Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Bestig Bjerge

På Bjørnebjerges tinder med pust og røde kinder

Tekst: Marianne Purup og Mia Bay
Foto: Bestig Bjerge

På en lørdag eftermiddag i solskin – eller mildt regnvejr for den sags skyld – er der næppe noget skønnere at tage sig til, end at bestige bjerge. Altså bjerge i Danmark, forstås. De stærkt opreklamerede bjergtoppe ude i verden, K2 og Mount Everest for eksempel, kan man for det første ikke bestige på en eftermiddag, og for det andet kræver det en masse udstyr.

Så her skal det handle om en tur-retur til helt op på toppen af Bjørnebjerge i Stjær i det jyske Søhøjland. En tur som hverken kræver iltmaske eller sherpaer, men som dog fordrer solidt fodtøj og en vis stedsans, og som sagtens får pulsen op. Forsyninger i form af vand og termokaffe er en god idé.

Her i dette hjørne, bor der ingen bjørne…

De rundede bakker, som tilsammen udgør Bjørnebjerge, kan minde om ryggene på slumrende bjørne. Og måske deraf kommer navnet. Ifølge den lokale bjergguide Snitte Mads er der i hvert fald ikke set bjørne i bjergene i nyere tid.

Til gengæld kan man nyde et myldrende fugleliv og måske få kig på en hare i fuldt firspring.

Koden er på en pæl, find den sæl’

En varieret og smuk vandretur

Bjergbestigningen starter ved p-pladsen ved Stjær Kirke, for her er det snildt at parkere bilen eller cyklen, og herfra er der skiltet med det kendte BestigBjerge-logo. Kirken er for resten også et besøg værd, men det tager vi en anden dag.

Husk at finde den trecifrede talkode ved p-pladsen. Den kunne hænde at sidde på en pæl et sted. Tast koden ind i mobiltelefonen og sæt af sted.

Først går det ad byens asfalterede veje, men snart drejer ruten ind i skoven – og så går det opad, opad, nedad og så igen opad. Følg ruten på telefonen eller print et kort hjemmefra. Turen er bedst, hvis den starter mod vest.

Slaggård-Banke

Stien snor sig smukt op gennem træerne, og oppe på toppen skal I på kode-jagt igen. Endnu en trecifret kode skal hittes og tastes ind på mobilen og TA-DAAA! I har scoret jeres første højdemeter i BestigBjerge: Helt præcist 67 meter, nemlig forskellen på P-pladsen og pletten på toppen. På den lille bænk kan I puste ud, drikke en kop kaffe og nyde udsigten til det allerhøjeste punkt i Bjørnebjerge. Det ligger lidt på en privat mark, så der skal I ikke gå ud.

På nedturen kan I nyde udsigten til Aarslev Engsø, Aarhus og helt til Helgenæs.

Med sine 129 meter over havets overflade er Bjørnebjerge for resten nr. 36 på listen over de højeste bjerge i Danmark. Det højeste? Det er naturligvis Møllehøj, som er en del af Ejer Bjerge. Det kan man også bestige, og det kan I læse meget mere om på bestigbjerge.dk.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!