Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Nyt outdoor magasin ser dagens lys

Tekst: Henrik Kastenskov

Fra outdoorfestival til skabelsen af nyt magasin for de friluftsglade. Masser af inspiration og brugbar viden er den bærende ide fra udgiveren i Aarhus.
Et nyt magasin om udendørsliv er nu at finde i Eventyrsport’s butikker rundt om i hele landet. Magasinet udgives af holdet bag den årlige outdoorfestival i Ry, Outdoor365, som også bliver magasinets navn.

Læs magasinet online her: Outdoor365-magasin nr. 1, 2021

Isabel Benn Morgenstern har igennem seks år været frontkvinden for den kendte festival, der plejer at blive afholdt hvert år i pinsen omkring de smukke søer nær Skanderborg. Med én Corona-aflyst festival i 2020 i bagagen og nu endnu en aflysning af festival i pinsen 2021, havde hun og holdet bag festivalen to muligheder: at afvikle eller at udvikle. Og når man nu ikke er klar til at afvikle det hjertebarn, man har brugt seks år på at skabe, så gav svaret sig selv:

“Efter aflysningen af festivalen i 2020, satte vi os ned kiggede hinanden dybt i øjnene, og det tog os ikke lang tid at beslutte, at det at kaste håndklædet i ringen bare ikke var en mulighed. Så hvad skulle vi så gøre?”, spørger Isabel Benn Morgenstern retorisk.

Resultatet blev en to-trins raket, der i første omgang blev til Danmarks nye outdoor-portal, outdoor365.dk. En portal hvor man som friluftsmenneske hurtigt kan danne sig et overblik over muligheder og aktører, der tilbyder unikke muligheder for at opleve den danske natur. Det naturlige næste skridt kommer så nu, hvor magasinet henover 88 sider, der formidler oplevelserne fra de mange gæster og aktører i Danmark, kommer på gaden.

“Vores fokus på Danmark, og de oplevelser der ligger bogstaveligt talt lige udenfor vores dør, gør Outdoor365 unikt. Man behøver ikke være eliteidrætsudøver med flere ultraløb i bagagen for at få glæde af det her magasin. Det handler om at formidle viden om oplevelser og udstyr og glæden ved at være ude. Og der kan vi alle være med”, siger Isabel Benn Morgenstern.

Som trykpartner på magasinet valgtes Stibo Complete i Horsens. Selvfølgelig på grund af kvaliteten, men i særdeleshed også på grund af firmaets tilgang til bæredygtig produktion: “Isabel kom til os med den her ide til et magasin, og efter nogle afklarende møder, hvori krav til miljøpåvirkning blot var et af dem blev vi enige” erindrer Sales Manager hos Stibo Complete, Mads Dyrhberg Andersen, og fortsætter:

“Det er helt normalt at danske tryksager produceres i for eksempel Polen. Så vil man se, at papirmassen bliver fragtet fra Sverige til Polen, og efter tryk bliver det samme papir så kørt tilbage til Danmark og distribueret. Hvis vi giver os til at beregne på det CO2 -aftryk, der afsættes så giver det ingen mening. Vi siger hos Stibo Complete, at omsorg for miljøet ligger i vores DNA. Men vi mener det faktisk ”; siger Mads Dyrhberg Andersen.

For Isabel Benn Morgenstern var ræsonnementet i sidste ende egentlig simpelt nok: “Hvis vi gerne vil have danskerne ud og nyde vores vidunderlige natur, så bliver vi også selv nødt til at passe på den”; slutter hun.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!