Få vitaminer til hovedet – UD I KULTUREN

Tekst: Mathilde Baade Høberg

Ønsker du dig, at gå- eller cykelturen, er mere end ”bare” en tur i det fri?

Elsker du også historie, kunst og kultur? Så har vi samlet en række spændende, sjove og udfordrende oplevelser, som du kan udforske alene eller sammen med familie og venner overalt i det ganske land.

Her finder du alt fra hjernevridende gåder og interessante lydfortællinger til smukke vandre- og cykelruter med masser af oplevelsesmuligheder undervejs.

Perfekt oplevelse at fylde din påske med!

Skovstien i herregårdsskoven Lunden ved Gammel Estrup – Danmarks Herregårdsmuseum

Følg kulturruten i herregårdslandskabet ved Gammel Estrup, scan QR koderne undervejs, og lyt til fortællingerne om herregårdens brug af området gennem tiden.
Se blandt andet en gammel ulvegrav og adelsfamiliens gravplads i skoven, og bliv klogere på herregårdenes kulturlandskaber.

Pris: Gratis – dog kræver første punkt på ruten adgang til museet.

Mystery Makers

Mysterieskaberne Mystery Makers har udviklet to udendørs gådesæt til København, nærmere bestemt ved Kastellet og i Kongens Have. Begge opgavesæt kan bookes på forhånd og hentes nær Frihedsmuseet, og så er det bare om at finde sin indre Sherlock Homes og løse mysteriet.

Mystery Makers tilbyder også flere indendørs gådeoplevelser.

Pris: Fra 250 kroner pr. person.

De syngende træer

I Kildeparken i Aalborg kan man opleve et helt særligt parkområde, hvor træerne synger. Ved træer plantet af en række kunstnere, der har gæstet byen, finder man lydinstallationer, der hylder de enkelte kunstnerne.

Projektet er sat i søen af Aalborg Kongres og Kultur Center.

Pris: Gratis

Gådejagt ved Moesgaard Museum

MOMU har udviklet gådejagten ”Forglemmigej”, som tager dig med på en underfundig rejse i naturen og gennem flere af områdets mange historier. Gå på opdagelse, løs gåderne, og følg de spor, som menneskeskæbner gennem tiden har efterladt sig omkring museet og herregården.

Spilæsken kan bestilles på museets webshop og hentes i museumsbutikken. Gådejagten ”Forglemmigej” kan opleves fra d. 26. juni ved Moesgaard Museum.

Pris: 400-600 kroner pr. spilæske.

 

Marskstien

Vil du opleve Tøndermarskens imponerende vidder, smukke natur og samtidig høre om, hvordan mennesker gennem tiderne har gjort brug af området, så skal Marskstien på din liste over smukke vandreoplevelser.

Otte længere og kortere vandreruter slynger sig gennem Tøndermarskens unikke kulturlandskab med små formidlingsstationer langs ruten. På hjemmesiden finder du information om de forskellige del af ruten samt digitale kort.

Pris: Gratis

 

Storyhunt

Med Storyhunt kan du gennem spændende lydfortællinger opleve både store og små historier flere steder i landet. I Odense kan du for eksempel gå i H. C. Andersens fodspor og opleve byen på den berømte digters tid eller tager på turen ”Fra Mjød til Specialøl” i Carlsens Kvarter og blive klogere på ølbrygningens historie.

Fortællingerne kan downloades på din mobil på stedet, og med ét er du sendt af sted på et fantastisk lydeventyr.

Pris: Fra 100 kroner pr. mobil.

 

Ud i kunsten og naturen med Museum Jorn

Museum Jorn tilbyder to cykelruter, hvor du kan følge i Jorns eller guldaldermalernes fodspor gennem det smukke landskab i Søhøjlandet ved Silkeborg.

Ruterne tager dig gennem områder, som inspirerede kunstnerne, og som stadig er naturlige kunstværker under åben himmel. Museet tilbyder guidebog, take away-frokost og leje af cykler til turene.

Pris: Fra 100 kroner.

 

Historiske gådejagter

De historiske gådeudviklere, Hvem, tilbyder spændende historiske gådejagter flere steder i landet. Blandt andet i Aarhus, hvor man gennem gådejagten ”Aarhus Brænder” skal hjælpe modstandsbevægelsen med at stoppe den berygtede nazist Perletand, inden han sprænger en bombe i byen.

Book en gådejagt, få udleveret et gådesæt i caféen i Øst for Paradis, og gå på opdagelse efter besættelsens spor i det moderne Aarhus’ gader.

Pris: 600 kroner pr. gruppe, max. seks personer.

 

Nyt magasin

.. og skal det ikke være løgn, så udkommer vores magasin meget snart. Sprængfyldt med inspirerende artikler som denne.

Det kan i høre meget mere om næste uge.

 

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.