Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Outdoorfestival til alle i Silkeborg

Nu bliver der tilføjet endnu et niveau til titlen som Danmarks Outdoor Hovedstad, når Danmarks Outdoor Festival løber af stablen i Silkeborg til september.

Outdoor for alle

“Med Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg, understreger vi endnu engang, at vi er Danmarks Outdoor Hovedstad, og at outdoor er for alle. Vi tror på, at naturen og outdooraktiviteter øger livskvaliteten hos både børn, voksne og ældre. Derfor er outdoor også en del af måden, vi tænker velfærd og udvikling på i Silkeborg Kommune,” fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum.

Danmarks Outdoor Festival vil på samme måde spænde bredt, hvor borgere i alle aldersgrupper og med forskellige interesser kan komme og prøve kræfter med nye udfordringer til fysiske aktiviteter eller nyde mad, bål og hygge med familie og venner i naturen.

”Outdoorfestivalen passer perfekt ind i det vi gerne vil. Den brede tilgang til, hvad outdoor er og kan, understøtter det enorme og stærke fællesskab, der er i og omkring Danmarks Outdoor Hovedstad. Det er en særlig måde at være sammen på, og det er noget, der binder os sammen. Derfor glæder det mig også, at festivalen favner både borgere, foreningsliv, private aktører og os som kommune,” fortæller Steen Vindum videre.

Steen Vindum, borgmester i Silkeborg

Alle facetter af outdoor

Et program med flere hundrede aktiviteter over festivalens fem dage, giver deltagerne mulighed for at få en forsmag på de mange forskellige facetter af, hvad outdoor er og kan.

”Friluftslivet har for os to spor. Den actionprægede, hvor du kan udfordre dig selv og naturen på mountainbike, teste kræfterne til skovløbet eller lege klatreskoven for børn og barnlige sjæle. Det andet spor er et, som mange danskere har brug for. Det er her, hvor du stresser af i naturen til yoga, i vildmarksbade og på stille vandreture. Til Danmarks Outdoor Festival gør vi det hele muligt,” fortæller festivalens idékvinde og festivalarrangør Isabel Benn Morgenstern.

Festivalen skydes i gang med tre brag i Them, Kjellerup og Silkeborg. Her skal tusindvis af skolebørn nemlig deltage i børneløb. Derfra kan deltagere i alle aldre se frem til alt fra yoga, vandring, tarzanland, MTB, SUP, kano til kajak.

Festival i natur og by

I Danmarks Outdoor Hovedstad er bylivet tæt forbundet med skov, søer og natur. Derfor er Silkeborg en ideel lokation for en festival, hvor både byliv og natur er i højsæde. Festivalen kan opleves flere steder, hvor Torvet, Bindslevs Plads og Lunden er hjertet for de mange aktiviteter, som Outdoor365 står bag.

”Til festivalen viser vi, hvad hyggen omkring bålet kan give, når børnene sidder i deres krible-krable værksted og ser på de insekter, de har indsamlet. De unge mennesker kan udfordre sig selv og kammeraterne på Bindslevs Plads, hvor der er asfaltaktiviteter. Torvet bliver der med markedsplads med streetfood og pop-up outdoor, så hele byen bindes sammen. Vi er sikre på, der er inspiration at hente til udendørs oplevelser til alle,” siger Isabel Benn Morgenstern.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!