Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Spotlight fra 2. udgave af Outdoor365 magasinet 

Land Rover drømmen

Tekst: Mads Tolstrup
Foto: Mads Tolstrup

I Danmark, det fjerde fladeste land i verden, kan man let drømme sig langt væk til Land Rover eventyr i fjerne bjergkæder – men heldigvis kan man få et sandt Land Rover eventyr på toppen af den bjergtagende Møns Klint blot 16 timer fra København. I det kuperede terræn giver Camp Møns Klint dig mulighed for at udleve din Land Rover drøm i et 24 hektar naturområde, som bliver din private camp i et døgn på toppen af en Land Rover Defender.

”We Bring You Back To Nature”, denne filosofi har været fundamentet for Camp Møns Klint siden 1958. 2021 har været domineret af roadtrips med telt, tagtelt og retro campers. Camp Møns Klint byder velkommen til Van Life Communities, hvor frihed og rum er i højsæde nat og dag.

Land Roveren

Konceptet er ganske enkelt, du får udleveret nøglerne til en Land Rover Defender 110 med tagtelt, markise, bålmadsudstyr, og derefter kan du begive dig ud på et meget unikt roadtrip. Blot et enkelt sving fra den offentlige skovvej fører Land Roveren ud til, hvad der minder om Verdens ende. Her er det naturen, som sætter rammen for eventyret. På de mange stejle bakker kan du opleve den fascinerende kraft som Land Rover Defender er kendt for, når den klatrer op af alle stigningerne uden af pløje græsset op.

Møns klint

Den storslåede natur grænser op til den 8 km lange og storslåede Møns Klint. En kort gåtur fra ”campen” leder dig til trappen ”Nælderenden” som fører ned til stranden, hvor der i gamle dage var badehus og badebro til gæster fra den nærliggende Pension Stengården. Stengården er i dag et kvalitets feriehus med folde, ridestald, vildmarksbad og meget mere.

Der er også et unikt sted ved foden af Møns Klint, der byder på et væld af oplevelser og indbyder til fossiljagt. Du kan også opleve verdens hurtigste dyr, Vandrefalken, suse afsted over dit hoved.

Klintholm Gods

Siden 1798 har Familien Scavenius ejet Klintholm Gods på Østmøn samt en del af Klinteskoven, boutique-hotellet Villa Huno og Camp Møns Klint. Derudover har godset egen gårdbutik, hvor du blandt andet kan købe ribeye bøffer fra deres eget fritgående Hereford kvæg. Der er også rig mulighed for at handle lokalt på Møn, som både byder på ismejeri, bryghus og et væld af lokale grøntsager.

Når mørket falder på: Dark Sky Moon

Møns Klint en del af Dark Sky Park og er et af de mørkeste steder i Danmark. På en klar nat kan du se 5.000 stjerner fra lejren. På samme nat kan du se 100 stjerner i København. Møn er et særligt godt sted til at se stjerner grundet den geografiske placering samt indsatsen for at minimere lysforurening, som har skaffet Møn og Nyord titlen som Dark Sky Park og Dark Sky Community fra International Dark Sky Association, som det første sted i Skandinavien. Udover mørket har området en anden særlig kvalitet: Lyden af stilhed. Her er det kun dyrene og Østersøen, du kan høre.

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!