Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Kom ud af din komfortzone – Interview med Sofie fra GirlsGoWild

Tekst: Isabel Benn Morgenstern

Da Sofie Kildahl var yngre, pressede hun sig selv til at opnå 12-taller. Nu har hun brudt med idéen om, at alting skal være perfekt. Hun har startet ’Girls Go Wild’ for at lokke andre perfektionistiske kvinder med ud på eventyr og ud af deres komfortzone.

’Girls Go Wild’ er tanken om at få flere kvinder ud i naturen, og det var længe en idé, som Sofie Kildahl holdt hemmelig for andre. Noget forhindrede hende i at realisere sin idé, og hun mener, at mange kvinder holder sig tilbage, fordi de vil være perfekte.

Den skelsættende oplevelse, der gav Sofie Kildahl modet til at bliver outdoorarrangør, var hendes 25-års fødselsdag. Her inviterede hun en gruppe veninder fra Aalborg til adventure-
fødselsdag i Søhøjlandet. Nogle af pigerne havde aldrig løbet i bakker før, men de tog imod udfordringen.

De løb og vandrede 26 kilometer i terræn fra Silkeborg til Ry, hvor de slog lejr og byggede deres egen bivuak. Næste dag roede de 14 km. fra ”De Små Fisk” i Sejs og gik de sidste kilometer til Silkeborg.

”Det arrangement viste mig, at vi kvinder kan meget mere, end vi selv tror. Og det gav mig modet til at offentliggøre ’Girls Go Wild’. Det er så fedt at være den, der har sørget for, at de andre har noget at snakke om. Naturen åbner bare for nogle helt andre samtaler, end dem vi har over en café latté på caféen. Du kan godt være perfekt, men for at turde at prøve noget nyt behøver du ikke at have styr på alt. Jeg har været en 12-talspige, der aldrig gjorde noget, før jeg var 100 % sikker på det rigtige svar. Hvis du altid venter, til du er perfekt, så snyder du bare dig selv. Når jeg bliver gammel, så vil jeg hellere være den, der fortæller historierne, end den der hører om alle andres spændende eventyr,” fortæller Sofie Kildahl.

“Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte.”

Vær vild og uperfekt

For iværksætteren er det vigtigt, at hendes aktiviteter er for kvinder. ”Jeg tror, at de fleste kvinder kommer ud af komfortzonen, når der ikke er mænd. W’et i Wild er Wonder Woman’s tegn. Det betyder ikke nødvendigvis, at alt man gør, skal være i ekstremerne, men kvinder skal turde at omfavne det vilde og uperfekte. Jeg vil gerne inspirere andre til at turde udfordre sig selv og træne mod og selvdisciplin.”

Sofie Kildahl prøver også at udfordre sig selv. ”Det er lidt for let at finde på undskyldninger. Vi stopper op, når det gør ondt. Tænder for varmen, når det bliver koldt. Og tænder lys, når det er mørkt. Det vil jeg gerne udfordre,” fortæller Sofie Kildahl.
Hun sprang selv fra et økonomistudie til fordel for Forsvaret, hvor hun blandt andet har været udsendt til Kosovo. ”Det har hærdet mig, og i dag ved jeg, at min grænse er længere ude, end mit hoved kan regne ud”.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!