Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Helly Hansen

Vandrebukser – Hvad skal du vælge?

Tekst: Britta Lindstrøm Trabolt / Connect communication
Foto: Helly Hansen

I takt med, at vi udforsker naturen mere end nogensinde, er udvalget af outdoorbeklædning vokset markant. Butikkerne tilbyder vandrebukser med et væld af smarte tekniske detaljer, og det kan være en ret kompliceret affære at vælge. Overvejer du at investere i nye outdoorbukser, så læs med her.

Temperatur. Komfort. Bevægelighed. Det er nok i al sin enkelthed, tre af de væsentligste krav til en god vandrebuks. Selvom benene er mindre følsomme overfor temperaturændringer end overkroppen, kan det nemt ødelægge en vandretur hvis du fryser. Kvinder fryser ofte mere end mænd, så her er det især vigtigt at vælge en buks med isolering, eller at tænke lag-på-lag, så der også er plads til et varmt baselayer.

Hvad skal jeg bruge bukserne til

Mange vandrebukser er fremstillet i et åndbart materiale og har ofte gode udluftningsmuligheder i form af fx lynlåse i siderene. Er du på længere ture, opdager du også hurtigt værdien af god komfort og bevægelighed. En del bukser har enten 4-vejs eller 2-vejs stretch, hvilket betyder at materialet er strækbart i flere retninger. Det giver stor bevægelsesfrihed, og gør det nemt hvis du fx skal springe over små vandløb, klatre op ad stejle stier eller bare skal op og ned med rygsæk og udstyr i løbet af dagen.  

Hvad du skal vælge, afhænger selvsagt også af, hvad du skal bruge bukserne til, og på hvilken årstid. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal have 4-5 forskellige par vandrebukser, men skal du fx vandre en uge i bjergene, er kravene noget højere end til en weekendtur på Hærvejen. Tjek også hvor tætvævede bukserne er, især hvis du vandrer i perioder eller områder hvor der kan være mange myg.

1. Hard Shell bukser

Bjergvandring, ekspeditioner og højalpine ture kræver sine bukser. De skal være robuste, komfortable og fleksible. Da vejret kan skifte hurtigt og blive ekstremt, er det ekstra vigtigt at bukserne giver optimal beskyttelse mod vind og vand. Et par hard-shell bukser som Odin Skarstind er skabt til bjergvandring og aktivitet hvor dit udstyr kan blive udfordret maksimalt. Bukserne er 100% vindtætte og vandtætte og har tapede sømme. Der er desuden ekstra forstærkninger bagpå samt ved anklerne, forformede knæ, støvlekrog og lynlås ved benene. Med en vægt på 410 gram, hører bukserne også til i den lette kategori af hard-shell bukser. Vejl pris 2.000 DKK.

2. Soft Shell bukser

Super anvendelige bukser der ofte kan bruges til all-round friluftsliv. De er lette, åndbare og vandafvisende, ofte med enten 4-vejs eller 2-vejs stretch, og dermed også meget komfortable med god bevægelighed. Alt afhængig af model og brand, kan bukserne fås med et væld af ekstra detaljer; her er det nok et spørgsmål om hvad du foretrækker personligt. Vanir Hybrid bukserne er et godt eksempel på en funktionel soft-shell buks, og de fås både til mænd og kvinder. Med en vægt på kun 310 gram, er det ikke bukserne der tynger, når trætheden melder sig sidst på dagen. Vejl. pris 1.000 DKK

3. Klassiske vandrebukser

– er måske ikke en kategori i sig selv, men det er alligevel en god beskrivelse af super letvægtsbuksen Veir Tur Pants. Bukserne er fremstillet i Oeko-Tex certificeret bomuld og polyester, og de har en PFC-fri vandafvisende imprægnering. Bagpå samt på knæene er der ekstra forstærkning i form af shoftshell paneler. Med 4-vejs stretch er der lagt stor vægt på komfort og bevægelighed, og ventilations-lynlåse i siderne, giver mulighed for ekstra udluftning på varme dage. Buksebenene kan justeres i vidden, og snørebåndskrogen sikrer, at bukserne sidder stabilt. Ud over to håndlommer har bukserne også to lårlommer, hvoraf den ene indeholder en lynlåselomme til værdier. Fås til både mænd og kvinder. Vejl. pris 1.200 DKK.

Om Helly Hansen

Historien om Helly Hansen går helt tilbage til 1877, hvor kaptajn Helly Hansen udviklede den første vandtætte beklædning til søens folk. Det blev fundamentet for det norske brand, som siden har udviklet tøj og gear i professionel kvalitet, der hver dag beskytter tusinder og hjælper dem med at forfølge drømmen om store naturoplevelser.

Baseret på indsigt og input fra professionelle som bor og arbejder i verdens mest krævende miljøer, har Helly Hansen udviklet en lang række innovative produkter. Ud over det første vandtætte tekstil inkluderer det også de første fleecejakker, det første tekniske baselayer, baseret på Lifa® Stay Dry Technology, frem til det prisvindende og patenterede temperaturregulerende H2Flow™-system.

Den seneste banebrydende innovation er LIFA INFINITY PRO™ – et nyt bæredygtigt materiale med optimale vandafvisende og åndbare egenskaber, samtidig med at det er udviklet helt uden brug af kemikalier og derfor er langt mere miljøvenligt.

Helly Hansen er ledende inden for teknisk beklædning til sejl- og skisport. Over 55.000 professionelle bruger ski uniformer fra Helly Hansen, og brandet er sponsorere af både det Svenske, Finske og Canadiske Alpine Landshold.

Helly Hansens jakker, baselayer, fodtøj og andet outdoor udstyr sælges i flere end 40 lande og nyder tillid fra såvel professionelle som friluftsentutiaster over hele verden. Hvis du vil vide mere om Helly Hansens seneste kollektioner, kan du besøge www.hellyhansen.com

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!