Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Outdoor teambuilding

Tekst: Bo Jørgensen

Et team af mennesker er ufatteligt stærkt, hvis teamet kender hinandens styrker og blinde vinkler, og hvis de formår at bruge dette konstruktivt i forhold til et fælles mål.
Og når udviklingen flyttes udenfor, rykkes der ved de vanlige mønstre, vi har i virksomheden.

stand-up-paddle

Teamudvikling stopper aldrig

Hos Outdor365 er det vores erfaring, at udviklingen af et team aldrig stopper. Det er en proces, der skal have stadig opmærksomhed. Kaster vi os direkte over opgaven og fokuserer på økonomi, rammer og øvrige vilkår, uden at se på teamet som kernen i det hele, starter vi med kapitel to i bogen. Teamets individuelle og samlede ressourcer er forudsætningen for løsningen af de fleste opgaver.

Uanset opgaven og den konkrete ramme for udførelsen, er det afgørende, at alle i teamet kender sig selv og de øvrige i teamet. Særligt i forhold til de ressourcer og blinde vinkler der har betydning for teamets løsning af opgaven. Ofte kan det være gavnligt at starte med at blive bevidst om den individuelle motivation for at være en del af teamet. Hvorfor er jeg her? Hvad motiverer mig? Og hvad bidrager jeg med? Med det som fælles afsæt, kan vi med fordel forpligte os på en række principper for god kommunikation. Kvaliteten af opgavens løsning er afhængig af dette vigtige forarbejde.

”Den matematiske formel for godt samarbejde er 2+2=5”, og det er vores erfaring, at merværdien i samarbejdet ofte ligger gemt i kvaliteten af den enkelte persons evne og vilje til samarbejde. Se på fuglene der trækker sydpå, når vinteren nærmer sig, på myrernes og biernes kollektive indsats. Eller på naturfolkenes oprindelige levevis. Langt de fleste mennesker udvikler sig i samarbejdet med andre. Ganske få trives alene.”

Samarbejdet kan flytte sig

Hos Outdoor365 flyttes samarbejdet og processerne udenfor i naturen. Kroppen husker. Det fysiske element viser sig ofte at være en afgørende faktor for læring og udvikling. Skjulte kompetencer og kreative løsninger kan få afgørende betydning for udnyttelsen af virksomhedens ressourcer. Når vante hierarkier og dagligdags selvfølgeligheder i teamet udfordres, opstår der ofte nye muligheder. Overføres dette til virksomhedens daglige drift, kan det frisætte store potentialer.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!