Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Friheden i baghaven

Nicolai Mølgaard kæmper for mere effektiv indlæring for de ordblinde. Han tror på styrken hos børn og unge med ordblindhed og indlæringsvanskeligheder, og vil gennem sin gåtur fra Himmelbjerget til Skagen vise, hvordan en effektiv kombination af mental udholdenhed og fysisk styrke kan hjælpe os med at opnå vores mål.

Ordblindhed har i mange år været et stort tabu i Danmark. Ofte er ordblinde børn blevet forvekslet med at være mindre begavede eller ude af stand til at gennemføre en uddannelse. Det har Nicolai oplevet på egen krop.

Lige fra folkeskolen mødte han lærere, der kiggede opgivende på ham og sagde, at de ikke kunne lære ham noget, mens en underviser på hans videregående uddannelse gav ham besked om, at han ikke ville kunne gennemføre. Trods modgang kom Nicolai flot igennem uddannelsen med opløftet selvtillid.

Nu vil han hjælpe unge med at få en bedre skolegang gennem fokus på alt det de kan, og hvordan de kan få mere energi til effektiv indlæring og et bedre overskud. Han vil vise, hvordan mental styrke er nøglen til at opnå sine mål og udleve sine drømme helt uden begrænsninger.

Vandreturen begynder ved tårnet på Himmelbjerget den 27. februar og strækker sig over 5 dage, hvor han vil gå 8 timer om dagen.

Nicolai søger lige nu sponsorer til at støtte hans projekt. Pengene vil gå til bedre uddannelse af ordblinde børn og unge. Det er også muligt at støtte projektet ved selv at gå turen sammen med Nicolai og skabe opmærksomhed omkring de ordblinde og deres behov.

Nicolai træner op allerede nu og giver sin fulde indsats for at slå et slag for ordblinde børn og unge, der bliver misforstået.

Om Nicolai Mølgaard

I dag har Nicolai mange uddannelser bag sig. Han er personlig træner og kostvejleder samt uddannet sportsmassør. Samtidig beskæftiger han sig med mentaltræning og sanseterapi, og kan slet ikke lade være med at suge ny viden til sig om, hvor meget vores mentale indstilling kan påvirke vores generelle helbred, energi og overskud. Til daglig driver Nicolai sin egen virksomhed: Coach Mølgaard.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!