Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Tekst: Isabel Benn Morgenstern

Foto: Zenia Maltha & Amanda Sejersen

I samarbejde med: Helly Hansen 

Outdoor365-teamet har taget en uge fri fra hverdagen, for at skifte kontoret ud med en autocamper og arbejdstøjet med skitøj. Kan Tine, Zenia, Amanda og Isabel holde møder i en gondol med udsigt til Dolomitterne? Og er det muligt for de fire kollegaer at nyde skiferien, samtidig med at der arbejdes?

Bilerne parkeres hos Jysk Campingudlejning i Hedensted, hvor de skiftes ud med en Corado I338. Det giver et lille gib i alle, da bilerne er mikroskopisk små ved siden af autocamperens syv meter i længden, tre meter i højden og to meter i bredden.
Det er som at slå døren op til et kolonihavehus med to dobbeltsenge, køkken, køleskab, fryseskab, spisearrangement til fire personer. I bagagerummet er der plads til 4xski og støvler og med lethed lægges tøjet på plads i skuffer og skabe. 
  GPS’en er sat på Canazei, Italien. Forude venter 1400 kilometer og estimeret 16 timers kørsel. Vi bruger tid på at lære bilens dimensioner og spejle at kende på de  små veje, før vi kører på motorvejen.
  Det går forbavsende godt at navigere Coradoen, og da morgendisen letter tordner Alperne frem i Tirol. Det er næsten en kliché, at det er et bjergtagende syn. Ved Brenner-passet kommer den første kø, ellers glider trafikken mod de udfordrende og lidt isglatte hårnålesving mod Canazei.

   Verdens største skiområde

   Vi kører ind på Camping Marmolada kl. 13 og kl. 14 er vi på vej op med gondolen til verdens største skiområde. Canazei er blot én af de 50 byer, som tilsammen udgør Dolomiti Superski. 
   1.200 kilometer pister er verdens (suverænt) største skiområde – 360 km blå pister. 720 km røde pister. 120 km sorte pister. Her flyder af verdensklasse skiløb krydret med italiensk kultur og lokal, italiensk gastronomi. 
    
   Skiområdet lige over Canazei by er meget overskueligt. Der er brede, åbne pister der gør området tilgængeligt for alle niveauer. 
   Turen på Sellaronda rundt om Sella-massivet er cirka 50 kilometer lang, hvis du vælger den korteste rute (godt og vel 30 kilometers skiløb og knap 20 kilometer i skilifter). Sellaronda tager 4-5 timer og er ikke specielt svær eller krævende. 

    Sure tæer, hygge og grin

    Hvordan er er det at være afsted med fire kollegaer i en autocamper?
    Tine Rosborg Wegener siger: “Det er vildt hyggeligt, og man lærer hinanden at kende på en anden måde. Vi griner virkelig meget og får snakket om mange ting. Men jeg tror ikke, det er for alle.
    Hun uddyber, hvordan hun oplever kombinationen af en aktiv ferie og arbejde.
    At være aktiv synes jeg fordrer kreativiteten. Så den kombination vi laver her, er perfekt til at få nye ideer og løfte perspektivet. Tænk at være på arbejde og samtidig føle den vildeste frihed og eventyret i blodet. Hvis man har brug for meget rum og ro omkring sig, og bliver udfordret af at få sine kollegaers sure tæer i hovedet, så skal man nok ikke tage på autocampertur med arbejdet.

    Zenia Maltha understreger: “Det er udfordrende på den sjove måde. Vi kommer hinanden ved, men det er skønt at blive rystet tættere sammen. Man får nogle dybere snakke og mange skønne grin. Og så lærer man at holde styr på sine ting.” 

    Det er som et sommerhus på hjul, det er så hyggeligt”, siger Amanda Sejersen med et smil. “Vi kommer hinanden ved, men det er heller ikke sådan, at man føler det er for meget. Fordelen er, at det er så nemt, man kan sagtens stå på ski i et område den ene dag og køre et andet sted hen den næste dag. Man er flytbar på en helt anden måde, der ikke begrænser en. Ulempen kan være at ens ting har en tendens til at blive væk, når man er så mange mennesker på lidt plads.”

    Isabel Benn Morgenstern er vild med den teamånd, der  opbygges på sådan en tur. “Samtalerne, grinene, logistikken i de praktiske gøremål, vi løser sammen, det styrker altsammen den psykologiske tryghed i samarbejdet. I en autocamper bliver rejsen en oplevelse i sig selv. Friheden er en kæmpe fordel, der kan tages sidste øjebliks beslutninger og endestationen kan let ændres. Det er bestemt ikke sidste gang, vi er afsted.” 

    Tips og tøjvalg til skituren

    Vi har samlet vores bedste tanker, tips om skiløb og de helt rigtige detaljer ved skitøj så du kan blive klar til at angribe pisterne.

    Tine, Projektleder hos Outdoor365
    Tine, en erfaren skientusiast med over 40 skiture, deler sin passion for skiløb og vigtigheden af fællesskab på pisterne:

    “At have en aktiv ferie, hvor man kan være sammen på tværs af alder, er det bedste ved skiferie. Når man står ned ad pisten, er man bare sammen med sig selv, og så er man pludselig sammen med sin flok igen ved liften. Jeg elsker det.”

    Tine anbefaler at man tager på skiskole, da man aldrig bliver for god til at lære nyt og så anbefaler hun også at man tager sine sikkerhedsforanstaltninger: “Jeg synes man skal anskaffe sig et rygskjold og, at man får sig en jakke med en hætte der kan komme udover hjelmen, det er så fedt at have når vejret bider lidt, som det nogen gange kan gøre på skiture. Derudover så sætter jeg stor pris på udluftningslommer i tøjet, når man eksempelvis kommer længere ned af bjerget og der er varmere, så er det så rart at kunne lyne op i ærmerne og køle ned “

    Foto: Zenia Maltha
    Links til tøj: Blå skianorak

    Foto: Zenia Maltha
    Links til tøj: Brun skijakke

    Zenia, Freelance SoMe-ekspert hos Outdoor365
    Zenia, der er nybegynder på hendes første skitur, deler sin begejstring for skiløb og hendes tips til nye skiløbere:

    “Motionen, frisk luft, grin, snakke og de udfordringer, man møder ved at stå på ski, er det bedste ved skiferie. Og det fungerer godt at være afsted med forskellige niveauer, da der er noget for alle niveauer på pisterne.”

    Zenia anbefaler at starte stille ud med undervisning de første par dage og at bygge langsomt på. I forhold til påklædningen så er det vigtigt med: “En skijakke med snefang, den redder virkelig en når som jeg er væltet på pisten. Lange knæstrømper, varmt uld undertøj med en uld t-shirt under. Evt. en fleece eller vest afhængigt af vejret. Skibukser, solbriller, tynd hue, hjelm og skibriller, gode tykke vanter/luffer.”

    Amanda, Projektleder hos Outdoor365
    Amanda, en erfaren skiløber med over 21 skiture, deler sin kærlighed til skiløb og hendes tips til at få mest muligt ud af turen:

    “Det bedste ved skiferie er måden, man er sammen på, aktiv, social og ude i den smukkeste natur. Og Canazei er virkelig et område, der har vundet indpas hos mig..”

    Amanda anbefaler at nyde skiferien og passe på dem, der er i lavere niveau end dig og så har hun en opskrift til, hvordan du skal klæde dig på: “Svedtransporterende lag inderst, hvis der er varmt, og du ikke er en frossenpind, så behøver du ikke andet under din skijakke og skibukser. Vælg altid nogle vandafvisende skibukser, så du ikke fryser numsen af, hvis du sidder i sneen og nyder en kop kakao. Skijakken skal være med snefang og i en flot farve, så dine venner kan se dig på pisten og så er det virkelig en fed detalje i min jakke, at der er en lomme til liftkort i ærmet. Ellers er det godt med et par virkelig gode vanter og man tager ikke på ski uden sin hjelm.”

    Foto: Zenia Maltha
    Links til skitøj: Skijakke og baselayer

    Isabel, Direktør hos Outdoor365
    Isabel, en erfaren skiløber med over 30 skiture, deler sine rejseoplevelser og tips til beklædning.

    Isabel anbefaler at man træner sine muskler op hjemmefra: “Tag afsted i en gruppe eller med et rejsebureau. Undersøg snemængde og pisternes sværhedsgrader. Søg viden i Facebook-grupper. Er du nybegynder, så kør med erfarne eller allerbedst ta’ på skiskole. Husk at drikke vand evt. med elektrolytter til at komme gennem strabadserne og magnesium til at løsne musklerne.”

     “Man skal tage uld på inderst, og så er jeg helt vild med min ninjahue, som er idéel til dage, hvor vinden bider eller sneen falder. Varm trøje til kolde dage og en skaljakke til varmere dage. Tynde handsker og varme luffer til at skifte mellem på kolde og varme dage. Vær altid beredt med alt i rygsækken, vejret kan skifte på et øjeblik.”

    Vi håber at vores tips har gjort dig klar til at erobre pisterne med stil og komfort, uanset om du er nybegynder eller erfaren skiløber.

    Mere inspiration

    På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

    På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

    LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

    En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

    Anja Robanke – livet i en autocamper

    VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

    Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

    Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
    hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
    atmosfære.

    Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

    Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

    Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

    Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

    Chok for kroppen giver ro i sindet

    Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

    1o tips til en efterårsferie i naturen

    Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

    Nyd naturen langsomt og genvind balancen

    Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
    Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

    Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

    Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

    Vil du også prøve det hele i 2024?

    Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!