Denne blog indeholder reklame fra Bestig Bjerge

På Bjørnebjerges tinder med pust og røde kinder

Tekst: Marianne Purup og Mia Bay
Foto: Bestig Bjerge

På en lørdag eftermiddag i solskin – eller mildt regnvejr for den sags skyld – er der næppe noget skønnere at tage sig til, end at bestige bjerge. Altså bjerge i Danmark, forstås. De stærkt opreklamerede bjergtoppe ude i verden, K2 og Mount Everest for eksempel, kan man for det første ikke bestige på en eftermiddag, og for det andet kræver det en masse udstyr.

Så her skal det handle om en tur-retur til helt op på toppen af Bjørnebjerge i Stjær i det jyske Søhøjland. En tur som hverken kræver iltmaske eller sherpaer, men som dog fordrer solidt fodtøj og en vis stedsans, og som sagtens får pulsen op. Forsyninger i form af vand og termokaffe er en god idé.

Her i dette hjørne, bor der ingen bjørne…

De rundede bakker, som tilsammen udgør Bjørnebjerge, kan minde om ryggene på slumrende bjørne. Og måske deraf kommer navnet. Ifølge den lokale bjergguide Snitte Mads er der i hvert fald ikke set bjørne i bjergene i nyere tid.

Til gengæld kan man nyde et myldrende fugleliv og måske få kig på en hare i fuldt firspring.

Koden er på en pæl, find den sæl’

En varieret og smuk vandretur

Bjergbestigningen starter ved p-pladsen ved Stjær Kirke, for her er det snildt at parkere bilen eller cyklen, og herfra er der skiltet med det kendte BestigBjerge-logo. Kirken er for resten også et besøg værd, men det tager vi en anden dag.

Husk at finde den trecifrede talkode ved p-pladsen. Den kunne hænde at sidde på en pæl et sted. Tast koden ind i mobiltelefonen og sæt af sted.

Først går det ad byens asfalterede veje, men snart drejer ruten ind i skoven – og så går det opad, opad, nedad og så igen opad. Følg ruten på telefonen eller print et kort hjemmefra. Turen er bedst, hvis den starter mod vest.

Slaggård-Banke

Stien snor sig smukt op gennem træerne, og oppe på toppen skal I på kode-jagt igen. Endnu en trecifret kode skal hittes og tastes ind på mobilen og TA-DAAA! I har scoret jeres første højdemeter i BestigBjerge: Helt præcist 67 meter, nemlig forskellen på P-pladsen og pletten på toppen. På den lille bænk kan I puste ud, drikke en kop kaffe og nyde udsigten til det allerhøjeste punkt i Bjørnebjerge. Det ligger lidt på en privat mark, så der skal I ikke gå ud.

På nedturen kan I nyde udsigten til Aarslev Engsø, Aarhus og helt til Helgenæs.

Med sine 129 meter over havets overflade er Bjørnebjerge for resten nr. 36 på listen over de højeste bjerge i Danmark. Det højeste? Det er naturligvis Møllehøj, som er en del af Ejer Bjerge. Det kan man også bestige, og det kan I læse meget mere om på bestigbjerge.dk.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.