Outdoorfestival til alle i Silkeborg

Nu bliver der tilføjet endnu et niveau til titlen som Danmarks Outdoor Hovedstad, når Danmarks Outdoor Festival løber af stablen i Silkeborg til september.

Outdoor for alle

“Med Danmarks Outdoor Festival i Silkeborg, understreger vi endnu engang, at vi er Danmarks Outdoor Hovedstad, og at outdoor er for alle. Vi tror på, at naturen og outdooraktiviteter øger livskvaliteten hos både børn, voksne og ældre. Derfor er outdoor også en del af måden, vi tænker velfærd og udvikling på i Silkeborg Kommune,” fortæller borgmester i Silkeborg Kommune Steen Vindum.

Danmarks Outdoor Festival vil på samme måde spænde bredt, hvor borgere i alle aldersgrupper og med forskellige interesser kan komme og prøve kræfter med nye udfordringer til fysiske aktiviteter eller nyde mad, bål og hygge med familie og venner i naturen.

”Outdoorfestivalen passer perfekt ind i det vi gerne vil. Den brede tilgang til, hvad outdoor er og kan, understøtter det enorme og stærke fællesskab, der er i og omkring Danmarks Outdoor Hovedstad. Det er en særlig måde at være sammen på, og det er noget, der binder os sammen. Derfor glæder det mig også, at festivalen favner både borgere, foreningsliv, private aktører og os som kommune,” fortæller Steen Vindum videre.

Steen Vindum, borgmester i Silkeborg

Alle facetter af outdoor

Et program med flere hundrede aktiviteter over festivalens fem dage, giver deltagerne mulighed for at få en forsmag på de mange forskellige facetter af, hvad outdoor er og kan.

”Friluftslivet har for os to spor. Den actionprægede, hvor du kan udfordre dig selv og naturen på mountainbike, teste kræfterne til skovløbet eller lege klatreskoven for børn og barnlige sjæle. Det andet spor er et, som mange danskere har brug for. Det er her, hvor du stresser af i naturen til yoga, i vildmarksbade og på stille vandreture. Til Danmarks Outdoor Festival gør vi det hele muligt,” fortæller festivalens idékvinde og festivalarrangør Isabel Benn Morgenstern.

Festivalen skydes i gang med tre brag i Them, Kjellerup og Silkeborg. Her skal tusindvis af skolebørn nemlig deltage i børneløb. Derfra kan deltagere i alle aldre se frem til alt fra yoga, vandring, tarzanland, MTB, SUP, kano til kajak.

Festival i natur og by

I Danmarks Outdoor Hovedstad er bylivet tæt forbundet med skov, søer og natur. Derfor er Silkeborg en ideel lokation for en festival, hvor både byliv og natur er i højsæde. Festivalen kan opleves flere steder, hvor Torvet, Bindslevs Plads og Lunden er hjertet for de mange aktiviteter, som Outdoor365 står bag.

”Til festivalen viser vi, hvad hyggen omkring bålet kan give, når børnene sidder i deres krible-krable værksted og ser på de insekter, de har indsamlet. De unge mennesker kan udfordre sig selv og kammeraterne på Bindslevs Plads, hvor der er asfaltaktiviteter. Torvet bliver der med markedsplads med streetfood og pop-up outdoor, så hele byen bindes sammen. Vi er sikre på, der er inspiration at hente til udendørs oplevelser til alle,” siger Isabel Benn Morgenstern.

Mere inspiration

Outdoormekka for alle i hjertet af Danmarks Outdoor Hovedstad

Første weekend i september forvandles Lunden i Silkeborg til et paradis for naturelskere med aktiviteter både til lands, til vands og i luften

Emma’s Everest – del 2: Bjergbestigning versus hverdagen – Og de betydningsfulde paralleller

Bjergbestigeren Emma Østergaard arbejder målrettet mod at blive yngste danske kvinde på toppen af Mt. Everest. Følg med på rejsen.

Cykelpigerne – to piger med eventyr i blodet

Pigerne Ida og Julie pakker cykeltaskerne og begiver sig ud på deres livs rejse rundt i verdens afkroge. Følg dem på deres eventyrlige færd.

Emma’s Everest – del 1: Et girlpowerprojekt

Emma’s Everest er et Girlpowerprojekt, og her kan du få et indblik i de vilde oplevelser, stunder, op- og nedture og meget mere, som projektet fører med sig.

Let og åndbar isolering

Midlayeren eller mellemlaget, som vi også kalder det på dansk, er essentiel når man skal ud i naturen, men stadig ønsker at bevare varmen på de kolde dage og om aftenen. Mens inderlaget skal holde dig varm og transportere sved væk fra kroppen, og yderlaget er din beskyttelse mod elementerne, så er mellemlagets fornemmeste opgave nemlig, at holde på kropsvarmen.

Oplevelsesrige SUP eventyr rundt i Danmark

Sommeren og de lange, lyse nætter er over os, og hvad er mere optimalt end at tage på SUP-eventyr. Mulighederne er mange, for vand og smuk natur finder her heldigvis rigtig meget af.

Arctic Circle Trail….. på cykel!

Nicklas og Emil, alias Cykeldrengene, er netop vendt hjem fra Grønland, hvor de har cyklet Arctic Circle Trail som første forberedelse til deres store eventyr – 800 km på cykel over indlandsisen! Men hvordan kommer man overhovedet på den vanvittige ide at cykle over isen på Grønland? Vi har sat drengene stævne til en omgang kaffemik og snak om deres nye iskolde eventyr.

Danmarks Outdoor Festival sætter fokus på inklusion og tilgængelighed for personer med usynlige handicap

Personer med usynlige handicap, der tager på Danmarks Outdoor Festival, kan fra
den 2. – 4. september 2022 bære Solsikkesnoren, hvis de ønsker at signalere til medarbejdere og øvrige gæster, at de kan have behov for ekstra tid, tålmodighed eller hjælp.

Bjergtagende cykeltur i De Fynske Alper

I en blæst, der kunne slå de fleste omkuld og regn i urimelige mængder, tog vores redaktion på cykelrejse på smukke Fyn.

Styr på udstyr – 10 must-haves til skuldersæsonen

Står du også med dilemmaet vægt VS. valg af det rigtige udstyr. Her får du 10 bud som kan hjælpe med at få bedre oplevelser i skuldersæsonen.