Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

Når klimaet dikterer formen

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Haglöfs

Klima og miljø har været væsentlige vilkår i udviklingen af verdens store outdoor mærker.

Hvis man sætter en nål i kortet ved havnen i Trelleborg nær Sveriges geografiske sydspids, og derefter vælger at køre nordpå via E4 til Gåldajav’ri tæt ved, hvor grænserne mellem Norge, Finland og Sverige mødes, så har man tilbagelagt ca. 2.075 kilometer. Hvis du til sammenligning havde valgt at køre de godt 2.000 kilometer sydover, var du havnet et eller andet sted i Rom’s sydlige opland. Sverige er et STORT land.

Kun 1,5 procent af Sverige er byområder. Resten er… bare Sverige. Skov, vildmark, fjelde, floder og store søer, og med så stor en variation i temperatur, terræn og vejr, kan du, som friluftsentusiast, finde tilfredsstillende udfordringer, uanset hvad du er til, og hvor outdoor vant du er.

Det har også skabt forudsætninger for en traditionsrig – og i disse år blomstrende – friluftsindustri i Sverige. Vi kender mange af de ikoniske mærker: Haglöfs, Fjällräven og Lundhags. Mærker, der har leveret udstyret til livet i vildmarken igennem årtier, og som hver især har sat standarder for, hvad friluftsgrej skal kunne og kunne holde til.

Som andre moderne outdoor-mærker, blev Haglöfs skabt af nødvendighed. Grundlagt i Dalarne i Sverige i 1914 af Wiktor Haglöfs, en mand med en drøm og en værktøjskasse. Som tømrer af profession var Wiktor besluttet på at skabe en rygsæk, der kunne holde til de nødvendige ture gennem landet ligegyldigt forholdene. Der var ikke tale om en tilvalgt livsstil tæt på naturen som afbræk fra vores magelige liv, som vi oplever det i disse år. Det var et livsvilkår.

Det var hårdt når lille Wiktor vandrede til skole i barsk vejrlig, eller senere da han arbejdede professionelt i skovene som tømrer. Så for Wiktor handlede det om at gøre det nemmere, når nu det var det liv, skæbnen havde bestemt for ham. Godt 100 år senere er det stadig den grundlæggende filosofi hos det svenske – nu japanskejede – friluftsbrand. Gøre det nemmere, gøre det bedre. Nordisk, nøjsomt og slidstærkt med et blik for at designet ned i den lille detalje, skal optimere funktionen.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.