Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

FEM SKARPE TIPS TIL LANGRENDSTURE PÅ BAKKETOPPENE

Det er ikke såre simpelt bare at traske ud i naturen og forvente, at det hele kører på skinner. Med hjælp fra Haglöfs giver vi dig nogle redskaber til, hvordan man eksempelvis begiver sig op ad bjergsiderne og kommer helskindet i mål.

Det er selvfølgelig sværere at stå på ski op ad en bjergside end at tage liften, eller end at tage en helikopter for den sags skyld. Men dem, der ønsker, at livet skal være enkelt, kan lige så godt blive hjemme. At tjene din egne højdemeter giver en kæmpe tilfredsstillelse – og med den rette forberedelse bliver klatring en del af kicket. Her er IFMGA-certificeret bjergguide Martin ”Bruce” Lindbergs fem bedste tips til alle, der har planlagt at stå på ski op ad bakken.

DE FEM TIPS

 • Tjek alt efter en ekstra gang
  Før du går, skal du huske at foretage et sidste tjek. Det sker alt for ofte, at skinderne lader sig tørre, at transceiveren står på køkkenbordet eller at de ekstra handsker ikke er kommet med, når der er allermest brug for dem. Det er ikke speciel sjovt.

 

 • Klæd dig tyndere
  Ordsproget: ”Be bold, start cold” er aldrig mere sandt, når det kommer til at stå på ski op ad bjergsiderne. Hvis du er varm fra start, begynder du med garanti at svede. Så bliver du tungere, langsommere og risikere at begynde at fryse, inden du når toppen.

 

 • Gå stjelt
  Der er langt til toppen. Men genveje får det ikke til at gå hurtigere, kun at oplevelsen bliver mere anstrengende. Vælg en hældning, der giver dig mulighed for at holde et jævnt tempo, uden at du skal stoppe op for at trække vejret.
 • Vent med hælløfteren
  Den mest almindelige begynderfejl er at hæve hælene for meget. Jo højere hælløft, jo kortere skridt. Det koster energi, balance og greb. Erfarne bjergguider bruger næsten udelukkende de højeste højderyg, når de sporer i dyb sne.

 

 • Lad skiene glide
  Spar på energien, når du går op ad bjerget – lad skiene glide i stedet for at løfte dem. Ret ryggen, skub dine hofter fremad og gør hvert skridt langt. Det vil føles uvant i starten, men er bestemt det hele værd i det lange løb.

VASSI TOURING – EARN YOUR LINE

Find dine egne pister langt væk fra liftsystemerne. VASSI GTX TOURING er en ny freestyle-stand fra Haglöfs – designet til ture på bakketoppene. Den er let og behagelig på vej op, og giver god beskyttelse på vej ned. Banebryddende VASSI-design i GORE-TEX aktivt materiale, der ånder godt, samtidig med, at det er ekstremt vejrbestandigt.

Pasformen er perfekt til både freeriding og langrend – tilpasset til et varierende bevægelsesmønster – og både jakke og bukser har masser af gennemtænkte løsninger. Bag brystlommerne er der store ventilationsåbninger, placeret diagonalt for ikke at blive dækket af rygsækkens skulderstropper. Jakken har store inderlommer med bælgeåbninger til at holde handsker og huden varm, og bukserne har lange ventilationslynlåse, Recco-reflekser og andre funktioner.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!