Outdoor teambuilding

Tekst: Bo Jørgensen

Et team af mennesker er ufatteligt stærkt, hvis teamet kender hinandens styrker og blinde vinkler, og hvis de formår at bruge dette konstruktivt i forhold til et fælles mål.
Og når udviklingen flyttes udenfor, rykkes der ved de vanlige mønstre, vi har i virksomheden.

stand-up-paddle

Teamudvikling stopper aldrig

Hos Outdor365 er det vores erfaring, at udviklingen af et team aldrig stopper. Det er en proces, der skal have stadig opmærksomhed. Kaster vi os direkte over opgaven og fokuserer på økonomi, rammer og øvrige vilkår, uden at se på teamet som kernen i det hele, starter vi med kapitel to i bogen. Teamets individuelle og samlede ressourcer er forudsætningen for løsningen af de fleste opgaver.

Uanset opgaven og den konkrete ramme for udførelsen, er det afgørende, at alle i teamet kender sig selv og de øvrige i teamet. Særligt i forhold til de ressourcer og blinde vinkler der har betydning for teamets løsning af opgaven. Ofte kan det være gavnligt at starte med at blive bevidst om den individuelle motivation for at være en del af teamet. Hvorfor er jeg her? Hvad motiverer mig? Og hvad bidrager jeg med? Med det som fælles afsæt, kan vi med fordel forpligte os på en række principper for god kommunikation. Kvaliteten af opgavens løsning er afhængig af dette vigtige forarbejde.

”Den matematiske formel for godt samarbejde er 2+2=5”, og det er vores erfaring, at merværdien i samarbejdet ofte ligger gemt i kvaliteten af den enkelte persons evne og vilje til samarbejde. Se på fuglene der trækker sydpå, når vinteren nærmer sig, på myrernes og biernes kollektive indsats. Eller på naturfolkenes oprindelige levevis. Langt de fleste mennesker udvikler sig i samarbejdet med andre. Ganske få trives alene.”

Samarbejdet kan flytte sig

Hos Outdoor365 flyttes samarbejdet og processerne udenfor i naturen. Kroppen husker. Det fysiske element viser sig ofte at være en afgørende faktor for læring og udvikling. Skjulte kompetencer og kreative løsninger kan få afgørende betydning for udnyttelsen af virksomhedens ressourcer. Når vante hierarkier og dagligdags selvfølgeligheder i teamet udfordres, opstår der ofte nye muligheder. Overføres dette til virksomhedens daglige drift, kan det frisætte store potentialer.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.