Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

En outdoor hovedstad i bevægelse 

Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

36.000 besøgende fra hele landet gæstede gennem tre dage Danmarks Outdoor Festival sidste år. Med flytningen fra Ry til Danmarks Outdoor Hovedstad er festivalen på 9 år blevet iførende på sit felt i Skandinavien.

Lunden i Silkeborgs bycentrum er også i år festivalpladsen, hvor bodgaden med udstillere, workshops, seks scener med 80 foredrag, 300 aktiviteter,, klatrebaner, outdoorbar, madboder og scene med live musik folder sig ud.

Nu forstærker vi festivalen,” siger direktør Isabel Benn Morgenstern. “Med de lokale partnere får vi et swung, vi ikke kan løfte alene. Partnerskaberne giver den lokale forankring, og festivalen har mulighed for at sprede sig geografisk. De stærke samarbejder udvider gæsteoplevelserne og et stærkt helhedsindtryk af Silkeborg Kommune og Danmarks Outdoor Hovedstad.

  GÆSTEOVERNATNING HOS LY OUTDOOR CAMP

  Festivalen rammer lige ind i vores dna, og det giver så god mening, at vi binder byen sammen og giver festivalgæsterne en camp-oplevelse midt i naturen,” siger Mia og Thomas, de nye forpagtere af campen i Indelukket. Som noget af det første havde de møde med festivalen, og tog hurtigt beslutningen om at udvikle festivalens største område med boformer.

  ADRENALIN RUSH PÅ FORT ØSTERLUND

  I Virklund får festivalen sit Adrenalin Rush område hos Fort ØSTERLUND Silkeborgs nye Outdoor Center. Jesper Valbak er ny sherif på Fortet. “Det giver så god mening, at vi åbner Fort Østerlund op i festival ugen, så alle kan opleve nogle af de outdoor-aktiviteter vi tilbyder grupper året rundt.

  FAMILIEPARK HOS AQUA AKVARIUM & DYREPARK

  Hos Aqua Akvarium og Dyrepark er direktør, Lisbeth Skovmand Høgh glad for, at stedet bliver festivalens udvidede familieområde. “Vi har heppet på Danmarks Outdoor Festival siden starten, og festivalen er en unik mulighed for at vise, hvad Danmarks Outdoor Hovedstad er.”

  OUTDOOR HOVEDSTADEN FOLDER SIG UD

  Når 1000 mountainbikere lørdag den 31. august ruller ind på festivalpladsen, er det DGI Midtjylland, der står bag. Det er Silkeborg Ungdomsskole der varetager de mange teenagere, der får gratis adgang til pladsen, mens det er Surf og Sup Silkeborg, der står med vandmekkaet i Søsportens Hus.

   Om fredagen åbnes festivalpladsen af kommunens folkeskoleelever, der efter først-til-mølle kan komme ud i outdoor-oplevelser. I samarbejde med Silkeborg Business udvikles en dag, hvor de lokale virksomheder inviteres behind-the-scene om onsdagen under festivalens opbygning og ind at prøve en rækker business-aktiviteter, der kan tages med hjem som inspiration til en teamdag i naturen.

   Silkeborgs sværvægtere i outdoor, det internationale brand, Nordisk og outdoor-kæden, Eventyrsport er nogle af festivalens vigtigste partnere sammen med Bilernes Hus. I festivalen kan også opleves andre internationale brands som fx Haglofs, Helly Hansen, PETROMAX, TENTIPI og Osprey, der skaber rammen om de mange oplevelsesrum.

   Festivalens sociale hjerte

   Vil du med som aktør eller udstiller?

   Er du en lokal aktør, der har lyst til at partner op med Danmarks Outdoor Festival, er du hjerteligt velkomne til at kontakte festivalen.

   Telefon: 82 30 30 70

   Mail: 

   www.danmarksoutdoorfestival.dk

   Mere inspiration

   Turen op ad i Norge med store kontraster

   Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

   Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

   Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

   Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

   Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

   Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

   Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

   DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

   Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

   Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

   Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

   Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

   Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

   På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

   Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

   Anja Robanke – livet i en autocamper

   Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

   Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

   Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
   hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
   atmosfære.

   Vil du også prøve det hele i 2024?

   Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!