Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Spotlight fra 2. udgave af Outdoor365 magasinet 

MTB året rundt

Tekst: MTB4Beginners
Foto: Henrik Kastenskov

Noget af det fantastiske ved mountainbike er, at det kan køres året rundt. Det handler bare om at forberede sig på udstyrssiden.

Når sommeren forsvinder, så forsvinder sollyset også. Det bliver koldere, og chill faktor bliver for alvor en ting, som du skal tænke ind i dine forberedelser. På den måde er du fri til at fokusere på den helt nødvendige teknik, det kræver at køre et vådt og glat spor.

 

Tøj til den gode tur

Påklædningen kan gøre hele forskellen for, om det bliver en god mountainbiketur. Om sommeren skal du bare have den kortærmede på og noget solcreme. Så kører det. Om vinteren kan oplevelsen af temperaturen gå fra plus 12 grader til minus 3 grader blot med en chillfaktor på minus 10 grader. Og det kræver altså noget af din beklædning

Lad os starte indefra. Inderst på kroppen kan et lag tøj, der er isolerende og svedabsorberende med fordel bruges til de kolde dage. På benene kan du bruge almindelige cykelbukser som det inderste lag. Kombinér med varmere overtræksbukser med en vandafvisende overflade. Til skoene kan et skoovertræk anbefales, og ligesom når du vandrer, så vil du altid ønske at holde dine fødder varme og tørre.

Investér også i en god jakke, der er vandafvisende eller vandtæt og åndbar. Et godt fif er at have et par halsedisser med. Både til at have om halsen og op på hagen, samt til at bruge som lag imellem dit hoved og hjelm. Fordelen er, at stoffet er tyndt og derfor sidder hjelmen stadig tæt til hovedet, som den skal. Tag et par ekstra halsedisser med til at skifte, hvis det er nødvendigt.

Teknik er meget vigtigt!

Når det bliver koldere, og underlaget i skoven ændrer sig, så stiller det større krav til din teknik. Så tænker du nok: ”Jeg kan da godt cykle”. Ja, og heldigvis for det. Men udfordringen er, at mountainbikesporerne i Danmark ændrer sig hele tiden og bliver udbygget med flere forskellige elementer. De nyere mountainbikes har bremser og en geometri, der er anderledes, end den cykel du lærte at cykle på. Få derfor styr på teknikken og lær det grundlæggende indenfor mountainbiketeknik, inden du begiver dig ud på vinterhalvårets mørke stier. Så får du en god og sikker tur, og kan fortsætte dine mountainbiketure hele året rundt.

Husk lys på hjelm og styr 

I skoven er der ingen gadelamper, og det bliver hurtig mørkt sidst på dagen. Derfor vil det være en god idé at få noget lys på din mountainbike. MTB4Beginners foreslår, at du har en god lygte på styret og en baglygte bagpå, og at du sætter en ordentlig cykellygte på hjelmen. Fordelen ved at have en forlygte på styret og en på hjelmen er, at du altid har lys. Lygten på hjelmen lyser derhen, hvor du kigger. Sporene kan være svære at se i efterårets og vinterens mørke, så kør derfor aldrig alene ud, og specielt ikke når det er mørkt.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!