Nyd naturen langsomt og genvind balancen! 

Tekst: Marianne Jensen

Foto: Marianne Jensen

Livet er værd at sænke tempoet for”

Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil og nødvendigt pusterum fra vores ofte hektiske hverdagsliv i en menneskeskabt verden.
Forskerparret Kaplan & Kaplan der i årevis har forsket i mennesker og miljø, har en helt naturlig forklaring på hvorfor naturen kan give os dette tiltrængte hvil. 

Forestil dig, at du har et batteri indeni dig.
Du bruger af energien fra dit indre batteri når du bevidst, målrettet og viljebetinget bruger din opmærksomhed på at løser opgaver – det kan være ting som at arbejder, køre bil, handle, scrolle på din telefon og mange andre ting du helt bevidst bruger din opmærksomhed på i løbet af en almindelig dag. 

For at lade op igen, kan du enten sove – eller hensætte dig selv i en tilstand som forskerparret Kaplan kalder for spontan opmærksomhed.  Denne tilstand, kan du opnå når du opholder dig i et naturligt miljø og giver dig tid til blot at være til. Når du lader din opmærksomhed fange af det der vækker din umiddelbare interesse og nysgerrighed der hvor du er – når du bliver optaget af noget der fascinere dig. 

Alting i naturen handler om balance.
Det samme gælder for os mennesker og der hvor vi måske er allermest udfordret som moderne mennesker, er på vores energi. Mange oplever at være mentalt trætte, ikke at have overskud til at være den bedste udgave af os selv – måske kan det at sætte tempoet ned, i et naturligt miljø være den mest simple og lettilgængelige metode for os til at opnå bedre trivsel, mere energi og kreativitet i hverdagen. 

   Et natur & sansebad vækker netop den spontane opmærksomhed og er noget helt andet end ”blot” at gå en tur i skoven – tag med, og se hvad der sker, når du i stilhed, meget langsomt og sammen med en gruppe oplever skoven – det er ren magi! 

   Citat fra en natur & sansebad deltager: 

   “Jeg blev fuldstændig overrumplet over roen det gav mig, en vild og meget positiv oplevelse og masser af stof til eftertanke. Roen i en stille, langsom tur i naturen er tydeligvis det hjernen har brug for, i den travle hverdag.” 

   Besøg standen Livsgnist.nu og få en snak om, hvordan natur, selvindsigt og stresshåndtering kan være den livsbekræftende cocktail netop du har brug for, til at skabe mere nærvær og glæde i din hverdag. Bevidst nærvær i naturen skaber ro i dit nervesystem, med ro i sindet bliver du bedre i stand til at tage kærlige bevidste valg for dig selv og dit liv. 

   Jeg hedder Marianne og er kvinden bag livsgnist.nu.
   Her tilbyder jeg 1:1 og gruppe forløb for private og virksomheder, hvor jeg med naturen som omdrejningspunkt hjælper mennesker med at genvinde balancen i deres liv. Udover at være naturcoach og stressmentor – er jeg certificeret sansebad instruktør og under uddannelse til naturterapeut. 

   Jeg glæder mig til at møde dig! 

   Mere inspiration

   Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

   Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

   Chok for kroppen giver ro i sindet

   Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

   1o tips til en efterårsferie i naturen

   Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

   Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

   Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

   Haglöfs – Fit for the Outside

   Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

   Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

   Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

   Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

   Naturen kommunikerer både i og omkring dig

   Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

   Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

   16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

   Sådan pakker du til dit eventyr

   Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.

   Når dit udeliv er lig med arbejdsliv, er Polaris din hjælper

   Hos Polaris ATV tilbyder de solide og stærke maskiner som kan være din trofaste hjælper når dit udeliv er lig med arbejdsliv