Denne blog indeholder reklame fra Montane

I regn og slud er det nu stadig godt at komme ud

Tekst: Thomas Kjær Pedersen
Foto: Montane

Nogle ting ændrer sig aldrig. Der er masser af ting, der går igen hvert år, og det er ikke anderledes, når det kommer til regn og Danmark. Det drypper ned fra himlen omkring halvdelen af årets dage, og i de koldeste vintermåneder holder de fleste sig indenfor. Hvis du er en af mange, som dog stadig gerne vil holde formen ved lige – eller træner op til diverse løb – så er det altså noget federe at besøge naturen i stedet for fitnesscentret.

De fleste, der har dyrket sport i mange år, plejer at sige, at der ikke findes dårligt vejr. Der findes kun dårlig påklædning. Og det passer på sin vis også. Vi mennesker er som race efterhånden så højtudviklet, at vi har søgt løsninger på alt, og da vejret er, som det er, har vi været nødt til at finde løsninger for at klare de strabadser, som vejret nu tilbyder os engang imellem.

Vores krop har sværere ved at tilpasse sig kulde end varme, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi hjælper kroppen til at holde sig varm, når vi bevæger os udenfor. Selvom du skaber utrolig meget varme af at holde din krop i gang, så er det ikke nok, hvis temperaturen er lav nok, og regnen siler ned.

Det kan stort set altid klares, hvis du arbejder med tre lag. Det nederste lag i form af eksempelvis superundertøj, der hjælper sveden med at komme ud gennem stoffet. Et midterste lag, der godt må være lidt mere grov, så sveden og dampen kan opsuges.

Og sidst men ikke mindst det yderste lag, der skal beskytte dig mod vind og regn.

Det yderste lag gør, at resten af beklædningen ikke er forgæves

Det siger sig selv, at hvis du tager afsted kun i superundertøj og en t-shirt udenover, at det ikke bliver nogen god tur. Regnen får fri adgang til at gøre dig våd og klam – og værst af alt, kold. Der findes heldigvis mange gode løsninger på det problem – og et af dem er Montane. Montane har med mere end 25 års erfaring i branchen den fornødne information til at designe de produkter, som deres kunder ønsker.

Deres Spine Waterproof Jacket er et godt eksempel på en jakke, der med sikkerhed nok skal opfylde dine ønsker, hvis du ønsker at komme ud i naturen og røre dig i barskt vejr og natur. Det er vigtigt at påpege, at selvom jakken vil opfylde dine ønsker, når du bevæger dig i den allerhårdeste natur, som jorden har at tilbyde, så vil den også sagtens kunne bruges på dine korte løbeture hjemme i flade Danmark.

Hvis du i øvrigt er en af dem, der godt kunne tænke dig at prøve kræfter med et løb i rigtigt hårdt terræn, så står Montane bag et løb i fire forskellige længder. Fra 67 til 431 kilometer – selvfølgelig fordelt på flere dage. Det kan du læse mere om her – det er dog i januar, så du har lige lidt tid til at træne dig op. Vi havde en enkelt dansk deltager sidste år – lad os se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre.

Simon Roberts, der formåede at vinde et af Montane-løbene, havde fornøjelsen af at løbe i jakken, og havde disse ord om den; ”jeg tror, det er den perfekte jakke for disse 1-dags ultraløbs-races eller en lang trænesession, hvor der er gode chance for at blive godt banket af vind og regn.”

Specifikationer – Spine Waterproof Jacket

  • Vind- og vandtæt
  • GoreTex membran
  • Justerbar hætte
  • Sidelommer med lynlås
  • Udluftning under armene med vandtæt lynlås

Løb i kulden – 5 hurtige

 1. Investér i noget ordentligt løbetøj
 2. Husk chill-faktoren – det kan være koldere end temperaturen afslører
 3. Reflekser og lygter, hvis det er mørkt
 4. Husk at dække ansigt og hals godt til
 5. Kombinationen af mange bade og kulde kan være hårdt for huden – husk creme!

Mere inspiration

Let og åndbar isolering

Midlayeren eller mellemlaget, som vi også kalder det på dansk, er essentiel når man skal ud i naturen, men stadig ønsker at bevare varmen på de kolde dage og om aftenen. Mens inderlaget skal holde dig varm og transportere sved væk fra kroppen, og yderlaget er din beskyttelse mod elementerne, så er mellemlagets fornemmeste opgave nemlig, at holde på kropsvarmen.

Oplevelsesrige SUP eventyr rundt i Danmark

Sommeren og de lange, lyse nætter er over os, og hvad er mere optimalt end at tage på SUP-eventyr. Mulighederne er mange, for vand og smuk natur finder her heldigvis rigtig meget af.

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.

Europas længste vandrerute er kommet på danske plader

Caminoen er kommet til Danmark. Der er syv forskellige godt fordelt rundt i Danmark, men hvordan opstod den første egentlig?

Naturen som terapi

Naturterapi er blevet voldsomt populært de seneste år, og Martin Høegmark er en af dem, der har succes med videregive dets glæder.

Interview: Anne og Anders

De har lavet TV sammen i 10 år, og kemien imellem dem kan mærkes helt hjem i stuerne. Kom ind under huden på TV-parret i vores interview med dem.

Nyt magasin ude – få et lille smugkig her!

Så er det her endelig. Vores magasin står nu klar til at inspirere og fortælle historier ude fra den smukke natur.