fællestræning går ud på. Har du lyst til at mærke min energi bag initiativet? Mærke, hvorfor fællestræningen blev til? Fedest, nu skal du høre.
Gennem mit girlpowerprojekt har jeg opbygget en mental styrke. En stolthed til at skyde brystet frem. En tro på mig sig. Og ikke mindst en uvurderlig, fantastisk læring, som jeg benytter i alle livets facetter. Det er en vild, og til tider skræmmende, udvikling.

For wow, det er crazy, hvad jeg har kastet mig ud i: da det slog klik for mig, og jeg startede Emma’s Everest. For projektet er også enormt pressende. Det er ikke altid sjovt. Det er hårdt. Men det er også meget mere end det. Det er lykkegivende, livsglædende, motiverende og jeg kunne fortsætte den positive opremsning.

Pointen er, at jeg i denne proces har lært at se og skabe mulighederne for mig. Jeg forstår at løse udfordringen, fordi jeg skaber mulighederne for det. Det er energien bag Emma’s Everest. Energien, du også kan få. Og energien, der står bag fællestræningen, som du kan blive en del af.
Vi ses!

Husk fortsat at følge med her på bloggen hos Outdoor365, hvor jeg hver 3. uge deler ud af Emma’s Everest. Følg også med på Instagram, hvor jeg deler ud af hverdagens gøren, træning, oplevelser, og ikke mindst tager dig med i de helt specielle, ærlige og mindeværdige øjeblikke, når jeg er på tur og ekspedition. Du kan også læse mere på www.emmaseverest.dk.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!