Kom ud af din komfortzone – Interview med Sofie fra GirlsGoWild

Tekst: Isabel Benn Morgenstern

Da Sofie Kildahl var yngre, pressede hun sig selv til at opnå 12-taller. Nu har hun brudt med idéen om, at alting skal være perfekt. Hun har startet ’Girls Go Wild’ for at lokke andre perfektionistiske kvinder med ud på eventyr og ud af deres komfortzone.

’Girls Go Wild’ er tanken om at få flere kvinder ud i naturen, og det var længe en idé, som Sofie Kildahl holdt hemmelig for andre. Noget forhindrede hende i at realisere sin idé, og hun mener, at mange kvinder holder sig tilbage, fordi de vil være perfekte.

Den skelsættende oplevelse, der gav Sofie Kildahl modet til at bliver outdoorarrangør, var hendes 25-års fødselsdag. Her inviterede hun en gruppe veninder fra Aalborg til adventure-
fødselsdag i Søhøjlandet. Nogle af pigerne havde aldrig løbet i bakker før, men de tog imod udfordringen.

De løb og vandrede 26 kilometer i terræn fra Silkeborg til Ry, hvor de slog lejr og byggede deres egen bivuak. Næste dag roede de 14 km. fra ”De Små Fisk” i Sejs og gik de sidste kilometer til Silkeborg.

”Det arrangement viste mig, at vi kvinder kan meget mere, end vi selv tror. Og det gav mig modet til at offentliggøre ’Girls Go Wild’. Det er så fedt at være den, der har sørget for, at de andre har noget at snakke om. Naturen åbner bare for nogle helt andre samtaler, end dem vi har over en café latté på caféen. Du kan godt være perfekt, men for at turde at prøve noget nyt behøver du ikke at have styr på alt. Jeg har været en 12-talspige, der aldrig gjorde noget, før jeg var 100 % sikker på det rigtige svar. Hvis du altid venter, til du er perfekt, så snyder du bare dig selv. Når jeg bliver gammel, så vil jeg hellere være den, der fortæller historierne, end den der hører om alle andres spændende eventyr,” fortæller Sofie Kildahl.

“Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte.”

Vær vild og uperfekt

For iværksætteren er det vigtigt, at hendes aktiviteter er for kvinder. ”Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte. Jeg vil gerne inspirere andre til at turde udfordre sig selv og træne mod og selvdisciplin.”

Sofie Kildahl prøver også at udfordre sig selv. ”Det er lidt for let at finde på undskyldninger. Vi stopper op, når det gør ondt. Tænder for varmen, når det bliver koldt. Og tænder lys, når det er mørkt. Det vil jeg gerne udfordre,” fortæller Sofie Kildahl.
Hun sprang selv fra et økonomistudie til fordel for Forsvaret, hvor hun blandt andet har været udsendt til Kosovo. ”Det har hærdet mig, og i dag ved jeg, at min grænse er længere ude, end mit hoved kan regne ud”.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.