Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Vaude

Kan man lave bæredygtige bukser ud af gamle bildæk?

Tekst: Anne Smedegaard Thomsen
Foto: Vaude

I produkterne fra Vaude går bæredygtighed hånd i hånd med gode oplevelser i det fri. Mangler du en ny, alsidig buks til de kommende sommereventyr, der venter lige rundt om hjørnet, rummer modellen Farley Stretch T-Zip-modellen alt det, du behøver – og mere til.

Det danske sommervejr indbyder til at pakke en rygsæk, snøre vandrestøvlerne og begive sig ud på eventyr i naturen. Vi håber, at der venter alverdens friluftsoplevelser for dig og dine kære i de kommende sommermåneder.

Ny turmakker til sommerens eventyr

Måske du længe har drømt om at udforske Lapland og nu endelig har muligheden efter flere år med rejserestriktioner? Det kan også være, at du rejser sydover og vil vandre langs med den rå, portugisiske vestkyst? Eller måske er det danske himmelstrøg og Kystruten på Bornholm, der trækker?

Uanset hvad hænger en god tur nøje sammen med det rette valg af beklædning, og derfor er det nærliggende at endevende klædeskabet for at se, om pakkelisten er intakt. Før du rejser afsted mod nye eventyr, har vi en anbefaling med på vejen fra redaktionen. Hvis det står sløjt til med de gamle vandrebukser, har vi nemlig en sikker anbefalelsesværdig vinder til dig, hvor miljøvenlige initiativer, en fornuftig pris og slidstyrke går hånd i hånd. Et produkt, der favner alle ovenstående parametre, er trekkingbukserne Farley Stretch T-Zip Pants III fra Vaude. Den bæredygtige buks er en ny, interessant spiller på friluftsscenen, der egner sig til alt fra koldere vandreture i bjergrigt terræn til de ture, hvor temperaturen får et ekstra nøk i vejret.

I Farley Stretch T-Zip-modellen er der indtænkt ekstra solbeskyttelse, ventilation og muligheder for at lyne de nedre bukseben af, hvis eftermiddagssolen brager igennem på fjeldet. Og trænger du til at lave en lynvask undervejs på vandreturen, tørrer bukserne imponerende hurtigt takket være materialet bestående af 89 % genanvendte polyester og 11 % elastan. De fire gode, rummelige lommer sikrer, at der er plads til alt fra kompasset, til schweizerkniven eller en lille snackbar, så man kan have alle dele lige ved hånden på turens vandreetaper.

Miljø i højsædet

Der er tænkt over detaljerne i produktionen af modellen Farley Stretch T-Zip, og særligt på klimafronten imponerer Vaude igen og igen. For friluftsentusiaster, der kerer om naturen og beskyttelsen heraf, er det sød musik i ørerne. Vaude vægter deres grønne profil utroligt højt, ser på klimadebatten med alvorlige briller og arbejder målrettet med det co2-aftryk, de efterlader i produktionen af deres friluftsbeklædning. Og Vaude nøjes ikke med det! De er på en spændende udviklingsrejse og arbejder frem mod, at 90 % af deres produkter fra år 2024 vil være fremstillet af genbrugsmaterialer.

Genanvendelse af gamle bildæk kan lyde som en spøg, men det er imidlertid det, der er tilfældet i netop denne buks. Selvom mange afarter af plastik er svære at genanvende, har Vaude kastet sig over en interessant teknologi, hvor de udtrækker olien fra bildækkene og anvender det som et bæredygtigt alternativ til råolie. Du kan læse mere om teknologien her:

Vaude profilerer sig på deres eget miljømærke Green Shape, hvor en lang række sociale og miljømæssige standarder er implementeret. Et af hovedfokuspunkterne er at forlænge produkternes levetid og reparere, når de er slidt op efter års friluftsture.

Farley Stretch T-Zip-modellen kan derfor være din trofaste turmakker i mange år fremover – og blive genanvendt til et nyt par bukser, når de trænger til en udskiftning. Hvad end du vælger at spendere sommeren på dansk jord, drager nordpå eller vender kompasnålen mod syd, er det måske værd at kigge nærmere på denne buks fra Vaude, før du lyner rygsækken til og stikker afsted?

Vi ønsker dig en eventyrlig sommer spækket med oplevelser i det fri!

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!