Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Montane

I regn og slud er det nu stadig godt at komme ud

Tekst: Thomas Kjær Pedersen
Foto: Montane

Nogle ting ændrer sig aldrig. Der er masser af ting, der går igen hvert år, og det er ikke anderledes, når det kommer til regn og Danmark. Det drypper ned fra himlen omkring halvdelen af årets dage, og i de koldeste vintermåneder holder de fleste sig indenfor. Hvis du er en af mange, som dog stadig gerne vil holde formen ved lige – eller træner op til diverse løb – så er det altså noget federe at besøge naturen i stedet for fitnesscentret.

De fleste, der har dyrket sport i mange år, plejer at sige, at der ikke findes dårligt vejr. Der findes kun dårlig påklædning. Og det passer på sin vis også. Vi mennesker er som race efterhånden så højtudviklet, at vi har søgt løsninger på alt, og da vejret er, som det er, har vi været nødt til at finde løsninger for at klare de strabadser, som vejret nu tilbyder os engang imellem.

Vores krop har sværere ved at tilpasse sig kulde end varme, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi hjælper kroppen til at holde sig varm, når vi bevæger os udenfor. Selvom du skaber utrolig meget varme af at holde din krop i gang, så er det ikke nok, hvis temperaturen er lav nok, og regnen siler ned.

Det kan stort set altid klares, hvis du arbejder med tre lag. Det nederste lag i form af eksempelvis superundertøj, der hjælper sveden med at komme ud gennem stoffet. Et midterste lag, der godt må være lidt mere grov, så sveden og dampen kan opsuges.

Og sidst men ikke mindst det yderste lag, der skal beskytte dig mod vind og regn.

Det yderste lag gør, at resten af beklædningen ikke er forgæves

Det siger sig selv, at hvis du tager afsted kun i superundertøj og en t-shirt udenover, at det ikke bliver nogen god tur. Regnen får fri adgang til at gøre dig våd og klam – og værst af alt, kold. Der findes heldigvis mange gode løsninger på det problem – og et af dem er Montane. Montane har med mere end 25 års erfaring i branchen den fornødne information til at designe de produkter, som deres kunder ønsker.

Deres Spine Waterproof Jacket er et godt eksempel på en jakke, der med sikkerhed nok skal opfylde dine ønsker, hvis du ønsker at komme ud i naturen og røre dig i barskt vejr og natur. Det er vigtigt at påpege, at selvom jakken vil opfylde dine ønsker, når du bevæger dig i den allerhårdeste natur, som jorden har at tilbyde, så vil den også sagtens kunne bruges på dine korte løbeture hjemme i flade Danmark.

Hvis du i øvrigt er en af dem, der godt kunne tænke dig at prøve kræfter med et løb i rigtigt hårdt terræn, så står Montane bag et løb i fire forskellige længder. Fra 67 til 431 kilometer – selvfølgelig fordelt på flere dage. Det kan du læse mere om her – det er dog i januar, så du har lige lidt tid til at træne dig op. Vi havde en enkelt dansk deltager sidste år – lad os se, om vi ikke kan gøre det lidt bedre.

Simon Roberts, der formåede at vinde et af Montane-løbene, havde fornøjelsen af at løbe i jakken, og havde disse ord om den; ”jeg tror, det er den perfekte jakke for disse 1-dags ultraløbs-races eller en lang trænesession, hvor der er gode chance for at blive godt banket af vind og regn.”

Specifikationer – Spine Waterproof Jacket

  • Vind- og vandtæt
  • GoreTex membran
  • Justerbar hætte
  • Sidelommer med lynlås
  • Udluftning under armene med vandtæt lynlås

Løb i kulden – 5 hurtige

 1. Investér i noget ordentligt løbetøj
 2. Husk chill-faktoren – det kan være koldere end temperaturen afslører
 3. Reflekser og lygter, hvis det er mørkt
 4. Husk at dække ansigt og hals godt til
 5. Kombinationen af mange bade og kulde kan være hårdt for huden – husk creme!

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!