Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Nyt magasin – få et lille smugkig her!

Tekst: Thomas Kjær Pedersen

3. udgave af Outdoor365 magasinet er nu klar med inspiration og gode historier. Denne gang kan du komme med på en cykeltur i de fynske alper, få en guide til hvordan du kommer lettere på tur og så kan du læse vores interview med Anne Hjernøe og Anders Agger, der fortæller om udelivet, venskabet og 10 år med langsomt TV.

Et andet tema der fylder meget i denne udgave, er hvordan man kan bruge naturen som medicin. Læs blandt andet interviewet med Simon Høegmark der står bag Vi Natur og som ønsker at få os tættere på den natur, som vi er skabt til at leve i samspil med. 

FÅ ET SMUGKIG:
Vi har herunder samlet uddrag fra fire historier, som alle tager udgangspunkt i nogle af de aktører du også kan finde her på outdoor365 og som alle tilbyder aktiviteter i naturen.

Magasinet kan købes i alle Eventyrsports butikker og på deres webshop.
Er du medlem i Eventyrsports kundeklub, kan du hente magasinet gratis hos din nærmeste Eventyrsport butik. 

Amatørvandrer på tur med Green Active Tours i Mols Bjerge

Det var en presset journalist, der blev sendt på tur med Lene Bach Larsen fra Green Active Tours, da han omkring juletid var med på sin første rigtige vandrertur.

Få i denne lille historie lidt indsigt i, hvordan en uerfaren vandrer oplevede sin første tur i de smukke Mols Bjerge.

Syv veje til at blive en dygtig havkajakroer

Efter 17 år som havkajakroer har Tue Olesen fra OnAdventure efterhånden en del erfaring på vandet. De mange år i havkajakken har automatisk smidt noget værdifuldt erfaring med sig, og det vil han gerne dele ud af.

Selvom du ingen erfaring har i en havkajak, så kan denne guide også hjælpe dig med at komme i gang. Der er noget for nybegyndere og mere erfarne sejlere. Så hvis du ønsker at komme ud på vandet, så tag eventuelt et kig på denne guide, når du får fingre på vores magasin!

Aktiver sanserne, og styrk din sundhed

De fleste af os har nogle åndehuller, som vi søger imod, når vi har brug for en pause fra dagligdagens stressende liv. For Anja Larsen fra Stærk af Natur har det altid været naturen, som har været en støttende skulder, når der har været modgang i livet.

“Det er tydeligt for mig, at når jeg er ude i naturen med en gruppe eller en enkeltperson, opstår der instinktivt et nærvær, en ro og en samhørighed, hvor der ikke er behov for at sige så meget; naturen gør det meste af arbejdet.”

Anja er uddannet ergoterapeut og videreudannet i naturterapi, så hvis du gerne vil opleve naturen som en helende enhed, så læs mere i magasinet.

Bjergtagende cykeltur i De fynske Alper

Vejrguderne er aldrig helt til at stole på. Det måtte Outdoor365 sande, da de havde sendt to personer fra redaktionen til Fyn for at teste øen som cykelturist, og regnen bare silede ned. Heldigvis var der så mange andre positive ting at melde om fra turen, at der kom en flot artikel ud af det.

Turen var arrangeret af Bike Tours Fyn, som holdt os godt i hænderne både inden og under turen – pedalerne skulle man dog selv træde i. De mange bjergtagende udsigter stjal dog lidt fokus fra lidt syre i benene.

 

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!