Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame for LifeVenture

En dukkert i sigte med hurtigttørrende håndklæder fra LifeVenture

Tester: Isabel Benn Morgenstern
Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Samarbejdspartnere: LifeVenture

Med et hurtigttørrende håndklæde fra LifeVenture ved hånden er du altid klar på en spontan badetur. Det kan man hurtigt erfare nødvendigheden af, når man begiver sig ud i verden på friluftstur. For hvad er mere fantastisk end en forfriskende dukkert efter en hård cykel- eller vandreetape?

Køb LifeVenture håndklæder hos Outdoorxperten her

Cykeltaskerne er pakket, og vi er klar til endnu en dag i cykelsadlen i det storslåede område Mosel, hvor den snørklede flod og de frodige vinranker udgør et helt eventyrligt landskab. Min kæreste Christina og jeg er på en 3-ugers cykelferie i det sydtyske. Solen brænder, selvom kalenderen blot skriver maj, og vi fantaserer om iskold Riesling og en svalende dukkert.

Dog bliver vi hurtigt slukørede, for det viser sig, at man ikke anbefaler folk at bade i Mosel. Og de fleste kan velsagtens genkende følelsen af, at man først for alvor rigtigt får lyst til noget specifikt, når muligheden ikke er der.

Hvilket mikrofiberhåndklæde skal jeg vælge?

Efter cykelferien kulminerer vores trang til at bade, og heldigvis er det danske vejr formidabelt med 20 grader og magisk badevand. Det afføder en snak om de forskellige hurtigttørrende håndklæder fra LifeVenture, som Outdoor365 tester.

Man kan være forfalden til at tænke, at et håndklæde da blot må være et håndklæde, men sagen er den, at der findes utallige muligheder på markedet.

Isabel: ”Der findes en del gode hurtigttørrende mikrofiberhåndklæder fra netop LifeVenture, som jeg har haft fornøjelsen af at teste. Du kan vælge mange typer størrelser, strukturer, vægtklasser og farver. Prioriterer du, at håndklædet er let og kompakt til længere vandreture, hvor en tung rygsæk er no-go? Eller vil du i stedet foretrække den mere håndklædeagtige struktur, der fylder en del mere, hvis du alligevel har fast base på en campingplads?

Håndklæder af genbrugsmateriale

Ved produktionen af alle hurtigttørrende håndklæder fra LifeVenture anvendes den innovative teknologi polygiene med en særlig odour-control, der giver en antibakteriel effekt. Når du begiver dig ud på en længerevarende rejse og måske befinder dig langt væk fra daglige vaskemuligheder, er det derfor et stort plus.

Uanset hvilken model du vælger, viser testresultater, at de hurtigttørrende håndklæder netop tørrer mellem 6-9 gange så hurtigt, som hvis du anvendte et almindeligt håndklæde. Dét er endnu et plus på forskellige typer af friluftsture, hvis du dagligt flytter dig fra sted til sted, eller hvis tørremulighederne er minimale.

Især de hurtigttørrende håndklæder produceret i genbrugsmateriale er noget særligt, som LifeVenture profilerer sig på. I den mere bæredygtigt forankrede serie er håndklæderne skabt ud af genbrugte plastikflasker, og foruden at være bløde, hurtigttørrende og vandabsorberende som de øvrige LifeVenture-håndklæder, kan materialerne genbruges i nye konstellationer og produktioner efterfølgende. Isabel: ”Hvis du både vil bidrage til at gøre noget godt for planeten og vælge et let, kompakt og blødt rejsehåndklæde, anbefaler jeg et af disse alternativer fra Life-Venture – de produceres ovenikøbet i smukke og farverige prints.

Beredt på sommerens eventyr

Når Christina og jeg atter drager på en friluftstur ud i verden, har vi nu to mål for øje: 1) at medbringe et godt, hurtigttørrende håndklæde, hvor jeg især er blevet inspireret af Isabels fine ord om de mere bæredygtige initiativer fra LifeVenture, og 2) vælge et friluftsområde, hvor vi rent faktisk har mulighed for at nappe en kold dukkert.

Hvad end du drømmer om at rejse rundt i det danske land og afsøge smukke strande, vil bade ved østrigske bjergsøer eller langs med brusende floder i Norge, findes der uden tvivl det helt ideelle hurtigttørrende håndklæde til dig.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!