Denne blog indeholder reklame fra Tentipi

Tentipi – mere end et telt

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Tentipi

For den uvante er der en karakter af leg over det at sove i telt. Hvor mange gange har man som far ikke bygget huler til familiens yngste ved at lægge tæpper over spisebordets stole, og glædet sig over at høre børnene hygge og lege derinde? Og om sommeren gentager det hele sig. Bare ude i haven. Eller på vandreturen.

I det fri har vi oftest tænkt i små, lette tomandstelte, hvor man ligger tæt, og hvor muligheden for bevægelse i virkeligheden er stærkt begrænset. Traditionelle telte ligger man i. Bum! Og så alligevel ikke. Svenske Tentipi genopfandt barndommens legetelt, moderniserede det med inspiration fra de samiske Lavvuu telte, der i høj grad minder om tipi’er som vi kender dem fra indianerne i western-film, og gjorde dem brugbare i en moderne kontekst. Nu kan du stå op, du kan lave mad indendøre og du kan være i læ i løbet af ganske få minutter. 

Hvert år afholder et af Danmarks store firmaer et arrangement kaldet ‘Summer University’, hvor deres medarbejdere samles over to dage i naturskønne omgivelser. Tentipi Udlejning byggede i 2019 en lejr med en række mindre områder med 160 Onyx beboelsestelte samt et stort fællestelt sat sammen af 18 Stratos eventtelte med en central scene til de mere end 600 medarbejdere. Det tog et seksmandshold fra Tentipi Udlejning fem dage at slå hele lejren op, og kun tre- at pille det hele ned.

På mange måder er formen på en nordisk Tipi ideel i et barsk eller vindblæst miljø som det skandinaviske. Basen er bred og stabil, hvilket giver masser af plads, hvor vinden ikke kan blæse så hårdt, da vindhastigheden sænkes af jorden. Den del af teltet, der stikker op over højden på et almindeligt tunneltelt, har en begrænset overflade, der ikke øger vindmodstanden i væsentlig grad.

Teltets højde skaber en “skorstenseffekt”, hvilket giver god ventilation, selv på varme dage uden vind. Væk er de 30+ grader inde i teltet på en solrig festivaldag. Højden kombineret med det faktum, at et Tentipi er lavet af bomuld, betyder, at der er plads til flammer, så du kan tillade dig at tænde et bål ‘indendørs’ i de fleste større modeller. Højden gør det også muligt at stå op i teltet og giver teltet en vidunderlig, stemningsfuld atmosfære. Og så er vi pludselig helt med igen og tilbage i hulen under bordet i stuen, hvor du sad med dine venner omkring en tændt lommelygte.

I praktiske termer, så er et Tentipi i modsætning til inspirationskildens kampvægt på cirka hundrede kilo, en let og lethåndtérlig sag. Tentipi’s letteste telt, Onyx Light, vejer eksempelvis kun 3, 6 kilo, og det kan rejses på under fem minutter. Skulle du gøre det med dyreskind og træstænger, ville det tage dig omkring en time. I sin mest ekstreme udgave vejer et Safir telt, der er velegnet til ekspeditionsbrug, kun lidt over ni kilo.

Tentipi garanterer dig en lang levetid på dit telt. De udtager helt systematisk hvert fjerde- til kvalitetskontrol, og de slækker ikke på kravene, hvilket i sidste ende garanterer, at den investering et Tentipi reelt er, holder i mange år og til mange fantastiske naturoplevelser.

Aurum 33 er Tentipi’s nye glamping serie af luksuriøse telte, der byder på et helt andet niveau af komfort. Den har været længe undervejs, og trækker på mere end tre årtiers erfaring med at lave tipi’er.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.