Denne blog indeholder reklame fra Montane

Jo mindre, jo bedre – den ultralette regnjakke

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Montane

De engelske specialister fra Montane kan med en vis ret beskyldes for også at være minimalister. Less is More er i hvert fald gældende for eksempelvis englændernes VIA-serie til Trail løbere.

116 gram eller kun lidt mere end to pakker gær. Mere vejer den ikke, Podium-regnjakken fra Montane. Den fylder også kun lige en voksen mands knyttede næve, når den er pakket ned, hvilket gør den til noget nær optimal, når du, som Trail-løber, begiver dig ud på de sidste 50 kilometer, og regnskyerne begynder at tårne sig op i horisonten. Eller bare når du er på vandretur i en vestjysk storm, og regnen giver sig til at piske vandret hen over digerne ved Ribe. Det ultralette regntøj er lavet af det tynde Aqua Lite Pro materiale, og er faktisk så tyndt, at det let gennemsigtigt. Men det skal du ikke lade dig snyde af. Det er vandtæt, åndbart og brugbart, uanset om du løber ultraløb, eller om du som vandrer søger dine naturoplevelser i Danmark under lunefulde vejrforhold. Tilgangen fra Montane’s side har altid været ret ekstrem: Produkterne er hele vejen igennem blevet designet i et tættere end sædvanligt samarbejde med firmaets ambassadører. I det her tilfælde nogle af verdens mest ekstreme løbere, klatrere og outdoor-mennesker.

En normal designproces involverer først slutbrugerne på et ret sent stade. Hos Montane bliver ambassadørerne involveret i processen fra start, hvilket nogle gange også kan kortslutte en allerede lanceret vares liv på hylderne, som det skete med en af de første Vest Packs, der blev trukket tilbage efter kun én sæson, fordi den skulle opgraderes på baggrund af den feedback, den fik.

Efterhånden som ultrasport udvikler sig, og grænserne for hvad atleterne byder sig selv flyttes, flytter Montane sig også. Jeg fandt et citat fra Neil McRobert, der opsummerer VIA serien således:

“If you have any distance running coming up, or if you just want to be totally comfortable and unburdened when you’re out on the trails, then I’d recommend the set.”

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.