Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Frivillighed ved Danmarks Outdoor Festival

Tekst: Isabel Morgenstern, Direktør
Foto: PR

Bliv frivillig ved Danmarks Outdoor Festival 2023, som foregår d. 1-3. september i Lunden i Silkeborg.
Hvorfor skal jeg blive frivillig?
Læs mere om frivillighed hos Danmarks Outdoor Festival her.

Læge og forfatter, Bente Klarlund, der er kendt for bogen: “Yngre med årene”, skriver at personer, der yder en frivillig indsats, er mere tilfredse med livet, føler sig lykkeligere og har større selvtillid end personer, der ikke yder en frivillig indsats.
Hos Danmarks Outdoor Festivalfortæller de frivillige, at de er med for fællesskabet, for at gøre noget “andet” end det, de plejer og for at være en del af oplevelsen.
Bente Klarlund kan ud fra videnskabelige forskningsprojekter konkludere, at frivillige har færre symptomer på depression og psykologisk stress. Frivillighed hænger også sammen med bedre fysisk helbred og lavere dødelighed. Og meget tyder på, at frivillighed i sig selv er en faktor, så argumentet med, at sundere mennesker har større overskud til at være der for andre, holder ikke. Når du gør gode gerninger, frigiver din hjerne ”beløningstoffet” dopamin, som gør dig godt tilpas.
En anden forklaring på, hvorfor det er sundt at udføre frivilligt arbejde er, at det fører en sundere livsstil med sig i form af eksempelvis mere bevægelse, nye venskaber og måske endda mere kaffe. Har du i forvejen lyst til at blive frivillig, er der masser af områder, hvor du kan gøre en forskel – og så er det bare i gang.

Behind the scenes…

  • Det tager cirka en uge at sætte festivalen op og en uge at tage den ned igen. 
  • 25 teamledere er i front for cirka 300 frivillige.
  • De frivillige kommer fra hele landet.
  • Der afholdes rundt regnet 200 møder. 
  • Over 50 instruktører og aktører skaber aktiviteter, workshops og foredrag.
  • 15 madboder har omkring 100 personer i sving og baren den største vagtplan med rundt regnet 25 personer engageret.
  • 400 skilte viser vej gennem byen og skoven – det tager 10 personer at sætte op og tage ned igen.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!