Denne blog indeholder reklame fra Sea to Summit

Specialdesignet sovegrej til kvinder – fordi én størrelse ikke passer alle

Tekst: AB Camping
Foto: AB Camping

En god nats søvn starter med det rigtige udstyr.

Pladsen i rygsækken er ofte ret begrænset og derfor forbeholdt det allervigtigste grej, der fortjener at komme med på dit næste outdoor-eventyr. Vigtigst af alt: det skal kunne pakkes ned i en størrelse, der er let at have med at gøre. Sovegrejet er noget af det vigtigste til din tur, fordi en hel nats restituerende søvn er på spil.

Da Sea to Summit’s designere satte sig for at skabe sovegrej til kvinder, startede de helt fra bunden, og gik til opgaven med et nyt perspektiv, for ikke at overse detaljer, der kunne forbedre designet. Gennem intensiv forskning, brugerfeedback og tests har de skræddersyet en linje af sovegrej til kvinder, og både brugere og anmeldere har kunnet mærke forskellen.

Én størrelse passer ikke alle

Mange kvinder har i årevis gået på kompromis i forhold til deres sovegrej og måske ikke altid fået en god nats søvn efter en lang dag i det fri. Derfor valgte Sea to Summit at fokusere på, hvordan de helt specifikt kunne gøre oplevelsen bedre for kvinder. Statistisk er der for eksempel en tendens til, at kvinder fryser mere end mænd. Mange kvinder har desuden en tendens til at sove på siden, så når du har en standardsovepose, der er designet til en mand, slæber du muligvis rundt på en sovepose, der både er længere, og har mere skulderbredde end nødvendigt.

Soveposer til kvinder

Ligesom liggeunderlagene er soveposerne smallere ved skuldrene og bredere ved hofte og knæ. Denne form gør at du kan sove i en naturlig position – på ryggen eller på siden – uden at knæ og hofter trykker foret fladt.

Sea to Summit har desuden undersøgt, hvor kvindekroppen taber mest varme, for netop at skabe ekstra varme komfortzoner i disse områder. Flere modeller har også et ekstra lag THERMOLITE isolering ved fødderne for ekstra varme.

Bedre liggeunderlag – bedre søvn

Resultatet er en bedre nats søvn, fordi underlaget er kortere end normalt, lidt smallere ved skuldrene og bredere fra hofte til knæ. Den kortere længde betyder mindre vægt at slæbe rundt på, og det bredere snit ved benene gør, at du kan ligge på siden uden at rulle af liggeunderlaget.

Liggeunderlagene har desuden THERMOLITE foring, der hjælper dig til at holde varmen i de områder, hvor du typisk vil fryse. De selvoppustelige liggeunderlag har en kerne af skum, der både er let og kompakt, men stadig varm og støttende. Underlagene er designet ud fra en kvindes profil, så skumkernen skaber varme komfortzoner i de områder, hvor du typisk taber varme.

Sea to Summit tilbyder også lagenposer og hovedpuder i forskellige varianter, så når du skal sammensætte de sovegrej, så er der hjælp at hente i firmaets Sleep System Finder. Et genialt værktøj, som ved hjælp af nogle få oplysninger om dig og dine behov, kan guide dig det rigtige valg af sovepose, liggeunderlag, hovedpude og liner. Resultatet giver dig nogle forslag til en samlet pakke, som du vil glæde dig til at kravle ned i efter en lang dag med vandrestøvlerne på.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.