Få vitaminer til hovedet – UD I KULTUREN

Tekst: Mathilde Baade Høberg

Ønsker du dig, at gå- eller cykelturen, er mere end ”bare” en tur i det fri?

Elsker du også historie, kunst og kultur? Så har vi samlet en række spændende, sjove og udfordrende oplevelser, som du kan udforske alene eller sammen med familie og venner overalt i det ganske land.

Her finder du alt fra hjernevridende gåder og interessante lydfortællinger til smukke vandre- og cykelruter med masser af oplevelsesmuligheder undervejs.

Perfekt oplevelse at fylde din påske med!

Skovstien i herregårdsskoven Lunden ved Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum

Følg kulturruten i herregårdslandskabet ved Gammel Estrup, scan QR koderne undervejs, og lyt til fortællingerne om herregårdens brug af området gennem tiden.
Se blandt andet en gammel ulvegrav og adelsfamiliens gravplads i skoven, og bliv klogere på herregårdenes kulturlandskaber.

Pris: Gratis – dog kræver første punkt på ruten adgang til museet.

Mystery Makers

Mysterieskaberne Mystery Makers har udviklet to udendørs gådesæt til København, nærmere bestemt ved Kastellet og i Kongens Have. Begge opgavesæt kan bookes på forhånd og hentes nær Frihedsmuseet, og så er det bare om at finde sin indre Sherlock Homes og løse mysteriet.

Mystery Makers tilbyder også flere indendørs gådeoplevelser.

Pris: Fra 250 kroner pr. person.

De syngende træer

I Kildeparken i Aalborg kan man opleve et helt særligt parkområde, hvor træerne synger. Ved træer plantet af en række kunstnere, der har gæstet byen, finder man lydinstallationer, der hylder de enkelte kunstnerne.

Projektet er sat i søen af Aalborg Kongres og Kultur Center.

Pris: Gratis

Gådejagt ved Moesgaard Museum

MOMU har udviklet gådejagten ”Forglemmigej”, som tager dig med på en underfundig rejse i naturen og gennem flere af områdets mange historier. Gå på opdagelse, løs gåderne, og følg de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig omkring museet og herregården.

Spilæsken kan bestilles på museets webshop og hentes i museumsbutikken. Gådejagten ”Forglemmigej” kan opleves fra d. 26. juni ved Moesgaard Museum.

Pris: 400-600 kroner pr. spilæske.

 

Marskstien

Vil du opleve Tøndermarskens imponerende vidder, smukke natur og samtidig høre om, hvordan mennesker gennem tiderne har gjort brug af området, så skal Marskstien på din liste over smukke vandreoplevelser.

Otte længere og kortere vandreruter slynger sig gennem Tøndermarskens unikke kulturlandskab med små formidlingsstationer langs ruten. På hjemmesiden finder du information om de forskellige del af ruten samt digitale kort.

Pris: Gratis

 

Storyhunt

Med Storyhunt kan du gennem spændende lydfortællinger opleve både store og små historier flere steder i landet. I Odense kan du for eksempel gå i H. C. Andersens fodspor og opleve byen på den berømte digters tid eller tager på turen ”Fra Mjød til Specialøl” i Carlsens Kvarter og blive klogere på ølbrygningens historie.

Fortællingerne kan downloades på din mobil på stedet, og med ét er du sendt af sted på et fantastisk lydeventyr.

Pris: Fra 100 kroner pr. mobil.

 

Ud i kunsten og naturen med Museum Jorn

Museum Jorn tilbyder to cykelruter, hvor du kan følge i Jorns eller guldaldermalernes fodspor gennem det smukke landskab i Søhøjlandet ved Silkeborg.

Ruterne tager dig gennem områder, som inspirerede kunstnerne, og som stadig er naturlige kunstværker under åben himmel. Museet tilbyder guidebog, take away-frokost og leje af cykler til turene.

Pris: Fra 100 kroner.

 

Historiske gådejagter

De historiske gådeudviklere, Hvem, tilbyder spændende historiske gådejagter flere steder i landet. Blandt andet i Aarhus, hvor man gennem gådejagten ”Aarhus Brænder” skal hjælpe modstandsbevægelsen med at stoppe den berygtede nazist Perletand, inden han sprænger en bombe i byen.

Book en gådejagt, få udleveret et gådesæt i caféen i Øst for Paradis, og gå på opdagelse efter besættelsens spor i det moderne Aarhus’ gader.

Pris: 600 kroner pr. gruppe, max. seks personer.

 

Nyt magasin

.. og skal det ikke være løgn, så udkommer vores magasin meget snart. Sprængfyldt med inspirerende artikler som denne.

Det kan i høre meget mere om næste uge.

 

Mere inspiration

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.

Europas længste vandrerute er kommet på danske plader

Caminoen er kommet til Danmark. Der er syv forskellige godt fordelt rundt i Danmark, men hvordan opstod den første egentlig?

Naturen som terapi

Naturterapi er blevet voldsomt populært de seneste år, og Martin Høegmark er en af dem, der har succes med videregive dets glæder.

Interview: Anne og Anders

De har lavet TV sammen i 10 år, og kemien imellem dem kan mærkes helt hjem i stuerne. Kom ind under huden på TV-parret i vores interview med dem.

Nyt magasin ude – få et lille smugkig her!

Så er det her endelig. Vores magasin står nu klar til at inspirere og fortælle historier ude fra den smukke natur.

At holde middag i det fri er faktisk ikke så svært

At holde middag i det fri er faktisk ikke så sværtDenne blog indeholder reklame fra Petramax, Adventure Food & Muurikka.Tekst: Thomas Kjær PedersenVi indtager mad morgen, middag og aften. De fleste af os bruger en del timer i køkkenet dagligt, og når vejret bliver...

Fremtiden kalder på bæredygtigt tøj

Denne blog indeholder reklame for SuperstainableFremtiden kalder på bæredygtigt tøj Tekst: Thomas Kjær Pedersen / Outdoor365Danskerne får mere og mere øjnene op for vores skønne natur, og selvom corona bærer en del af grunden til, at vi kom meget mere ud, så viser det...