Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Få vitaminer til hovedet – UD I KULTUREN

Tekst: Mathilde Baade Høberg

Ønsker du dig, at gå- eller cykelturen, er mere end ”bare” en tur i det fri?

Elsker du også historie, kunst og kultur? Så har vi samlet en række spændende, sjove og udfordrende oplevelser, som du kan udforske alene eller sammen med familie og venner overalt i det ganske land.

Her finder du alt fra hjernevridende gåder og interessante lydfortællinger til smukke vandre- og cykelruter med masser af oplevelsesmuligheder undervejs.

Perfekt oplevelse at fylde din påske med!

Skovstien i herregårdsskoven Lunden ved Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum

Følg kulturruten i herregårdslandskabet ved Gammel Estrup, scan QR koderne undervejs, og lyt til fortællingerne om herregårdens brug af området gennem tiden.
Se blandt andet en gammel ulvegrav og adelsfamiliens gravplads i skoven, og bliv klogere på herregårdenes kulturlandskaber.

Pris: Gratis – dog kræver første punkt på ruten adgang til museet.

Mystery Makers

Mysterieskaberne Mystery Makers har udviklet to udendørs gådesæt til København, nærmere bestemt ved Kastellet og i Kongens Have. Begge opgavesæt kan bookes på forhånd og hentes nær Frihedsmuseet, og så er det bare om at finde sin indre Sherlock Homes og løse mysteriet.

Mystery Makers tilbyder også flere indendørs gådeoplevelser.

Pris: Fra 250 kroner pr. person.

De syngende træer

I Kildeparken i Aalborg kan man opleve et helt særligt parkområde, hvor træerne synger. Ved træer plantet af en række kunstnere, der har gæstet byen, finder man lydinstallationer, der hylder de enkelte kunstnerne.

Projektet er sat i søen af Aalborg Kongres og Kultur Center.

Pris: Gratis

Gådejagt ved Moesgaard Museum

MOMU har udviklet gådejagten ”Forglemmigej”, som tager dig med på en underfundig rejse i naturen og gennem flere af områdets mange historier. Gå på opdagelse, løs gåderne, og følg de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig omkring museet og herregården.

Spilæsken kan bestilles på museets webshop og hentes i museumsbutikken. Gådejagten ”Forglemmigej” kan opleves fra d. 26. juni ved Moesgaard Museum.

Pris: 400-600 kroner pr. spilæske.

 

Marskstien

Vil du opleve Tøndermarskens imponerende vidder, smukke natur og samtidig høre om, hvordan mennesker gennem tiderne har gjort brug af området, så skal Marskstien på din liste over smukke vandreoplevelser.

Otte længere og kortere vandreruter slynger sig gennem Tøndermarskens unikke kulturlandskab med små formidlingsstationer langs ruten. På hjemmesiden finder du information om de forskellige del af ruten samt digitale kort.

Pris: Gratis

 

Storyhunt

Med Storyhunt kan du gennem spændende lydfortællinger opleve både store og små historier flere steder i landet. I Odense kan du for eksempel gå i H. C. Andersens fodspor og opleve byen på den berømte digters tid eller tager på turen ”Fra Mjød til Specialøl” i Carlsens Kvarter og blive klogere på ølbrygningens historie.

Fortællingerne kan downloades på din mobil på stedet, og med ét er du sendt af sted på et fantastisk lydeventyr.

Pris: Fra 100 kroner pr. mobil.

 

Ud i kunsten og naturen med Museum Jorn

Museum Jorn tilbyder to cykelruter, hvor du kan følge i Jorns eller guldaldermalernes fodspor gennem det smukke landskab i Søhøjlandet ved Silkeborg.

Ruterne tager dig gennem områder, som inspirerede kunstnerne, og som stadig er naturlige kunstværker under åben himmel. Museet tilbyder guidebog, take away-frokost og leje af cykler til turene.

Pris: Fra 100 kroner.

 

Historiske gådejagter

De historiske gådeudviklere, Hvem, tilbyder spændende historiske gådejagter flere steder i landet. Blandt andet i Aarhus, hvor man gennem gådejagten ”Aarhus Brænder” skal hjælpe modstandsbevægelsen med at stoppe den berygtede nazist Perletand, inden han sprænger en bombe i byen.

Book en gådejagt, få udleveret et gådesæt i caféen i Øst for Paradis, og gå på opdagelse efter besættelsens spor i det moderne Aarhus’ gader.

Pris: 600 kroner pr. gruppe, max. seks personer.

 

Nyt magasin

.. og skal det ikke være løgn, så udkommer vores magasin meget snart. Sprængfyldt med inspirerende artikler som denne.

Det kan i høre meget mere om næste uge.

 

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!