Denne blog indeholder reklame fra Helly Hansen

Pak til en dagstur – vandring

Tekst: Isabel Morgenstern
Foto: Helly Hansen

At pakke til en dagstur kræver, at du holder et godt øje med vejrudsigten og lærer en smule pakketræning. Om du skal gå langs havet, omkring en sø, i skoven, bjerge eller andre steder i terrænet, så er der nogle grundregler, du kan være opmærksom på.

En god rygsæk til dagsturen

Vi starter med rygsækken. Et eksempel på en god rygsæk til dagsturen er Resistor fra Helly Hansen.

Denne rygsæk vejer kun 1475 gram. Den er fuldt justerbar og indeholder alt det, du har brug for. Er du langt ude i naturen og på egen hånd, har du indbygget fløjte som ekstra sikkerhed.

Den har en flad sikkerhedslomme med nøgleclips og et rummeligt hovedrum. Store meshlommer på siderne og foran giver ekstra plads og nem adgang til ting, du kan få brug for i løbet af dagen.

Klik på billedet for mere information om rygsækken.

Ti ting til dagsturen

  1. MUST: Solbriller, solcreme og læbepomade. En hat eller en kasket hjælper dig til at holde hovedet koldt. Vabelplaster holder dig gående. Lommeletter eller en rulle toiletpapir, så du kan forsørge i naturen og små poser til at tage det brugte med dig igen.
  2. Navigation: Det er oplagt at slukke for mobilen og lade naturen tanke dig op. Men er du ude i nyt terræn, er mobilen din hjælper. Sørg for at have en powerbank med (flere fås med solceller). På mobilen finder du kort, kompas, GPS og du kan scanne QR-koder undervejs. Skal du gå om natten, er en pandelampe en god idé til at finde vej til at finde dit grej i mørket (husk ekstra batterier).
  3. Førstehjælpssæt: Så snart du er i naturen, kan der ske uforudsete uheld. Og det er ærgerligt, hvis du skal stoppes af små, ubetydelige ting, der kan behandles på stedet. Ta’ som minimum plaster med. Få inspiration til førstehjælp i denne blog hos Eventyrsport.
  4. Multitool: En god kniv eller et multitool, der kan bruges til en bred vifte af ting og formål, hører til i rygsækken på enhver dagstur.
  5. Ild: Medbring en solid lighter, stormtændstikkere, tændstål, optændingsbriketter eller lignende.
  6. Mad, hygge og kalorier: Pak en solid madpakke eller køb færdigretter som adventurefood, der kræver bålgryde, Jetboil, Trangia eller andre stormkøkkener, hvis du har lyst til at prøve kræfter med det. Forbered snacks med et højt kalorieindhold. Snit gulerødder, æbler, appelsiner i småbidder, muslibar og chokolade. Du kan få brug for den ekstra energi, hvis turen bliver længere, end du havde regnet med. Udfordrer du dig selv maksimum, kan en snack også være kærkommen til at give din psyke et boost.
  7. Drikkevarer: Vand er vigtigt på din tur, og ta’ mere med, end du regner med fra start. Medbring et kulfilter til at rense vand med, hvis du er i nærheden af vand. Te eller kaffe er næsten et must til chokoladen undervejs eller til morgenhyggen.
  8. Ly og tørvejr: En tarp, et nødtæppe, et lille letvægtstelt eller lignende skaber altsammen ly, hvis der kommer uvejr, eller du skal tilbringe natten udenfor.
  9. Påklædning: Uanset hvor du er, kan vejret lynhurtigt skifte fra sol til blæst og regn. Tænk derfor i lag-på-lag princippet. Uldundertøj inderst, ekstra sokker, striktrøje, skaltøj der holder vinden og vandet ude, handsker, halsedisse og hat. Er du først blevet kold eller våd, er det svært at blive varm igen. Husk også badetøj hvis der bliver mulighed for en dukkert.
  10. Sko: Pak et par sandaler eller klip-klapper, så du kan komme ud af varme sko eller støvler.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.