Denne blog indeholder reklame fra Montane

I regn og slud er det nu stadig godt at komme ud

Tekst: Thomas Kjær Pedersen
Foto: Montane

Nogle ting ændrer sig aldrig. Der er masser af ting, der går igen hvert år, og det er ikke anderledes, når det kommer til regn og Danmark. Det drypper ned fra himlen omkring halvdelen af årets dage, og i de koldeste vintermåneder holder de fleste sig indenfor. Hvis du er en af mange, som dog stadig gerne vil holde formen ved lige – eller træner op til diverse løb – så er det altså noget federe at besøge naturen i stedet for fitnesscentret.

De fleste, der har dyrket sport i mange år, plejer at sige, at der ikke findes dårligt vejr. Der findes kun dårlig påklædning. Og det passer på sin vis også. Vi mennesker er som race efterhånden så højtudviklet, at vi har søgt løsninger på alt, og da vejret er, som det er, har vi været nødt til at finde løsninger for at klare de strabadser, som vejret nu tilbyder os engang imellem.

Vores krop har sværere ved at tilpasse sig kulde end varme, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi hjælper kroppen til at holde sig varm, når vi bevæger os udenfor. Selvom du skaber utrolig meget varme af at holde din krop i gang, så er det ikke nok, hvis temperaturen er lav nok, og regnen siler ned.

Det kan stort set altid klares, hvis du arbejder med tre lag. Det nederste lag i form af eksempelvis superundertøj, der hjælper sveden med at komme ud gennem stoffet. Et midterste lag, der godt må være lidt mere grov, så sveden og dampen kan opsuges.

Og sidst men ikke mindst det yderste lag, der skal beskytte dig mod vind og regn.

Det yderste lag gør, at resten af beklædningen ikke er forgæves

Det siger sig selv, at hvis du tager afsted kun i superundertøj og en t-shirt udenover, at det ikke bliver nogen god tur. Regnen får fri adgang til at gøre dig våd og klam – og værst af alt, kold. Der findes heldigvis mange gode løsninger på det problem – og et af dem er Montane. Montane har med mere end 25 års erfaring i branchen den fornødne information til at designe de produkter, som deres kunder ønsker.

Deres Spine Waterproof Jacket er et godt eksempel på en jakke, der med sikkerhed nok skal opfylde dine ønsker, hvis du ønsker at komme ud i naturen og røre dig i barskt vejr og natur. Det er vigtigt at påpege, at selvom jakken vil opfylde dine ønsker, når du bevæger dig i den allerhårdeste natur, som jorden har at tilbyde, så vil den også sagtens kunne bruges på dine korte løbeture hjemme i flade Danmark.

Hvis du i øvrigt er en af dem, der godt kunne tænke dig at prøve kræfter med et løb i rigtigt hårdt terræn, så står Montane bag et løb i fire forskellige længder. Fra 67 til 431 kilometer – selvfølgelig fordelt på flere dage. Det kan du læse mere om her – det er dog i januar, så du har lige lidt tid til at træne dig op. Vi havde en enkelt dansk deltager sidste år – lad os se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre.

Simon Roberts, der formåede at vinde et af Montane-løbene, havde fornøjelsen af at løbe i jakken, og havde disse ord om den; ”jeg tror, det er den perfekte jakke for disse 1-dags ultraløbs-races eller en lang trænesession, hvor der er gode chance for at blive godt banket af vind og regn.”

Specifikationer – Spine Waterproof Jacket

  • Vind- og vandtæt
  • GoreTex membran
  • Justerbar hætte
  • Sidelommer med lynlås
  • Udluftning under armene med vandtæt lynlås

Løb i kulden – 5 hurtige

 1. Investér i noget ordentligt løbetøj
 2. Husk chill-faktoren – det kan være koldere end temperaturen afslører
 3. Reflekser og lygter, hvis det er mørkt
 4. Husk at dække ansigt og hals godt til
 5. Kombinationen af mange bade og kulde kan være hårdt for huden – husk creme!

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.