Outdoorfestival til alle i Silkeborg

Nu bliver der tilføjet endnu et niveau til titlen som Danmarks Outdoor Hovedstad, når Danmarks Outdoor Festival løber af stablen i Silkeborg til september.

Outdoor for alle

“Med Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg, understreger vi endnu engang, at vi er Danmarks Outdoor Hovedstad, og at outdoor er for alle. Vi tror på, at naturen og outdooraktiviteter øger livskvaliteten hos både børn, voksne og ældre. Derfor er outdoor også en del af måden, vi tænker velfærd og udvikling på i Silkeborg Kommune,” fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum.

Danmarks Outdoor Festival vil på samme måde spænde bredt, hvor borgere i alle aldersgrupper og med forskellige interesser kan komme og prøve kræfter med nye udfordringer til fysiske aktiviteter eller nyde mad, bål og hygge med familie og venner i naturen.

”Outdoorfestivalen passer perfekt ind i det vi gerne vil. Den brede tilgang til, hvad outdoor er og kan, understøtter det enorme og stærke fællesskab, der er i og omkring Danmarks Outdoor Hovedstad. Det er en særlig måde at være sammen på, og det er noget, der binder os sammen. Derfor glæder det mig også, at festivalen favner både borgere, foreningsliv, private aktører og os som kommune,” fortæller Steen Vindum videre.

Steen Vindum, borgmester i Silkeborg

Alle facetter af outdoor

Et program med flere hundrede aktiviteter over festivalens fem dage, giver deltagerne mulighed for at få en forsmag på de mange forskellige facetter af, hvad outdoor er og kan.

”Friluftslivet har for os to spor. Den actionprægede, hvor du kan udfordre dig selv og naturen på mountainbike, teste kræfterne til skovløbet eller lege klatreskoven for børn og barnlige sjæle. Det andet spor er et, som mange danskere har brug for. Det er her, hvor du stresser af i naturen til yoga, i vildmarksbade og på stille vandreture. Til Danmarks Outdoor Festival gør vi det hele muligt,” fortæller festivalens idékvinde og festivalarrangør Isabel Benn Morgenstern.

Festivalen skydes i gang med tre brag i Them, Kjellerup og Silkeborg. Her skal tusindvis af skolebørn nemlig deltage i børneløb. Derfra kan deltagere i alle aldre se frem til alt fra yoga, vandring, tarzanland, MTB, SUP, kano til kajak.

Festival i natur og by

I Danmarks Outdoor Hovedstad er bylivet tæt forbundet med skov, søer og natur. Derfor er Silkeborg en ideel lokation for en festival, hvor både byliv og natur er i højsæde. Festivalen kan opleves flere steder, hvor Torvet, Bindslevs Plads og Lunden er hjertet for de mange aktiviteter, som Outdoor365 står bag.

”Til festivalen viser vi, hvad hyggen omkring bålet kan give, når børnene sidder i deres krible-krable værksted og ser på de insekter, de har indsamlet. De unge mennesker kan udfordre sig selv og kammeraterne på Bindslevs Plads, hvor der er asfaltaktiviteter. Torvet bliver der med markedsplads med streetfood og pop-up outdoor, så hele byen bindes sammen. Vi er sikre på, der er inspiration at hente til udendørs oplevelser til alle,” siger Isabel Benn Morgenstern.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.