Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Nyd naturen langsomt og genvind balancen! 

Tekst: Marianne Jensen

Foto: Marianne Jensen

Livet er værd at sænke tempoet for”

Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil og nødvendigt pusterum fra vores ofte hektiske hverdagsliv i en menneskeskabt verden.
Forskerparret Kaplan & Kaplan der i årevis har forsket i mennesker og miljø, har en helt naturlig forklaring på hvorfor naturen kan give os dette tiltrængte hvil. 

Forestil dig, at du har et batteri indeni dig.
Du bruger af energien fra dit indre batteri når du bevidst, målrettet og viljebetinget bruger din opmærksomhed på at løser opgaver – det kan være ting som at arbejder, køre bil, handle, scrolle på din telefon og mange andre ting du helt bevidst bruger din opmærksomhed på i løbet af en almindelig dag. 

For at lade op igen, kan du enten sove – eller hensætte dig selv i en tilstand som forskerparret Kaplan kalder for spontan opmærksomhed.  Denne tilstand, kan du opnå når du opholder dig i et naturligt miljø og giver dig tid til blot at være til. Når du lader din opmærksomhed fange af det der vækker din umiddelbare interesse og nysgerrighed der hvor du er – når du bliver optaget af noget der fascinere dig. 

Alting i naturen handler om balance.
Det samme gælder for os mennesker og der hvor vi måske er allermest udfordret som moderne mennesker, er på vores energi. Mange oplever at være mentalt trætte, ikke at have overskud til at være den bedste udgave af os selv – måske kan det at sætte tempoet ned, i et naturligt miljø være den mest simple og lettilgængelige metode for os til at opnå bedre trivsel, mere energi og kreativitet i hverdagen. 

   Et natur & sansebad vækker netop den spontane opmærksomhed og er noget helt andet end ”blot” at gå en tur i skoven – tag med, og se hvad der sker, når du i stilhed, meget langsomt og sammen med en gruppe oplever skoven – det er ren magi! 

   Citat fra en natur & sansebad deltager: 

   “Jeg blev fuldstændig overrumplet over roen det gav mig, en vild og meget positiv oplevelse og masser af stof til eftertanke. Roen i en stille, langsom tur i naturen er tydeligvis det hjernen har brug for, i den travle hverdag.” 

   Besøg standen Livsgnist.nu og få en snak om, hvordan natur, selvindsigt og stresshåndtering kan være den livsbekræftende cocktail netop du har brug for, til at skabe mere nærvær og glæde i din hverdag. Bevidst nærvær i naturen skaber ro i dit nervesystem, med ro i sindet bliver du bedre i stand til at tage kærlige bevidste valg for dig selv og dit liv. 

   Jeg hedder Marianne og er kvinden bag livsgnist.nu.
   Her tilbyder jeg 1:1 og gruppe forløb for private og virksomheder, hvor jeg med naturen som omdrejningspunkt hjælper mennesker med at genvinde balancen i deres liv. Udover at være naturcoach og stressmentor – er jeg certificeret sansebad instruktør og under uddannelse til naturterapeut. 

   Jeg glæder mig til at møde dig! 

   Mere inspiration

   Turen op ad i Norge med store kontraster

   Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

   Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

   Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

   Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

   Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

   Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

   Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

   DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

   Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

   Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

   Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

   Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

   Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

   På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

   Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

   LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

   Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

   Anja Robanke – livet i en autocamper

   Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

   Vil du også prøve det hele i 2024?

   Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!