Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Haglöfs

Når klimaet dikterer formen

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Haglöfs

Klima og miljø har været væsentlige vilkår i udviklingen af verdens store outdoor mærker.

Hvis man sætter en nål i kortet ved havnen i Trelleborg nær Sveriges geografiske sydspids, og derefter vælger at køre nordpå via E4 til Gåldajav’ri tæt ved, hvor grænserne mellem Norge, Finland og Sverige mødes, så har man tilbagelagt ca. 2.075 kilometer. Hvis du til sammenligning havde valgt at køre de godt 2.000 kilometer sydover, var du havnet et eller andet sted i Rom’s sydlige opland. Sverige er et STORT land.

Kun 1,5 procent af Sverige er byområder. Resten er… bare Sverige. Skov, vildmark, fjelde, floder og store søer, og med så stor en variation i temperatur, terræn og vejr, kan du, som friluftsentusiast, finde tilfredsstillende udfordringer, uanset hvad du er til, og hvor outdoor vant du er.

Det har også skabt forudsætninger for en traditionsrig – og i disse år blomstrende – friluftsindustri i Sverige. Vi kender mange af de ikoniske mærker: Haglöfs, Fjällräven og Lundhags. Mærker, der har leveret udstyret til livet i vildmarken igennem årtier, og som hver især har sat standarder for, hvad friluftsgrej skal kunne og kunne holde til.

Som andre moderne outdoor-mærker, blev Haglöfs skabt af nødvendighed. Grundlagt i Dalarne i Sverige i 1914 af Wiktor Haglöfs, en mand med en drøm og en værktøjskasse. Som tømrer af profession var Wiktor besluttet på at skabe en rygsæk, der kunne holde til de nødvendige ture gennem landet ligegyldigt forholdene. Der var ikke tale om en tilvalgt livsstil tæt på naturen som afbræk fra vores magelige liv, som vi oplever det i disse år. Det var et livsvilkår.

Det var hårdt når lille Wiktor vandrede til skole i barsk vejrlig, eller senere da han arbejdede professionelt i skovene som tømrer. Så for Wiktor handlede det om at gøre det nemmere, når nu det var det liv, skæbnen havde bestemt for ham. Godt 100 år senere er det stadig den grundlæggende filosofi hos det svenske – nu japanskejede – friluftsbrand. Gøre det nemmere, gøre det bedre. Nordisk, nøjsomt og slidstærkt med et blik for at designet ned i den lille detalje, skal optimere funktionen.

Mere inspiration

Sommeren kom bragende her i Norge

Eventyr med Autocamperen: Sommeren kom bragende heroppe i NorgeSikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg blogger her på siden hver 14. dag indtil jeg kommer til festivalen sidst i august.Lad os...

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16