Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Helly Hansen

Pak til en dagstur – vandring

Tekst: Isabel Morgenstern
Foto: Helly Hansen

At pakke til en dagstur kræver, at du holder et godt øje med vejrudsigten og lærer en smule pakketræning. Om du skal gå langs havet, omkring en sø, i skoven, bjerge eller andre steder i terrænet, så er der nogle grundregler, du kan være opmærksom på.

En god rygsæk til dagsturen

Vi starter med rygsækken. Et eksempel på en god rygsæk til dagsturen er Resistor fra Helly Hansen.

Denne rygsæk vejer kun 1475 gram. Den er fuldt justerbar og indeholder alt det, du har brug for. Er du langt ude i naturen og på egen hånd, har du indbygget fløjte som ekstra sikkerhed.

Den har en flad sikkerhedslomme med nøgleclips og et rummeligt hovedrum. Store meshlommer på siderne og foran giver ekstra plads og nem adgang til ting, du kan få brug for i løbet af dagen.

Klik på billedet for mere information om rygsækken.

Ti ting til dagsturen

  1. MUST: Solbriller, solcreme og læbepomade. En hat eller en kasket hjælper dig til at holde hovedet koldt. Vabelplaster holder dig gående. Lommeletter eller en rulle toiletpapir, så du kan forsørge i naturen og små poser til at tage det brugte med dig igen.
  2. Navigation: Det er oplagt at slukke for mobilen og lade naturen tanke dig op. Men er du ude i nyt terræn, er mobilen din hjælper. Sørg for at have en powerbank med (flere fås med solceller). På mobilen finder du kort, kompas, GPS og du kan scanne QR-koder undervejs. Skal du gå om natten, er en pandelampe en god idé til at finde vej til at finde dit grej i mørket (husk ekstra batterier).
  3. Førstehjælpssæt: Så snart du er i naturen, kan der ske uforudsete uheld. Og det er ærgerligt, hvis du skal stoppes af små, ubetydelige ting, der kan behandles på stedet. Ta’ som minimum plaster med. Få inspiration til førstehjælp i denne blog hos Eventyrsport.
  4. Multitool: En god kniv eller et multitool, der kan bruges til en bred vifte af ting og formål, hører til i rygsækken på enhver dagstur.
  5. Ild: Medbring en solid lighter, stormtændstikkere, tændstål, optændingsbriketter eller lignende.
  6. Mad, hygge og kalorier: Pak en solid madpakke eller køb færdigretter som adventurefood, der kræver bålgryde, Jetboil, Trangia eller andre stormkøkkener, hvis du har lyst til at prøve kræfter med det. Forbered snacks med et højt kalorieindhold. Snit gulerødder, æbler, appelsiner i småbidder, muslibar og chokolade. Du kan få brug for den ekstra energi, hvis turen bliver længere, end du havde regnet med. Udfordrer du dig selv maksimum, kan en snack også være kærkommen til at give din psyke et boost.
  7. Drikkevarer: Vand er vigtigt på din tur, og ta’ mere med, end du regner med fra start. Medbring et kulfilter til at rense vand med, hvis du er i nærheden af vand. Te eller kaffe er næsten et must til chokoladen undervejs eller til morgenhyggen.
  8. Ly og tørvejr: En tarp, et nødtæppe, et lille letvægtstelt eller lignende skaber altsammen ly, hvis der kommer uvejr, eller du skal tilbringe natten udenfor.
  9. Påklædning: Uanset hvor du er, kan vejret lynhurtigt skifte fra sol til blæst og regn. Tænk derfor i lag-på-lag princippet. Uldundertøj inderst, ekstra sokker, striktrøje, skaltøj der holder vinden og vandet ude, handsker, halsedisse og hat. Er du først blevet kold eller våd, er det svært at blive varm igen. Husk også badetøj hvis der bliver mulighed for en dukkert.
  10. Sko: Pak et par sandaler eller klip-klapper, så du kan komme ud af varme sko eller støvler.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!