Frivillighed ved Danmarks Outdoor Festival

Tekst: Isabel Morgenstern, Direktør
Foto: PR

Bliv frivillig ved Danmarks Outdoor Festival 2023, som foregår d. 1-3. september i Lunden i Silkeborg.
Hvorfor skal jeg blive frivillig?
Læs mere om frivillighed hos Danmarks Outdoor Festival her.

Læge og forfatter, Bente Klarlund, der er kendt for bogen: “Yngre med årene”, skriver at personer, der yder en frivillig indsats, er mere tilfredse med livet, føler sig lykkeligere og har større selvtillid end personer, der ikke yder en frivillig indsats.
Hos Danmarks Outdoor Festivalfortæller de frivillige, at de er med for fællesskabet, for at gøre noget “andet” end det, de plejer og for at være en del af oplevelsen.
Bente Klarlund kan ud fra videnskabelige forskningsprojekter konkludere, at frivillige har færre symptomer på depression og psykologisk stress. Frivillighed hænger også sammen med bedre fysisk helbred og lavere dødelighed. Og meget tyder på, at frivillighed i sig selv er en faktor, så argumentet med, at sundere mennesker har større overskud til at være der for andre, holder ikke. Når du gør gode gerninger, frigiver din hjerne ”beløningstoffet” dopamin, som gør dig godt tilpas.
En anden forklaring på, hvorfor det er sundt at udføre frivilligt arbejde er, at det fører en sundere livsstil med sig i form af eksempelvis mere bevægelse, nye venskaber og måske endda mere kaffe. Har du i forvejen lyst til at blive frivillig, er der masser af områder, hvor du kan gøre en forskel – og så er det bare i gang.

Behind the scenes…

  • Det tager cirka en uge at sætte festivalen op og en uge at tage den ned igen. 
  • 25 teamledere er i front for cirka 300 frivillige.
  • De frivillige kommer fra hele landet.
  • Der afholdes rundt regnet 200 møder. 
  • Over 50 instruktører og aktører skaber aktiviteter, workshops og foredrag.
  • 15 madboder har omkring 100 personer i sving og baren den største vagtplan med rundt regnet 25 personer engageret.
  • 400 skilte viser vej gennem byen og skoven – det tager 10 personer at sætte op og tage ned igen.

Mere inspiration

Æbleø

Hiver man Danmarkskortet frem og zoomer ind på Nordfyn, titter en lille, spektakulær ø frem. Det er den ubeboede ø Æbleø – et naturreservat på toppen af Fyn.

Ud i naturen med Tordenskjold

Er du én af de mange danskere, der har fået øjnene op for den danske natur? Der ligger masser af skønne oplevelser og venter – og tager du hele familien med, så vil det være oplagt at finde et af de mange bålsteder, der ligger klar til brug derude. I kan hygge med snobrød, lave kaffe eller pandekager over bål, eller bare nyde varmen.
Sådan tænder du op med respekt for naturen.

Nybegyndere som digitale nomader

Cyklerne er monteret på campervanen, Fiat, Hymer Free600. Udstyr til ski, vandring og cykling er pakket ud af syv fyldte plastikkasser. Foto-, video og computere lagt i aflåst sikkerhedsboks. Køleskabet fyldt op med råvarer. Isfuglen er klar til det først lange eventyr ned gennem Europa.

Et skimekka åbner sig i Østrig

Bad Gastein, Saalbach/Hinterglemm eller Kaprun/Kitzsteinhorn? Øvet eller nybegynder? Mulighederne er mange, når du bevæger dig mod skiområderne i det østrigske alpeland. Om du er til kør-selv, campervan eller flyrejse, er der skønne ski-områder. Research er kodeordet og Google en god ven.

Cykelpigerne – Imødekommende Argentina 

Argentina, dig kan vi lide!! Sommer og sol, flade veje, kulturmøde med alt det indebærer, møder med hjælpsomme og imødekommende sjæle samt ikke mindst at engelsk begynder at være et sprog, folk kan snakke bare en smule af (Hvilket vores ikke-eksisterende spanskevner er lykkelige over).

Uret tikker, Mount Everest venter

Én tankestrøm. Mange magiske oplevelser. Utallige følelser. Dét er, hvad jeg tager dig med igennem i denne fortælling.

Varm nyhed til pisterne

I denne sæson lancerer Helly Hansen to jakker der begge er udviklet i samarbejde med det norske alpine landshold, så de er lavet til at holde dig tør og varm, i skiftende aktivitetsniveau.

På toppen af Mt. Everest – et livsværk og en økonomisk hovedpine på én og samme tid

Emmas drøm er at nå toppen af Mt. Everest i foråret 2023. Men hvordan finansierer man et så omfattende og kosteligt projekt her i slutspurtsfasen, hvor det hele spidser til?

Tre forslag til julegaver, der inviterer til ude-eventyr

Julen nærmer sig, og måske du mangler lidt inspiration til julegaver. Her får du forslag til produkter, der inviterer på flere ude-eventyr

Cykelpigerne – Styrt i sydamerikansk ørken og usikkerhed om fremtidig færden

Ida og Julie har nu kørt igennem to ørkner i Sydamerika. De har oplevet friheden og stilheden – men på den sidste del styrter Julie og får hjernerystelse, hvilket sætter deres eventyr på pause. Hvad gør man så? Læs om deres seneste oplevelser her i bloggen.