Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Naturen som rekreativt rum

Tekst: Outdoor365 

Vi har stillet nogle af vores naturnydere i vores netværk et par spørgsmål om, hvordan de bruger naturen til at få et bedre og mere tilfredsstillende liv. Dyk ned i nogle af deres meget dybdegående svar og find inspiration til, hvordan du selv kan få mere ud af naturen.

Spørgsmålene er simple, men svarene er fyldestgørende.
Sæt dig godt til rette et sted og bered dig på at blive inspireret til din næste tur i det fri.

stand-up-paddle

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum?
Naturen er det eneste sted, der ikke kræver noget af mig og som kommunikerer i et ordløst sprog, der vækker min krop og mine sanser, frem for mit hoved og mine tanker. I naturen mærker jeg verden, som den kommer mig i møde, og som jeg indgår i den sammen med alt andet levende.

Hvordan får du energi i naturen?
Igennem meditativt ophold og bevidst nærvær ved at gå tæt på fornemmelsen af forbundethed med naturen, oplever jeg en livsbekræftende sammenhæng, som jeg er en del af, og som ikke er afhængig af mig. Jeg føler mig fri, levende og i positiv forstand overflødig 

Dit navn: Peter Schulz Schovsbo
Virksomhed/stilling: Naturformidler
Lokation: Espergærde

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum?
Det er min erfaring både personligt og med klienter, som jeg tager med ud i naturen, at der kommer en bundfaldende ro inden i os. Naturen – skoven, stranden, markerne, parkerne og dyrene viser os vejen tilbage til os selv. 

Vi kan f.eks. lære meget af træerne. Træerne ved præcist, hvornår de skal springe ud, hvornår de skal bære sine frugter, hvornår de skal slippe sine blade. De tænker sig ikke til det, de mærker – netop det at mærke, være i vores sanser. Dette hjælper os til at være i nuet og guider os til at acceptere, hvor vi står i livet med de udfordringer, livet kan give. Lærer os at give slip, stoppe med at kæmpe og have tillid til, at vi er gode, som vi er.

Hvordan får du energi i naturen?
Naturen under åben himmel er et skønt sted at meditere – komme tilbage til os selv, finde roen, aflade stress, og mærke, hvad der er virkeligt vigtigt for os.

Personlig bruger jeg naturen til at lindre mine senfølger efter corona. Dette gør jeg ved at vandre, meditere, kramme træer, lægge mig i skovbunden, sætte mig på stranden, forbinde mig med vinden, lydene, solens varme – smelte sammen med naturen. 

Navn: Hanne Birk
Virksomhed/Stilling: Certificeret psykoterapeut og mindfulness instruktør
Lokation: Hinnerup

stand-up-paddle
stand-up-paddle

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum?
Jeg er stort set vokset op i naturen, og har altid brugt den til at finde ro (og til at gå på eventyr i).
Nu deler jeg ud af mine erfaringer og min viden om naturen som et led i et sundt og meningsfyldt liv.

Hvordan får du energi i naturen?
Hovedsageligt ved at vandre eller opholde mig (gerne længe) i naturskønne omgivelser.
Jeg er især draget af skove – nu større nu bedre – med både løv og nål.
Gåture langs de danske kyster kan også noget særligt uanset vejret og årstiden. 

Dit navn: Mikkel Steenberg Vedel
Virksomhed/stilling: Indehaver af Friluftsterapeuten.dk
Lokation: Odense 

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum og hvordan får du energi i naturen?
Jeg burde være gået ned med stress. Der er kun én grund til, at det ikke skete. Jeg faldt i den store gryde med natur, da jeg var lille. Lige siden har naturen været min kilde til ro, overskud, indsigt og livsglæde.

Det kan føles magisk, når man får kontakt til sit inderste og pludselig ved, hvad der er rigtigt og vigtigt at gøre. Det kan føles som om, naturens kræfter strømmer ind over én, når man fyldes med dyb indre ro i krop og sind. Det jeg har opdaget, er, at det ikke er kræfter udefra. Det er mine egne kræfter. Kræfter, der havde været spærret inde i et forsøg på at gøre det forventede, være ordentlig, hjælpe andre, tilsidesætte sig selv og alt det andet vi burde gøre.

Det fantastiske er, at det ikke er magi. Det er ikke noget, man skal være heldig eller særlig for at opnå. Der er ting man kan gøre for at opnå det. Og det er faktisk slet ikke så svært.

stand-up-paddle

Med naturen som ”med-mentor” i min virksomhed Naturterapi Nord hjælper jeg andre til at opnå samme ro, overskud, indsigt og livsglæde i svære perioder af deres liv. At lære andre at omsætte naturens strategier for liv og overlevelse til deres eget liv udfolder, at vi er en del af naturens store sammenhæng. Det giver en følelse af dyb mening at lære mennesker, hvordan de bruger deres krop og sanser i naturen til at genoplade hjernen, genskabe kreativiteten, fantasien, eventyret og ikke mindst den der lækre dybe ro i krop og sind.

Der er dog også et minus ved at have naturen som arbejdsplads. Jeg må værne ekstra meget om min egen private naturoplevelse. Jeg har fået en ekstra opgave i blot at være uden at tænke på, hvordan andre kunne have glæde af at høre om dette træs kamp efter stormen eller huske på hvad denne lille urt nu hedder. Jeg vil for alt i verden undgå at tabe naturen som mit fristed.

Navn: Trine Nørtoft Thomsen,
Virksomhed/Stilling: Anlægsgartner, Vejleder, Socialformidler, Master i Naturbaseret Terapi og Sundhedsfremme og Naturterapeut ved Naturterapi Nord.
Lokation: Bosiddende i Aalborg.

stand-up-paddle

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum og hvordan får du energi i naturen?
Jeg føler, at jeg er født med en nær forbindelse til naturen. Helt fra min barndom har jeg mærket, hvordan leg, ophold og aktiviteter i naturen har fyldt mig med ro. Her har jeg også fuldstændig kontakt med det, jeg vil kalde min indre kerne. Min sjæl kan man også kalde det. Jeg har klappet tudser og fanget frøer og firben, kun for at sige goddag og beundre dem, hvorefter de er blevet sat nænsomt ned i græsset igen. Jeg har klatret i træer, og det synes jeg stadig er sjovt, selvom jeg ikke er så adræt mere. Og kravlet på klipper på Bornholm om sommeren. Jeg føler, at der mangler noget, hvis jeg når dagen er omme ikke har gået en tur i skoven eller ved stranden. Jeg tager mig ofte tid til at lede efter fossiler eller laver en lille opstilling af blade og planter, sten som et mønster eller en sjov figur. Jeg både vandrer, ror kajak, cykler og går til udendørs træning og vejrtrækningsøvelser. Her kan man ligge og kigge op i trækronerne, mens tankerne driver væk, og vejrtrækningen får fuldt fokus.

Hvordan man kan bruge naturens helende kræfter fik en ekstra opmærksomhed og forståelse, da jeg for nogle år siden blev ramt af stress. Jeg hørte et foredrag med Simon Hoegmark og tog kort tid efter Vinaturs grundmodul i dette. Ingen tvivl om, at dette var helende på stress! Også for os, som tog uddannelsen.

Efter det er jeg endnu mere opmærksom i naturen. Jeg øver mig i at lytte, bruge min lugtesans og bruger ofte længere tid på at studere planter, dyr og landskaber omkring mig. Jeg er bevidst om vejrtrækningen og laver nogle gange Qi Gong-lignende langsomme bevægelser, mens jeg ser ud over havet. Jeg beundrer et mammuttræ, som jeg altid lige klapper på den tykke bløde bark og tænker en hilsen til. Eller sætter mig op ad stammen og bare nyder skovens rolige liv. Det giver en kæmpe nærhed med jorden og alle de andre arter her.

Jeg har ofte magiske øjeblikke, hvor jeg møder et dyr tæt på, og vi bare står og kigger på hinanden.

For 1 1/2 år siden blev jeg ramt af en voldsom diskusprolaps. Jeg har som tandlæge siddet i dårlige arbejdsstillinger i mange år. Og efter en masse træning er jeg på banen igen, men jeg kan ikke længere sidde i de dårlige stillinger. Så nu er jeg begyndt at sadle om. Jeg er snart færdiguddannet certificeret naturterapeut, og har tænkt mig at arbejde med dette kombineret med det, jeg har lært af Vinatur samt mine kunstneriske evner. Jeg har sideløbende med tandlægevirket også været kunstner. Og her er det også mest naturen, der er vandret ind på mine billeder.

Jeg skal i år være aktør i projektet “Kultur på recept” ved Faaborg Midtfyn kommune, hvor jeg skal tage folk ramt af stress, angst og depression med ud i naturen og give dem nogle kunstneriske aktiviteter.

Jeg har en facebookside, som hedder “Helle i naturen”. Jeg forestiller mig, at jeg kommer til at have et firma ved samme navn, hvor jeg kan tilbyde andre hjælp i form af naturterapi, samt andre helende og kunstneriske oplevelser i naturen. Men det er endnu en spirende plante.

Navn: Helle Bertram
Lokation: Tåsinge

stand-up-paddle

Erfaring med naturen som rekreativt rum
Jeg har arbejdet med facilitering af Nature Connectedness professionelt halvdelen af mit liv. I mere en 2 årtier har jeg undervist om, faciliteret og forevist brugen af, og på alle måder evidensbaseret prædiket natur som en arena for rekreation, rehabilitering og sundhedsfremme.

Jeg har alle disse år fungeret som naturguide i Arktis på de smukkeste og mest storslåede naturdestinationer man kan tænke sig, kørt skov-yogahold, stimuleret nysgerrighed i naturbørnehaver og udeskoleklasser, projektledet nationale og kommunale sundhedsnaturvejlednings- og friluftsvejledningsprojekter. Undervist og eksamineret natur, kultur og friluftsinteresserede universitetsstuderende i hele norden, vist mine yndlingsnatursteder frem på rolig vis til turister i både dag og nattetimer. Jeg har også levet primitivt og solo på månedslange ture i vandrestøvler, kano og på ski, samt sovet i shelter hver dag i coronaens første år for at sikre mig selv den forbundethed jeg normalvis også søger på mine eventyr i stor natur udenfor Danmarks grænser.

Jeg drev virksomhed for mange år siden og har for 3 år siden genoplivet NEED FOR NATURE med målet om netop at dele min passion for at benytte naturen som rekreativt rum og (gen)forbinde menneske med natur. Her hjælper jeg medmennesker til at forbinde sig med naturen, igennem naturbaseret psykoterapi og rolige sanselige naturoplevelser i dejlig dansk natur og i Nordisk og Arktisk vildmark.

Jeg er solidt uddannelsesmæssigt forankret i at benytte natur som rum for rekreation, læring, oplevelse, terapi og sundhedsfremme. På naturfronten er jeg friluftsvejleder, naturvejleder, naturterapeut, Naturbaseret psykoterapeut, MA i friluftsliv, MA i Naturbaseret turismeledelse, samt PhD. Research fellow i Naturoplevelse og Nature Connectedness, instruktør i alskens friluftsaktivitetsdicipliner, samt desuden lærer og specialpædagog, mindfulness instruktør og iværksætter. Jeg er formand for Foreningen Dansk Friluftsliv, bestyrelsesmedlem i Foreningen for Udendørsterapi, dansk repræsentant i nordisk, europæisk og internation Adventure Therapy sammenhæng, og arbejder som både facilitator og forsker altid for metaplanet; den brede befolknings øgede adgang til og mulighed for at benytte og profitere af naturen som rekreativt rum.

 Derudover har natur altid været en vigtig del af min privatlivstilværelse, fra barndommens skove og teltture til ungdommens egen-udforskning af vandring og teltfriluftsliv til lands og til vands med verden som legeplads. Det betyder, at jeg altid har brugt naturen som mit eget personlige helle. Jeg bruger naturen aktivt som både afstresning i form at små dagligdagspauser, og som ramme for alle mine ferier der foregår på fjeldet på ski eller i vandrestøvler, på vandet i kano eller kajak eller i vores primitive hytte i Norge.

Hvordan får jeg energi i naturen?
Jeg vil næsten påstå at al aktivitet i natur øger min personlige energimængde. Men det som for alvor lader mig op er at være i natur. Friluftsliv for friluftslivets skyld. Det at give sig tid. I sensommeren havde jeg f.eks. 24 timer i en dansk skov helt uden formål. Jeg kunne finde mig et sted, og bare være. Jeg oplevede at traske afsted med tanken om et mål for lejrplads, men også at lade mig kuppe af eget behov for lige at plukke et hindbær. Eller ti. Eller en kop fuld… Og 4 timer senere med mave og favn fuld af yderst meditativt plukkede hindbær konstatere, at jeg da vist havde fundet hjem til mit sted. Det havde fundet mig. Og det gav energi! Og ikke mindst lykkefølelse!

Når jeg giver mig tid til at lande i naturens favn, går der ikke længe før jeg oplever dyb forbundethed. Følelsen af at høre til, og af at være en del af den store helhed. Følelsen af at blive opslugt af omgivelserne, af at tiden står stille, og af at der intet vigtigere findes i tilværelsen end at være mig lige netop der, hvor jeg er, lige netop da. Møder jeg min omgivende natur i en tilstand af mindre eller manglende balance i mit indre landskab, tager det ofte længere tid at opnå følelsen af forbundethed. Men uanset, hvor meget i mit hoved jeg er, når jeg møder naturen omkring mig, sker det med garanti altid, at mit sind på et eller andet tidspunkt overgiver sig, og lader kroppen tage over. Og her oplever jeg et rush af energi. Når det mest meningsfulde pludselig er det krabbeskjold jeg sidder og leger med mellem fingrene, eller når det store perspektiv på tilværelsen opstår som en række af følelser, der føles som kemiske nærmest magiske eksplosioner af lykke i mit bryst, når jeg løfter blikket og kan se langt ud over havet i Nordsjælland eller får overblik fra en fjeldtop i Grønland. Her får jeg enorm energi af at være i naturen. Og heldigvis har jeg lært et trick eller to til at sikre mig selv, at det sker. Og netop det også at kunne hjælpe mine medmennesker til denne oplevelse af naturforbundethed via en række bevidste greb og faciliteringsmetoder, er i næsten lige så høj grad noget af det, der giver mig energi. Mentalt og kropsligt.

 

Navn: Tanya Uhnger Wünsche
Virksomhed/stilling: NEED FOR NATURE – facilitating Nature Connectedness.
Direktør, Reg. naturbaseret psykoterapeut, Naturbaseret oplevelsesdesigner / PhD research fellow i Nature Connectedness/Naturoplevelse og bæredygtighedsbevidsthed.
Lokation: Tanya holder til i Nordsjælland, men med ophæng og NEED FOR NATURE baser flere steder i Norden og Arktis. Så længe jeg kan se Orion på himlen, er jeg hjemme.

stand-up-paddle

Hvad er din erfaring med naturen som rekreativt rum?
Naturen har altid spillet en stor rolle i mit liv, helt fra barnsben, hvor det var et sted, man kunne lade fantasien slippe løs i fri leg, slappe af og fascineres af, hvor smukt der var. 

Det er først som voksen, jeg er begyndt bevidst at bruge naturen, som et rekreativt rum i form af vandreturen og overnatning i shelter. Det er et sted, hvor jeg kan komme væk fra hverdagens stress og larm – et sted hvor jeg kan falde til ro, lade “batterierne” op og få luftet ud i tankerne. Få stimuleret alle mine sanser og bare være der, uden at skulle forholde mig til andet end mig selv og de smukke omgivelser. 

I efteråret 2020 startede jeg ud som soloselvstændig og igangsatte et udendørs træningshold Outdoor Gym by Ea Ørsted, som kombinerer min passion for træning og naturen. Jeg ville tilbyde andre den unikke kombination af fysisk træning og smuk natur, ved at bruge de mange gode egenskaber naturen rummer, som en ekstra dimension til den fysiske træning. Bruge naturen til at styrke deres mentale velbefindende, samtidig med at gøre dem stærkere og mere kropsbevidste. Lade naturen hjælpe dem til at stresse af og blive grounded efter en lang arbejdsdag, glemme hverdagens gøremål for en stund og bruge kroppen fysisk efter en dag på kontoret. Lade dem mærke deres krop og øge deres kropsbevidsthed. Stimulere deres sanser, udfordre dem på balancen med ujævnt underlag, opleve årstidernes skiften helt tæt på og bare nyde det at være til stede i naturen. Indånde den friske luft, mærke hjertets banken og lade blikket roligt hvile på de skønne omgivelser. Blive fyldt op af fysisk velvære, lykkefølelse, masser af energi og opnå et mentalt overskud. 

Jeg bruger altid naturen som en del af mit træningskoncept, både som personlig træner én til én og mit holdtræning Outdoor Gym. 

Mit næste mål er at tilbyde virksomhedstræning med fokus på at få virksomheder til få øjnene op for, hvordan de kan skabe bedre trivsel og sundhed hos deres medarbejdere ved hjælp af naturen som omdrejningspunkt for fysisk og mental velvære. Lade virksomhederne leve op til 3. Verdensmål “Sundhed og Trivsel” og arbejde med bæredygtighed i form af væredygtighed.

Hvordan får du energi i naturen?
Når jeg træner i naturen får jeg energi af at bruge min krop aktivt – men samtidig får jeg også et mentalt overskud, fordi jeg stresser af og falder til ro, så snart jeg befinder mig i de rolige omgivelser og indånder den friske luft. Helt instinktivt ved jeg, at der ikke er “fare på færde”, og jeg kan give min hen til min træning og naturen uden at skulle forholde mig til andet. Jeg kan glemme tid og sted. 

Både under og ind imellem øvelserne lytter jeg til naturens lyde, lader blikket falde på de smukke omgivelser, hvor farverne skifter med årstiden, og jeg mærker naturens kræfter helt tæt på. 

Alle træninger er forskellige med hver deres skønhed og oplevelse af naturens gang ved de skiftende årstider. En træning i regnvejr giver en særlig frisk fornemmelse i hovedet og kroppen, samtidig med at det gør mig mentalt robust. En træning i solskinsvejr fylder mig med varme og positive tanker.

At træne i naturen giver mig et mentalt energiboost, og en glæde som jeg kan tage med mig tilbage til hverdagen. 

Dit navn: Ea Ørsted 
Virksomhed/stilling: Ea Ørsted/Personlig træner og kostvejleder
Lokation: Svendborg

Dit navn: Bente Bo Jensen
Virksomhed/stilling: Friluftsvejleder, naturterapeut, kunstner, mediterende   
Lokation: Djursland

Kan naturen give et nyt udgangspunkt for skabende arbejde, kreative arbejdsprocesser og udvikling?
JA, det er muligt at finde inspiration og et skabende drive et dybere sted end hvor den jeg-mæssige ambition og mentale aktivitet befinder sig. Et sted hvor du ikke skal stramme dig an, presse på, gå i tænkeboks eller få noget fra hånden, men et udspring og en bevægelse i dig der har et større overblik, sans for helhed, sammenhæng og en fremaddrift mod udvikling. I synk med natur. Den skabende kraft er knyttet til vores natur, vi er født med denne skabende evne og kvalitet. Vi kan registrere skaberkraften på fuld udblæsning i den konkrete natur om foråret, hvor alt liv vågner, spirer og udvikler sig. Naturen er også på det seneste bla blevet inspiration for fantastiske designs til menneskers hverdag, der løser problemer, udviklet af naturen gennem millioner af år. Er du interesseret i at blive inspireret og finde det skabende drive fra natur, kan du øve dig i at være i natur og blive bedre til at samarbejde med natur, bla gennem aktiviteter i naturen hvor man åbner for sanser, er tilstede i fysikken, i det legende, og i nærvær. Og bagefter have oplevelsen med dig i et konkret stykke arbejde.

Naturemoves hjælper gennem workshops og naturforløb med at danne gode rammer til en mere præcis oplevelse af natur og til at understøtte den skabende proces med udgangspunkt i natur,

De henvender sig til til arbejdspladser der ønsker at gentænke udvikling og gerne vil tilbyde medarbejderne et nyt værktøj med udgangspunkt i natur. Eller til mennesker der arbejder professionelt med skabende arbejde og kreative arbejdsprocesser og ønsker en ny indgang.

Jeg er 53 år og bor på Djursland med en skov som nabo. Jeg er oprindelig uddannet kunsthåndværker på Kolding Designskole med en overbygning på Kunstakademiet i Amsterdam. Jeg har gennem mange år arbejdet som udøvende kunstner og som underviser i kreativ udfoldelse og i kreativ arbejdsproces..

Jeg har også arbejdet som projektmedarbejder i sundhedsfremmende projekter v. Århus universitet, i Norddjurs kommune og som selvstændig.

Jeg har taget moduler på friluftsvejlederuddannelsen på Ålborg universitet og DGI Karpenhøj, og har en grunduddannelse i natur assisteret terapi fra ”Vinatur”. Jeg hjælper mennesker med at restituere og at etablere en dybere kontakt til dem selv og deres kompetencer gennem naturforbundethed. Jeg afholder naturkurser med forskellige afsæt og aktiviteter, i min virksomhed NatureMoves.

Og så har jeg over 30 års erfaring med meditation og personlig udvikling. Jeg har modtaget undervisning i meditation, personlig udvikling og bevidsthed v. Jørgen Høher.

Mere inspiration

DANMARKS STØRSTE OUTDOOR FESTIVAL ER KLAR TIL UDELIV FOR ALLE

16. juli, 2024 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRDET ER INSPIRATIONEN TIL AT KOMME MERE UD, DER OVER TRE DAGE TRÆKKER 40.000 GENNEM DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL I...

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16