Vandets muligheder

Tekst: Zenia Maltha

Sommeren har for alvor meldt sin ankomst, og hvad er bedre end oplevelser på vandet når temperaturen sniger sig op på +20 grader? Vandet bliver varmere, og det åbner op for nogle fede og anderledes oplevelser. På Outdoor365 kan du fine aktører der tilbyder oplevelser og aktiviteter på og i vandet, og det er noget for enhver smag.

 

En verden med SUP

Men hvad er det egentligt de forskellige aktiviteter går ud på og hvad står de for?
SUP er en forkortelse af Stand Up Paddle Surfing. Sporten er en ældre form for surfing, der opstod tilbage i 60’erne som en måde, hvorpå surferne kunne padle længere tid på lange, flade bølger grundet den hastighed, de kunne opnå ved at stå oprejst på surfbrættet og padle.

Udviklingen inden for vandsport viser, at rigtig mange danskere sætter pris på motions- og friluftsoplevelser på vandet. SUP kan også udøves med familiens mindre børn, så længe det foregår i sikre omgivelser.

Kajak for alle

En kajak er en lille, smal, lang båd der drives fremad med en pagaj, og roeren sidder med front mod ro retningen. Det kræver oftest en del øvelse at tage ud i kajak – i hvert fald hvis du vil ud på det store hav.

Flere steder i landet tilbyder arrangører kajak kurset IPP2, som giver dig færdigheder med de grundlæggende padle- og styretekniker, der få dig til at beherske din kajak.

Efter dette kursus er du klædt på til at bruge en kajak på en sikker og tryg måde i kystnære områder i sommerhalvåret. På kurset lærer du de vigtigste styretag og hvordan du ror på en skånsom og ergonomisk vis.

Under vandoverfladen

Nu går vi under vandoverfladen og kiggere nærmere på undervandsjagt. Undervandsjagt handler om at fange fisk under vandet. Man bruger en harpun, et håndspyd eller de bare næver. Som undervandsjæger dykker man uden larmende luftflasker og med lungerne som eneste luftreserve. Undervandsjægere er derfor også fridykkere.

Undervandsjagt er snorkeldykning eller fridykning efter et bytte. Fordi man dykker uden larmende luftflasker, så kan man snige sig helt tæt på fisk, fugle og sæler, og det er kun dine evner i vandet og lidt held, der afgør, om du får succes. Undervandsjagt er friske råvarer fanget på den mest skånsomme og selektive fiskemetode overhovedet.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.