Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

Haglöfs opnår status som Fair Wear Leader

Tekstredigering: Henrik Kastenskov
Foto: Haglöfs

Hos Haglöfs er det at tage ansvar for forsyningskæden en prioritet. Det arbejde, firmaet udførte for at reducere arbejdstagernes sårbarhed midt i Corona-krisen i 2020, førte til, at Haglöf’s opnåede status som Fair Wear Leader.

Da pandemien hærgede kloden i 2020, kollapsede ordrer på tværs af tekstilindustrien og tog levebrødet ud af munden på de titusinder af arbejdere, der hver dag arbejder med at producere tøj til hele verden. En særlig sårbar tid for de, der ikke har den luksus at have et socialt sikkerhedsnet.

”I løbet af året blev det tydeligere end nogensinde før, hvor sammenfiltrede vi er globalt set, og vigtigheden af ​​partnerskab og samarbejde om at konfrontere usikkerhed,” sagde Fredrik Ohlsson, administrerende direktør i Haglöfs. ”Da vores detailpartnere kæmpede for at redde deres forretning, søgte vi måder til støtte dem på, samtidig med at vi samarbejder med vores leverandører for at minimere den potentielle skade ved reducerede ordrer ”

Mens Haglöfs måtte reducere antallet af ordrer og udsætte andre  ordrer i 2020, betalte de for allerede udført eller igangværende arbejde og arbejdede tæt sammen med leverandørerne for at tage deres individuelle forhold i betragtning.

”Gennem vores partnerskab med Fair Wear og sammen med vores kolleger i udendørsindustrien skal vi fortsætte med at være ansvarlige globale borgere og presse på for at reducere sårbarheden for arbejderne i beklædningsindustrien,” som Ohlsson udtrykker det.

 

Haglöf’s årlige brandpræstationscheck fra Fair Wear

Arbejdet i Corona-året 2020 resulterede i, at Haglöfs opnåede status som Fair Wear Leader. I rapporten skriver Fair Wear at: ”Haglöfs har vist flotte resultater og har gjort exceptionelle fremskridt. […] Haglöfs er igen placeret i kategorien ‘Leader’.

Læs den komplette rapport om Fair Wear-mærkepræstationscheck for 2020 om Haglöfs her.

Fair Wear er en non-profit organisation, der arbejder med mærker, fabrikker, fagforeninger, ngo’er og regeringer for at forbedre arbejdsvilkårene for beklædningsarbejdere. De understøtter brands med revisioner, uddannelse, en arbejdstagerhjælpelinje og lokal ekspertise inden for arbejdsmarkeds- og menneskerettighedsspørgsmål samt ved at skabe et forum for medlemmerne af Fair Wear til at samarbejde for at fremskynde forbedringer.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!