Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Haglöfs fejrer 30 år med TIGHT™ Adventures!

Tekst: Haglöfs

Foto: Haglöfs

Vi introducerede TIGHT™-rygsækken i 1993 og har produceret den siden da. Den har eksisteret i mange varianter gennem årene, men nogle ting er forblevet de samme, som den ikoniske dråbeform. Nu, 30 år senere, er TIGHT™ stadig en af vores mest solgte rygsække. Og for mange er den en kilde til nostalgiske minder fra både udendørs- og byeventyr.

Mange har haft disse rygsække, siden de var børn. TIGHT™-rygsækken er designet til at være en livslang følgesvend med holdbare materialer og en solid konstruktion. “I dag ligner designet stadig meget, hvordan det var, da det først blev lanceret, men nu har vi valgt materialer med lavere miljøpåvirkning.” – Niklas Karlsson, Senior Product Manager hos Haglöfs.

Interview med Lennart Ekberg

Det var en simpel rygsæk. Den fungerede godt, men den var ikke kompliceret og den fyldte ikke meget.

Sådan siger Lennart Ekberg, den oprindelige designer af TIGHT™ Backpack. Lennart er ikke en traditionelt uddannet designer, men snarere en passioneret bruger af friluftsudstyr. Han begyndte at arbejde hos Haglöfs i slutningen af 80’erne efter at have svaret på en jobannonce angående en stilling som produktchef.

Jeg klatrede og stod på ski meget i min fritid og var begyndt at lave ting derhjemme med min symaskine, som gaiters og overtræksbukser. Jeg viste nogle prøver på det, jeg havde lavet, og fik jobbet.

TIGHT™-idéen

Inden TIGHT™ Backpack kom til, producerede Haglöfs primært store rygsække med aluminiumsrammer. TIGHT™ Backpack blev født ud af ideen om at skabe noget mindre, der kunne bruges til dagsture, mountainbiking og freeskiing.

På den tid lignede alle små dagstursrygsække hinanden,” husker Lennart. “Top-læsset med to remme og ergonomisk mangelfulde – de ville svinge frem og tilbage ret meget. Vi ville lave noget mere moderne, og ideen kom til at lave den mere dråbeformet med et lavere tyngdepunkt. Vi var også blandt de første til at bruge anatomiske remme, der følger kroppens kurver, så tasken sidder bedre og tættere på ryggen.

Fra de første skitser til udendørs testkørsler

Jeg begyndte med at lave nogle skitser og arbejdede derefter direkte på fabrikken for at lave nogle prøver af rygsækken, som jeg kunne tage med hjem. Vi lod nogle fyre, der var aktive inden for bjergbestigning og cykling, teste de første prototyper og lyttede til deres meninger. De elskede, hvordan rygsækken omsluttede ryggen, og hvordan den på grund af sit lavere tyngdepunkt ikke føltes tung, selvom den var fuldt pakket.

I 1992 blev den første TIGHT™ Backpack lanceret i tre farvekodede størrelser, og den blev hurtigt udsolgt.

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!