Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Tentipi

Tentipi – mere end et telt

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Tentipi

For den uvante er der en karakter af leg over det at sove i telt. Hvor mange gange har man som far ikke bygget huler til familiens yngste ved at lægge tæpper over spisebordets stole, og glædet sig over at høre børnene hygge og lege derinde? Og om sommeren gentager det hele sig. Bare ude i haven. Eller på vandreturen.

I det fri har vi oftest tænkt i små, lette tomandstelte, hvor man ligger tæt, og hvor muligheden for bevægelse i virkeligheden er stærkt begrænset. Traditionelle telte ligger man i. Bum! Og så alligevel ikke. Svenske Tentipi genopfandt barndommens legetelt, moderniserede det med inspiration fra de samiske Lavvuu telte, der i høj grad minder om tipi’er som vi kender dem fra indianerne i western-film, og gjorde dem brugbare i en moderne kontekst. Nu kan du stå op, du kan lave mad indendøre og du kan være i læ i løbet af ganske få minutter. 

Hvert år afholder et af Danmarks store firmaer et arrangement kaldet ‘Summer University’, hvor deres medarbejdere samles over to dage i naturskønne omgivelser. Tentipi Udlejning byggede i 2019 en lejr med en række mindre områder med 160 Onyx beboelsestelte samt et stort fællestelt sat sammen af 18 Stratos eventtelte med en central scene til de mere end 600 medarbejdere. Det tog et seksmandshold fra Tentipi Udlejning fem dage at slå hele lejren op, og kun tre- at pille det hele ned.

På mange måder er formen på en nordisk Tipi ideel i et barsk eller vindblæst miljø som det skandinaviske. Basen er bred og stabil, hvilket giver masser af plads, hvor vinden ikke kan blæse så hårdt, da vindhastigheden sænkes af jorden. Den del af teltet, der stikker op over højden på et almindeligt tunneltelt, har en begrænset overflade, der ikke øger vindmodstanden i væsentlig grad.

Teltets højde skaber en “skorstenseffekt”, hvilket giver god ventilation, selv på varme dage uden vind. Væk er de 30+ grader inde i teltet på en solrig festivaldag. Højden kombineret med det faktum, at et Tentipi er lavet af bomuld, betyder, at der er plads til flammer, så du kan tillade dig at tænde et bål ‘indendørs’ i de fleste større modeller. Højden gør det også muligt at stå op i teltet og giver teltet en vidunderlig, stemningsfuld atmosfære. Og så er vi pludselig helt med igen og tilbage i hulen under bordet i stuen, hvor du sad med dine venner omkring en tændt lommelygte.

I praktiske termer, så er et Tentipi i modsætning til inspirationskildens kampvægt på cirka hundrede kilo, en let og lethåndtérlig sag. Tentipi’s letteste telt, Onyx Light, vejer eksempelvis kun 3, 6 kilo, og det kan rejses på under fem minutter. Skulle du gøre det med dyreskind og træstænger, ville det tage dig omkring en time. I sin mest ekstreme udgave vejer et Safir telt, der er velegnet til ekspeditionsbrug, kun lidt over ni kilo.

Tentipi garanterer dig en lang levetid på dit telt. De udtager helt systematisk hvert fjerde- til kvalitetskontrol, og de slækker ikke på kravene, hvilket i sidste ende garanterer, at den investering et Tentipi reelt er, holder i mange år og til mange fantastiske naturoplevelser.

Aurum 33 er Tentipi’s nye glamping serie af luksuriøse telte, der byder på et helt andet niveau af komfort. Den har været længe undervejs, og trækker på mere end tre årtiers erfaring med at lave tipi’er.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!