Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Sea to Summit

Specialdesignet sovegrej til kvinder – fordi én størrelse ikke passer alle

Tekst: AB Camping
Foto: AB Camping

En god nats søvn starter med det rigtige udstyr.

Pladsen i rygsækken er ofte ret begrænset og derfor forbeholdt det allervigtigste grej, der fortjener at komme med på dit næste outdoor-eventyr. Vigtigst af alt: det skal kunne pakkes ned i en størrelse, der er let at have med at gøre. Sovegrejet er noget af det vigtigste til din tur, fordi en hel nats restituerende søvn er på spil.

Da Sea to Summit’s designere satte sig for at skabe sovegrej til kvinder, startede de helt fra bunden, og gik til opgaven med et nyt perspektiv, for ikke at overse detaljer, der kunne forbedre designet. Gennem intensiv forskning, brugerfeedback og tests har de skræddersyet en linje af sovegrej til kvinder, og både brugere og anmeldere har kunnet mærke forskellen.

Én størrelse passer ikke alle

Mange kvinder har i årevis gået på kompromis i forhold til deres sovegrej og måske ikke altid fået en god nats søvn efter en lang dag i det fri. Derfor valgte Sea to Summit at fokusere på, hvordan de helt specifikt kunne gøre oplevelsen bedre for kvinder. Statistisk er der for eksempel en tendens til, at kvinder fryser mere end mænd. Mange kvinder har desuden en tendens til at sove på siden, så når du har en standardsovepose, der er designet til en mand, slæber du muligvis rundt på en sovepose, der både er længere, og har mere skulderbredde end nødvendigt.

Soveposer til kvinder

Ligesom liggeunderlagene er soveposerne smallere ved skuldrene og bredere ved hofte og knæ. Denne form gør at du kan sove i en naturlig position – på ryggen eller på siden – uden at knæ og hofter trykker foret fladt.

Sea to Summit har desuden undersøgt, hvor kvindekroppen taber mest varme, for netop at skabe ekstra varme komfortzoner i disse områder. Flere modeller har også et ekstra lag THERMOLITE isolering ved fødderne for ekstra varme.

Bedre liggeunderlag – bedre søvn

Resultatet er en bedre nats søvn, fordi underlaget er kortere end normalt, lidt smallere ved skuldrene og bredere fra hofte til knæ. Den kortere længde betyder mindre vægt at slæbe rundt på, og det bredere snit ved benene gør, at du kan ligge på siden uden at rulle af liggeunderlaget.

Liggeunderlagene har desuden THERMOLITE foring, der hjælper dig til at holde varmen i de områder, hvor du typisk vil fryse. De selvoppustelige liggeunderlag har en kerne af skum, der både er let og kompakt, men stadig varm og støttende. Underlagene er designet ud fra en kvindes profil, så skumkernen skaber varme komfortzoner i de områder, hvor du typisk taber varme.

Sea to Summit tilbyder også lagenposer og hovedpuder i forskellige varianter, så når du skal sammensætte de sovegrej, så er der hjælp at hente i firmaets Sleep System Finder. Et genialt værktøj, som ved hjælp af nogle få oplysninger om dig og dine behov, kan guide dig det rigtige valg af sovepose, liggeunderlag, hovedpude og liner. Resultatet giver dig nogle forslag til en samlet pakke, som du vil glæde dig til at kravle ned i efter en lang dag med vandrestøvlerne på.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!