Spotlight fra 2. udgave af Outdoor365 magasinet 

MTB året rundt

Tekst: MTB4Beginners
Foto: Henrik Kastenskov

Noget af det fantastiske ved mountainbike er, at det kan køres året rundt. Det handler bare om at forberede sig på udstyrssiden.

Når sommeren forsvinder, så forsvinder sollyset også. Det bliver koldere, og chill faktor bliver for alvor en ting, som du skal tænke ind i dine forberedelser. På den måde er du fri til at fokusere på den helt nødvendige teknik, det kræver at køre et vådt og glat spor.

 

Tøj til den gode tur

Påklædningen kan gøre hele forskellen for, om det bliver en god mountainbiketur. Om sommeren skal du bare have den kortærmede på og noget solcreme. Så kører det. Om vinteren kan oplevelsen af temperaturen gå fra plus 12 grader til minus 3 grader blot med en chillfaktor på minus 10 grader. Og det kræver altså noget af din beklædning

Lad os starte indefra. Inderst på kroppen kan et lag tøj, der er isolerende og svedabsorberende med fordel bruges til de kolde dage. På benene kan du bruge almindelige cykelbukser som det inderste lag. Kombinér med varmere overtræksbukser med en vandafvisende overflade. Til skoene kan et skoovertræk anbefales, og ligesom når du vandrer, så vil du altid ønske at holde dine fødder varme og tørre.

Investér også i en god jakke, der er vandafvisende eller vandtæt og åndbar. Et godt fif er at have et par halsedisser med. Både til at have om halsen og op på hagen, samt til at bruge som lag imellem dit hoved og hjelm. Fordelen er, at stoffet er tyndt og derfor sidder hjelmen stadig tæt til hovedet, som den skal. Tag et par ekstra halsedisser med til at skifte, hvis det er nødvendigt.

Teknik er meget vigtigt!

Når det bliver koldere, og underlaget i skoven ændrer sig, så stiller det større krav til din teknik. Så tænker du nok: ”Jeg kan da godt cykle”. Ja, og heldigvis for det. Men udfordringen er, at mountainbikesporerne i Danmark ændrer sig hele tiden og bliver udbygget med flere forskellige elementer. De nyere mountainbikes har bremser og en geometri, der er anderledes, end den cykel du lærte at cykle på. Få derfor styr på teknikken og lær det grundlæggende indenfor mountainbiketeknik, inden du begiver dig ud på vinterhalvårets mørke stier. Så får du en god og sikker tur, og kan fortsætte dine mountainbiketure hele året rundt.

Husk lys på hjelm og styr 

I skoven er der ingen gadelamper, og det bliver hurtig mørkt sidst på dagen. Derfor vil det være en god idé at få noget lys på din mountainbike. MTB4Beginners foreslår, at du har en god lygte på styret og en baglygte bagpå, og at du sætter en ordentlig cykellygte på hjelmen. Fordelen ved at have en forlygte på styret og en på hjelmen er, at du altid har lys. Lygten på hjelmen lyser derhen, hvor du kigger. Sporene kan være svære at se i efterårets og vinterens mørke, så kør derfor aldrig alene ud, og specielt ikke når det er mørkt.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.