Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Ting vi har lært som freecampere i Isfuglen

*Reklame for Autocamp Låsby*

Tekst: Isabel Morgenstern

Foto: https://www.michael-krogh.com

Søg app’en Park4Night når du nærmer dig dit “soveområde”, så fremgår der fri-parkering i en radius på cirka 20 km.

HER HAR VI SOVET

  • boligområder uden parkeringsafgift
  • ved skilifte uden for åbningstiderne – vi har flyttet bilen tidligt om morgenen
  • i bjergområder, hvor vi er kørt ind på små grusveje
  • på afveje i skovområder
  • ved søer og hav, hvor vi har fundet parkeringer med udsigt

Vi har nu været på større og mindre ture sammen med børn, familie, venner og kollegaer.
Vi har lært Isfuglen at kende, og vi har begge forelsket os i freecamper-livet.
Der mere forberedelse, end vi først havde regnet med. Her vil vi ridse nogle af de ting op, der kræver lidt mere omtanke, hvis man vil prøve leve 24-7 på den begrænsede plads og freecampe.

LEVEREGLER

Det vigtigste for os er, at vi trives. Med to personer på den begrænsede plads, kræver det nogle aftaler, så vi kan håndtere vores nye hverdagsliv og skabe et rart leverum.
1. INTUITION
Hvis en af os får en mavefornemmelse, skal den anden agere herefter – uden diskussion.
2. ALENETID
Det kan kræve en gåtur eller luftforandring at være så tæt i længere tid. Det er legalt at have behov for alenetid, gå en tur, en dag på en café eller at gøre noget forskelligt.
3. LANGSOMMELIGHED
Livet i camperen er langsomt, der er fx skarpe kanter, du kan slå hovedet op i.
4. OPMÆRKSOMHED
Pladsen er så trang, at vi ikke kan gå forbi hinanden i opholdsrummene. På skift klæder vi om, laver mad etc. Der ryddes hele tiden op. (Så vidt muligt er “nummer 2” i naturen med en skovl).

SIKKERHED • SIKKERHED • SIKKERHED
Vi og hele vores verden er i camperen, og først og fremmest forbereder vi os på, hvordan vi kan sikre os og vores værdier.
VÆRDIBOX
Efter utallige samtaler med andre, der dyrker camper-livet, har vi besluttet at købe en værdibox. Den kan rumme foto-, video- og computerudstyr. Og her kan vi have pas og penge. Den installeres og nagles fast i et skab. Overvejelsen har været at få installeret ekstra låse på alle døre, men vurderingen er, at vi er godt sikret med boxen og sparer de 10.000kr.
SKADER OG SYGDOM
I længere perioder bor vi “remote” i bjergene, eller vi er på længere vandre- eller cykelture. Her skal der tænkes “worst-case-scenario” – hvis uheldet sker. Vi har tegnet ekstra rejseforsikringer og netop indgået en aftale med et firma, der arbejder med ekspeditioner, og som vil “klæde-os-på” til turen.
KØRSEL
Vi har køre-hviletidsregler. Skift minimum hver femte time. Vi kører langsomt og primært af landeveje, dels af hensyn til oplevelsen og diesel-økonomi. (Kører vi 90 kmt = 12 kml – 120 kmt = 9-10 kml)
GAS
Det er gået op for os, at gas er et stort spørgsmålstegn i autocamper-grupperne. Grundinstallationen i bilen er danske flasker, der ikke kan ombyttes, bortset fra enkelte steder i Spanien. Genopfyldningsinstallation er at foretrække, men koster cirka 10.000kr. Tyske flasker kan byttes flere steder… lad os sige det sådan her, vi researcher stadig.

Hvis du har lyst til at følge livet for Michael og Isabel som digitale nomader, kan du gøre det følgende steder:
Blog
YouTube
Instagram
Facebook

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!