Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Montane

Jo mindre, jo bedre – den ultralette regnjakke

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Montane

De engelske specialister fra Montane kan med en vis ret beskyldes for også at være minimalister. Less is More er i hvert fald gældende for eksempelvis englændernes VIA-serie til Trail løbere.

116 gram eller kun lidt mere end to pakker gær. Mere vejer den ikke, Podium-regnjakken fra Montane. Den fylder også kun lige en voksen mands knyttede næve, når den er pakket ned, hvilket gør den til noget nær optimal, når du, som Trail-løber, begiver dig ud på de sidste 50 kilometer, og regnskyerne begynder at tårne sig op i horisonten. Eller bare når du er på vandretur i en vestjysk storm, og regnen giver sig til at piske vandret hen over digerne ved Ribe. Det ultralette regntøj er lavet af det tynde Aqua Lite Pro materiale, og er faktisk så tyndt, at det let gennemsigtigt. Men det skal du ikke lade dig snyde af. Det er vandtæt, åndbart og brugbart, uanset om du løber ultraløb, eller om du som vandrer søger dine naturoplevelser i Danmark under lunefulde vejrforhold. Tilgangen fra Montane’s side har altid været ret ekstrem: Produkterne er hele vejen igennem blevet designet i et tættere end sædvanligt samarbejde med firmaets ambassadører. I det her tilfælde nogle af verdens mest ekstreme løbere, klatrere og outdoor-mennesker.

En normal designproces involverer først slutbrugerne på et ret sent stade. Hos Montane bliver ambassadørerne involveret i processen fra start, hvilket nogle gange også kan kortslutte en allerede lanceret vares liv på hylderne, som det skete med en af de første Vest Packs, der blev trukket tilbage efter kun én sæson, fordi den skulle opgraderes på baggrund af den feedback, den fik.

Efterhånden som ultrasport udvikler sig, og grænserne for hvad atleterne byder sig selv flyttes, flytter Montane sig også. Jeg fandt et citat fra Neil McRobert, der opsummerer VIA serien således:

“If you have any distance running coming up, or if you just want to be totally comfortable and unburdened when you’re out on the trails, then I’d recommend the set.”

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!