Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Silva

Pandelampen -et uundværligt stykke udstyr

Tekst: Sofie Kildahl Møller
Foto: Silva

Om du er til vandring, friluftsliv, mountainbike, kajak eller løb, så kan du få glæde af en god pandelampe. En pandelampe kan nemlig bruges til mange formål – lige fra dagligdagens aktiviteter, som en gåtur med hunden, til vilde eventyr, som ultraløb og bjergbestigning i udlandet.

 

Fordelen ved en pandelampe fremfor en lommelygte er, at du får lys, hvor du kigger hen, samtidig med at du har hænderne fri. Pandelampen hjælper dig både med at se og blive set af andre, fordi du hele tiden har lyset på dig.

Sofie Kildahl Møller fra Girls Go Wild bruger selv pandelampe, når hun er udenfor i mørket: ”Jeg synes, at en pandelampe er ret undervurderet, når det kommer til outdoorudstyr. Ud fra min egen erfaring kan jeg fortælle, at en pandelampe har reddet mig i mange situationer både på løbeture tidligt om morgenen eller sent om aftenen. Derudover bruger jeg også pandelampe på alverdens vandreture, hvor mørket indhentede mig, vejen pludselig blev usynlig og ruteafmærkningen forsvandt. Derfor er en pandelampe altid en del af min oppakning, når jeg skal på diverse ture udenfor.” fortæller Sofie.

Fordelen ved en pandelampe

Der findes mange former for pandelamper til adventure og udeliv, og det er en god ide at overveje dit behov, inden du køber en. Hvad skal den bruges til, og skal den bruges til forskellige formål?

Herunder finder du en liste med kriterierne for en god pandelampe:

  • Lang batterilevetid
  • God længde og bredde på lyskeglen
  • Mulighed for flere forskellige lysstyrker
  • Lav vægt og høj komfort

Disse kriterier er overordnede og skal tænkes ind, så de passer til dit behov. Der findes eksempelvis lysstyrker fra 100 – 3.000 lumen. Der er altså kæmpe forskel, og begge dele kan være et godt valg. Er du i tvivl om hvilken pandelampe, der passer lige netop til dit behov, så gå ned i din nærmeste friluftsbutik og få råd og vejledning. Her kan du også prøve dem på og finde den, som du synes er mest komfortabel.

Silva Explore

“Jeg skal selv have købt mig en ny pandelampe, så jeg er klar til foråret og sommerens vandreture og andre eventyr. Jeg har kig på en pandelampe fra mærket Silva, som jeg har hørt godt om og fået anbefalet.” fortæller Sofie.

Modellen hedder Silva Explore 4. Det er en god all-round lampe til diverse aktiviteter og til en fornuftig pris.

”Pandelampen kan lyse med 400 lumen og har en rækkevidde på 85 m. Prisen er 599 kr., hvilket jeg synes er en rigtig god pris for en pandelampe i en høj kvalitet.”

Silva Explore er en kraftig og vandtæt pandelampe. Den er god til store og små eventyr. Dens lysfunktion indebærer også et rødt lys, så du ikke ødelægger nattesynet samt et orangelys, som der er optimal til kortlæsning. Den har super god batterilevetid, og du kan justere lysstyrken helt ned til 10 lumen. På den måde kan du spare batteri, når du ikke skal bruge kraftigt lys som f.eks. ved læsning. Pandelampen har en nem betjening med knapper, hvilket er optimalt, hvis du er på farten eller bruger handsker.

“Silva explore 4 er på min indkøbsliste, og jeg håber også, at du er blevet bevist om, hvorfor en pandelampe er et must i dine outdoor- og adventureaktiviteter.” slutter Sofie og ønsker dig en god tur i mørket.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!