Nyt outdoor magasin ser dagens lys

Tekst: Henrik Kastenskov

Fra outdoorfestival til skabelsen af nyt magasin for de friluftsglade. Masser af inspiration og brugbar viden er den bærende ide fra udgiveren i Aarhus.
Et nyt magasin om udendørsliv er nu at finde i Eventyrsport’s butikker rundt om i hele landet. Magasinet udgives af holdet bag den årlige outdoorfestival i Ry, Outdoor365, som også bliver magasinets navn.

Læs magasinet online her: Outdoor365-magasin nr. 1, 2021

Isabel Benn Morgenstern har igennem seks år været frontkvinden for den kendte festival, der plejer at blive afholdt hvert år i pinsen omkring de smukke søer nær Skanderborg. Med én Corona-aflyst festival i 2020 i bagagen og nu endnu en aflysning af festival i pinsen 2021, havde hun og holdet bag festivalen to muligheder: at afvikle eller at udvikle. Og når man nu ikke er klar til at afvikle det hjertebarn, man har brugt seks år på at skabe, så gav svaret sig selv:

“Efter aflysningen af festivalen i 2020, satte vi os ned kiggede hinanden dybt i øjnene, og det tog os ikke lang tid at beslutte, at det at kaste håndklædet i ringen bare ikke var en mulighed. Så hvad skulle vi så gøre?”, spørger Isabel Benn Morgenstern retorisk.

Resultatet blev en to-trins raket, der i første omgang blev til Danmarks nye outdoor-portal, outdoor365.dk. En portal hvor man som friluftsmenneske hurtigt kan danne sig et overblik over muligheder og aktører, der tilbyder unikke muligheder for at opleve den danske natur. Det naturlige næste skridt kommer så nu, hvor magasinet henover 88 sider, der formidler oplevelserne fra de mange gæster og aktører i Danmark, kommer på gaden.

“Vores fokus på Danmark, og de oplevelser der ligger bogstaveligt talt lige udenfor vores dør, gør Outdoor365 unikt. Man behøver ikke være eliteidrætsudøver med flere ultraløb i bagagen for at få glæde af det her magasin. Det handler om at formidle viden om oplevelser og udstyr og glæden ved at være ude. Og der kan vi alle være med”, siger Isabel Benn Morgenstern.

Som trykpartner på magasinet valgtes Stibo Complete i Horsens. Selvfølgelig på grund af kvaliteten, men i særdeleshed også på grund af firmaets tilgang til bæredygtig produktion: “Isabel kom til os med den her ide til et magasin, og efter nogle afklarende møder, hvori krav til miljøpåvirkning blot var et af dem blev vi enige” erindrer Sales Manager hos Stibo Complete, Mads Dyrhberg Andersen, og fortsætter:

“Det er helt normalt at danske tryksager produceres i for eksempel Polen. Så vil man se, at papirmassen bliver fragtet fra Sverige til Polen, og efter tryk bliver det samme papir så kørt tilbage til Danmark og distribueret. Hvis vi giver os til at beregne på det CO2 -aftryk, der afsættes så giver det ingen mening. Vi siger hos Stibo Complete, at omsorg for miljøet ligger i vores DNA. Men vi mener det faktisk ”; siger Mads Dyrhberg Andersen.

For Isabel Benn Morgenstern var ræsonnementet i sidste ende egentlig simpelt nok: “Hvis vi gerne vil have danskerne ud og nyde vores vidunderlige natur, så bliver vi også selv nødt til at passe på den”; slutter hun.

Mere inspiration

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emma’s Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emma’s Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.

Let og åndbar isolering

Midlayeren eller mellemlaget, som vi også kalder det på dansk, er essentiel når man skal ud i naturen, men stadig ønsker at bevare varmen på de kolde dage og om aftenen. Mens inderlaget skal holde dig varm og transportere sved væk fra kroppen, og yderlaget er din beskyttelse mod elementerne, så er mellemlagets fornemmeste opgave nemlig, at holde på kropsvarmen.

Oplevelsesrige SUP eventyr rundt i Danmark

Sommeren og de lange, lyse nætter er over os, og hvad er mere optimalt end at tage på SUP-eventyr. Mulighederne er mange, for vand og smuk natur finder her heldigvis rigtig meget af.

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.