Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Ulvang

Uld er godt – og ikke til at undvære i vinterkulden

Tekst: Bjørk Arnadottir Foto: Ulvang

Måske lægger vintertemperaturer med minusgrader en dæmper på motivationen, når du vil løbe en tur, vandre eller bare gå en tur i skoven? Et gammelt mundheld siger, at der ikke findes dårligt vejr, kun dårlig påklædning. I den sammenhæng er uld din allerbedste ven i nøden.

Hos Outdoor365 er vi vilde med uld – og med får. Disse pjuskede væsner, hvis uld er velegnet til al beklædning – lige fra tykke trøjer til undertøj og strømper.

 

Naturens eget produkt

Uld er meget populær blandt outdoorfolket – og med god grund. Mange sværger til uld fra inderst til yderst, fordi det er fantastisk at være aktiv i naturen i tøj, der er lavet af naturens egne råmaterialer.

For norske Ulvang, hvis produkter vores samarbejdspartner, Eventyrsport, forhandler, ​er det en selvfølge at kombinere faktorer som dyrevelfærd og naturglæde med uldprodukter i høj kvalitet. Ulvang laver også træningstøj, der er produceret med en blanding af merinould og elastan. Denne blanding er yderst behagelig og perfekt til træningsaktiviteter, der foregår udendørs. Uld har mange fordele, som gør materialet nyttigt hele året.

Får

Merinould fra glade får

Mange har en forkærlighed for uld fra merinofår, hvis uld er så blød, at kun de færreste oplever, at den kradser.

Dog er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, hvis dyrevelfærd står højt på din liste. I så fald skal du sikre, at du ikke køber uld fra farme, der af hensyn til produktionen udsætter fårene for den smertefulde behandling “mulesing”.

Ulvang samarbejder udelukkende med landmænd, der tager dyrevelfærd alvorlig. På disse farme, lever fårene udendørs en stor del af året, og de får lov at strejfe frit over store områder. Hos Ulvang arbejder man både for at beskytte dyr mod misbrug, men også for at sikre deres velfærd og naturlige levevis.

3 gode grunde til at elske uld

Der er mange grunde til, at uld er så velegnet som outdoor-beklædning, og herunder er tre eksempler:

1. Uld holder dig varm og tør om vinteren
En af uldens mest kendte egenskaber er dens evne til at holde dig varm – også selvom du bare har en helt tynd uldtrøje på. Derudover har uld en magisk evne til at holde dig tør – også selvom du sveder eller bliver fanget i en let byge. Hvordan kan det gå til? Det skyldes uldens evne til at absorbere fugt. Dyrker du aktiviteter med skiftende intensitet, som f.eks. cykel- eller vandreture, vil du opleve, at uld absorberer fugt og sved fra din krop. Normalt afkøler sveden din krop, men har du uldtøj på, optager ulden fugten og holder dig tør.

Uld kan absorbere 30 – 35 % af sin egen vægt, uden at tøjet føles vådt og klamt.

Ulvang sweater

2. Uld er kølende om sommeren
Noget, du måske ikke ved, er, at uld er temperaturregulerende, hvilket betyder, at ulden er med til at holde din kropstemperatur nogenlunde konstant. En tynd uldbluse kan derfor være mere behagelig at have på en sommerdag end en T-shirt i bomuld eller polyester.

3. Svedlugt? Nej tak
Vi kender nok alle følelsen af, at det kun kan gå for langsomt at få smidt motionstøjet til vask – fordi det lugter grimt af sved. Anderledes forholder det sig med uld. Idet uld absorberer sved og fugt, når sveden ikke at komme i kontakt med de bakterier i huden, som forårsager lugtgenerne. Faktisk kan du gå i ugevis i samme uldtrøje, uden at den lugter, også selvom du indimellem er gennemblødt af sved. Du kan nøjes med at lægge den til luftning og tørring. Og bliver den beskidt, er det ofte nok at tage en klud og tørre skidtet af.

Skulle der alligevel blive brug for at vaske uldtøjet en sjælden gang imellem, så er det vigtigt, at det gøres på den rigtige måde, så tøjet beholder sine gode egenskaber. Du kan få mere information om vask af uld i denne guide fra Ulvang.

 

Hold dig varm i vinterkulden

Tilbage til Danmark, februar og vinterkulde. Hvis du savner du en varm uldsweater, anbefaler vi at se nærmere på Ulvangs ​Rav Sweater med lynlås. Rav sweateren blev et nationalt klenodie i Norge, og der bliver solgt 400.000 styk på årsbasis. Selvom sweateren ikke er lavet af merinould, så er det en særlig fin uld fra får i Australien og New Zealand. Det varme klima skaber mulighed for at avle denne uldtype, hvis fibre er tyndere end end de fleste andre typer fåreuld. Den fås i flere flotte farvekombinationer, og du skal ikke være bekymret for, at lynlåsen generer din hud, da den er udstyret med en beskyttende krave ved halsen.

Vil du vide mere om Ulvangs produkter? Så se mere hos Eventyrsport.

Mere inspiration

Sommeren kom bragende her i Norge

Eventyr med Autocamperen: Sommeren kom bragende heroppe i NorgeSikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg blogger her på siden hver 14. dag indtil jeg kommer til festivalen sidst i august.Lad os...

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16