Denne blog indeholder reklame for BESV 

Hardtail eller Full Suspension? Sådan vælger du den rigtige eMTB

Tekst: Anne Louise M. Sommer / BESV
Foto: BESV

Det at køre på mountainbike er blevet en mere udbredt disciplin. I løbet af de seneste år har flere kommuner prioriteret at etablere dertil indrettede spor for at imødekommende den stigende interesse. Ikke nok med at flere og flere hopper i mountainbike-tøjet, kan flere i højere grad se idéen i en elektrisk model (alment kendt under betegnelsen eMTB).
Før du tager turen ned til din lokale cykelforhandler, bør du dog overveje, hvilken type eMTB der passer bedst til netop din kørestil; det vil vi gerne hjælpe dig med.

Hvad er forskellen på Hardtail og Full Suspension?

Når det kommer til mountainbikes, opererer vi typisk med to begreber: Hardtail og Full Suspension. Forskellen ligger i selve affjedringen på cyklen, hvor Hardtail-modellerne er kendetegnede ved at have én støddæmper, lokaliseret ved forgaflen. Disse modeller har en ”hård hale” bagtil (deraf navnet) og et solidt stel.
Full Suspension (eller ”fully”) mountainbikes er udstyrede med to støddæmpere: en ved forgaflen og en bagerst i stellet. Denne type blev først introduceret i 90’erne, og giver rytteren bedre komfort og mulighed for at opnå højere fart i de teknisk krævende spor.

Hvilken type skal jeg vælge?

Det korte svar er: den der føles mest komfortabel for dig.
Dit valg bør især afhænge af din kørestil og hvilke terræner, du oftest begiver dig ud i. Er du vant til at køre på nogenlunde jævne underlag, vil en Hardtail-model formentlig være mest ideel for dig. Denne type mountainbike er grundlæggende bedre til at udnytte den kraft, der bliver opbygget, når du træder i pedalerne, da den ikke går tabt i affjedringen.
Er du omvendt en ferm rytter i de mere ujævne terræner, vil en Full Suspension-model passe til dig. Denne type mountainbike er en sand fornøjelse, når du begiver dig ud på de kuperede underlag. Da for- og bagenden er uafhængige af hinanden, er hverken sten eller bump en hindring.

Fordele ved at vælge en elektrisk mountainbike (eMTB)

Ikke nok med at elcykler buldrer frem i Danmark, (jf. den seneste undersøgelse udarbejdet af Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme), så efterspørger mountainbike-rytteren også i hyppigere grad eldrevne modeller. Hvorfor spørger du måske:

  • Takket være den indbyggede motor får du et ekstra skub til de særligt hårde stigninger
  • Du tilbagelægger potentielt længere distancer end på en konventionel cykel
  • Du kan cykle længere på mindre tid (mere tid til at udforske)

Fordele ved en eMTB fra BESV

  • Hos BESV finder du både Hardtail-, Full Suspension-, og High Performance-modeller
  • Alle vores elcykler er udstyrede med kraftfulde Shimano-motorer
  • BESV eMTB-modellerne yder stor kapacitet på batteri (630-720Wh)
  • Vores full carbon High Performance-modeller giver dig ekstra lethed, når du færdes på sporene

Bonus: Alle vores elcykel-serier (City, Trekking, Urban, eMTB, Gravel og High Performance) er udstyrede med kraftfulde Shimano-motorer og kvalitetskomponenter. Derfor er vi stolt af at kalde os et ”Premium-brand”.

Udforsk alle vores serier her.

Prøv eMTB på Danmarks Outdoor Festival

I tvivl om hvilken eMTB  du skal have? Eller har du bare lyst til at prøve kræfter med sådanne elektrisk cykel?

Mød BESV på Danmarks Outdoor Festival. Her kan du tage med ud på eMTB-tur. BESV har en eMTB-tur hver time, så der er rig mulighed for at prøve cyklen på egen hånd!

Mere inspiration

Emma Østergaard skriver Danmarkshistorie – Yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg

Hun er nemlig den yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg: Mount Everest.

CYKELDRENGENE EVAKUERET FRA INDLANDSISEN

De manglede blot 150 af de 500 kilometer, da Cykeldrengene, Emil og Nicklas måtte evakueres med helikopter.

Heidi vandrer 2.000 kilometer for en god sag

I 2015 ændres Heidi Stephansens liv. Hun får en blodprop i hjernen, og det viser sig, at det er svært at finde hjælp. Det vil hun gøre (gå) noget ved.

Hvorfor en elcykel? Vi afliver myter

Vi afliver de mest almindelige myter. Flere har nemlig den opfattelse, at elcyklen er et mindre udbyttende transportmiddel.

BRIGHT BIRD – RO i SINDET FOR ALLE PÅ EVENTYR

Bright Bird er ny partner hos Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival. I samarbejdet er ønsket, at endnu flere kommer ud og får oplevelser, hvor de er trænet og klædt på med sikkerhed, hvis det går galt.

All-Out – At vandre med eller uden stave

At vandre med stave øger generelt sikkerheden og aflaster dine led en hel del, men det er meget individuelt, hvad folk har af behov og hvordan de vandre bedst muligt.

All-Out – Fornuftigt udstyr på tur

Hvad skal du have med, når du skal ud på tur? Her kommer Mette Mortensen fra All-Out med tips og tricks til alt hvad du skal have med – alt fra kompas til proviant.

All-Out – Læ, ly og sikkerhed

Hvis du er på længere ture og skulle være så uheldig at blive fanget i et uvejr, skal du altid være forberedt på, hvordan du søger læ og ly for vejr og vind.

STORE PERSONLIGHEDER TIL DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

De inspirerer andre med deres personlige veje i udelivet. Flere af dem søger ud for at komme ind. Andre går ud, fordi de elsker livet – derude på kanten. Fællestrækket er, at de i vildskab inspirerer andre til at komme endnu mere ud.

KUNSTEN AT FINDE TROLDE

Rundt omkring i landet – på hemmelige, smukke steder – kan du tage på troldejagt og finde imponerende og søde troldeskulpturer i genbrugstræ. Troldejagt er en sjov og anderledes måde at udforske den danske natur på.