Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

FEM SKARPE TIPS TIL LANGRENDSTURE PÅ BAKKETOPPENE

Det er ikke såre simpelt bare at traske ud i naturen og forvente, at det hele kører på skinner. Med hjælp fra Haglöfs giver vi dig nogle redskaber til, hvordan man eksempelvis begiver sig op ad bjergsiderne og kommer helskindet i mål.

Det er selvfølgelig sværere at stå på ski op ad en bjergside end at tage liften, eller end at tage en helikopter for den sags skyld. Men dem, der ønsker, at livet skal være enkelt, kan lige så godt blive hjemme. At tjene din egne højdemeter giver en kæmpe tilfredsstillelse – og med den rette forberedelse bliver klatring en del af kicket. Her er IFMGA-certificeret bjergguide Martin ”Bruce” Lindbergs fem bedste tips til alle, der har planlagt at stå på ski op ad bakken.

DE FEM TIPS

 • Tjek alt efter en ekstra gang
  Før du går, skal du huske at foretage et sidste tjek. Det sker alt for ofte, at skinderne lader sig tørre, at transceiveren står på køkkenbordet eller at de ekstra handsker ikke er kommet med, når der er allermest brug for dem. Det er ikke speciel sjovt.

 

 • Klæd dig tyndere
  Ordsproget: ”Be bold, start cold” er aldrig mere sandt, når det kommer til at stå på ski op ad bjergsiderne. Hvis du er varm fra start, begynder du med garanti at svede. Så bliver du tungere, langsommere og risikere at begynde at fryse, inden du når toppen.

 

 • Gå stjelt
  Der er langt til toppen. Men genveje får det ikke til at gå hurtigere, kun at oplevelsen bliver mere anstrengende. Vælg en hældning, der giver dig mulighed for at holde et jævnt tempo, uden at du skal stoppe op for at trække vejret.
 • Vent med hælløfteren
  Den mest almindelige begynderfejl er at hæve hælene for meget. Jo højere hælløft, jo kortere skridt. Det koster energi, balance og greb. Erfarne bjergguider bruger næsten udelukkende de højeste højderyg, når de sporer i dyb sne.

 

 • Lad skiene glide
  Spar på energien, når du går op ad bjerget – lad skiene glide i stedet for at løfte dem. Ret ryggen, skub dine hofter fremad og gør hvert skridt langt. Det vil føles uvant i starten, men er bestemt det hele værd i det lange løb.

VASSI TOURING – EARN YOUR LINE

Find dine egne pister langt væk fra liftsystemerne. VASSI GTX TOURING er en ny freestyle-stand fra Haglöfs – designet til ture på bakketoppene. Den er let og behagelig på vej op, og giver god beskyttelse på vej ned. Banebryddende VASSI-design i GORE-TEX aktivt materiale, der ånder godt, samtidig med, at det er ekstremt vejrbestandigt.

Pasformen er perfekt til både freeriding og langrend – tilpasset til et varierende bevægelsesmønster – og både jakke og bukser har masser af gennemtænkte løsninger. Bag brystlommerne er der store ventilationsåbninger, placeret diagonalt for ikke at blive dækket af rygsækkens skulderstropper. Jakken har store inderlommer med bælgeåbninger til at holde handsker og huden varm, og bukserne har lange ventilationslynlåse, Recco-reflekser og andre funktioner.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.