Få et powerboost med cykeldrengene

DR-programmet Alene i Vildmarken blev vundet af de to skolekammerater og unge eventyrere fra Fredericia. Emil Fammé Hansen og Nicklas Flenø Mikaelsen har et fællesskab, der har taget dem endnu længere ud i verden, hvor de på en jordomrejse har cyklet mere end 24.000 kilometer. Det er deres positive mindset, der siden har sendt dem ud til mere end 100 foredrag.

Positiv energi med Cykeldrengene 

De to unge eventyrere, kan nu opleves i Eventyrsportbutikkerne rundt om i hele landet, hvor Emil Flammé og Nicklas Flenø Mikaelsen inspirerer publikum med et skud positive energi. ”Den dag vi kom til Norge, manifesterede vi sejren i ”Alene i vildmarken” ved at gå i gang med at snitte vores pokal. Det fysiske symbol skulle få os gennem sult, kulde og storm.

De to unge mænd går efter at se lyset for enden af tunnelen. Om de er truet på livet eller står foran vanvittige fysiske udfordringer. Så evner de at se et helt fuldt glas, der for andre for længst kunne være halv tomt.

Mange spørger dem, hvor de henter deres positive energi? Svaret er, at den har de bygget op i barndommen med Nicklas’ far som rollemodel for positiv tænkning og siden levet ud sammen gennem de udfordringer, de har været gennem på deres cykeltur verden rundt.

Vindermentalitet i vildmarken

”Vores mantra, når vi har det svært er: ”Hold kæft, vi har det godt.” Og det har tusindvis af unge og ældre danskere allerede hørt i deres medrivende foredrag, der bringer publikum verden rundt og ind i mindsettet hos et par unge knægte, der rejste ud og kom hjem som mænd.

Mindsettet gjorde udslaget i det populære TV program “Alene i Vildmarken”, hvor de to vandt femte sæson, da de lidt til egen ærgrelse blev hentet ud allerede efter 32 dage i det nordnorske med beskeden om, at de havde vundet. Sejren var 99% mental ifølge Emil.

Verden rundt på cykel

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen indledte deres rejse mod verdensberømthed i Danmark den 22. september 2018, da de begge blot var 21 år gamle. På deres to Canondale cykler begav de sig ud på en 24.391 kilometer rejse, der skulle give dem den uofficielle verdensrekord som yngste duo nogensinde til at cykle rundt om jorden. Presset af pandemien returnerede de halvandet år senere til Danmark den 21. marts 2020. Blot en uge efter statsminister Mette Fredriksen lukkede Danmark ned.

Det gode liv i Indien

“På mange måder var Indien den fedeste oplevelse, vi havde”, erindrer Nicklas Flenø Mikaelsen. “Det ville være så let at afskrive den fattige inder – og de er virkeligt fattige – og tænke at de måtte være ulykkelige, fordi de er så fattige. Men det er de ikke. De har bare et andet perspektiv på tingene. Uanset at de intet havde, så delte de bare ud af, hvad de nu havde. Og det inspirerede os meget”. Emil Fammé Hansen supplerer: “Vi bruger alt for meget energi på at være utilfredse – I vores del af verden ser vi altid på det, vi IKKE har. Men der er er så meget, der er ligegyldigt. Prøv at læne dig tilbage og spørg dig selv: har jeg et godt liv?

Fakta om Cykeldrengenes eventyr

Klassekammeraterne fra Skjoldborgvejens Skole, Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen, drog august 2018 afsted på en cykeltur, der skulle have taget dem verden rundt.

De cyklede til Hamborg, hvorfra de fløj til Indien. Herfra cyklede de gennem Indien, Sydøstasien, Australien og New Zealand, inden de tog til Sydamerika, hvor deres verdenstur blev stoppet af pandemien.

De meldte sig til DR-konkurrencen Alene i Vildmarken, som blev afviklet i efteråret. Makkerparret holdt skansen i 30 dage og vandt.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.