Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Denne blog indeholder reklame fra Helly Hansen

Vild med ski

Tekst: Britta Lindstrøm Trabolt / Connect communication
Foto: Rasmus Lundby og Bent Hjarbo

Hvert år rejser ca. 500.000 danskere på skiferie, og ifølge Rasmus Lundby, formand for DDS (Den Danske Skiskole), gør det skisport til en af de største sportsgrene i Danmark. Sammen med Rasmus Lundby og Jakob Ghisler, to af Danmarks mest erfarne skiløbere, har vi taget et kig i krystalkuglen og set nærmere på trends og tendenser indenfor skisport.

Vinterferien er netop overstået, og for mange er det årets obligatorisk uge på ski. Turen går oftest til Østrig og Frankrig, og blandt vores nordiske naboer, er det Norge som topper listen over favoritdestinationer. Japan har i mange år været stedet for ski-feinschmeckere, men nu har et stigende antal danskere også fået øjnene op for perfekt puddersne, varme kurbade, sushi og super service. Flere og flere af os elsker desuden sne, kulde og ski så højt, at vi tager på en eller to ekstra skiture i løbet af sæsonen. En forlænget weekend, nogle dage i juleferien eller sæsonafslutning i påsken – tendensen peger på, at vi gerne bruger tid og penge på at få endnu flere dage på ski.

 

Helly Hansen jakke med en Life Pocket lomme, der beskytter mobilen mod kulde, og dermed ikke aflader batteriet. 

Sports-fashion

Copenhagen Fashion Week er Nordeuropas største, og måske smitter danskernes interesse for design, også af på pisterne.  Ifølge Rasmus Lundby er danske skiløbere nemlig lettere at kende end fx englændere og franskmænd. Det skyldes ikke uheldige styrt eller mangel på færdigheder, men god stil når det kommer til skitøj og udstyr. I Skandinavien er vi vant til at tænke både form og funktion, og derfor bruger vi flere penge på smart og lækkert ski tøj, særligt når teknologi og innovation bidrager til optimale løsninger. Et eksempel på det, er Helly Hansens LifePocket,der beskytter mobiltelefonen mod kulde, og dermed ikke aflader batteriet.

”Det er en banebrydende og enormt smart løsning. Helly Hansen har integreret LifePocket i de fleste af deres skijakker, og når man står på toppen af en piste og lige skal have styr på, hvor børnene er blevet af, eller koordinere afterski, så værdsætter man virkelig, at telefonen virker”, siger Rasmus Lundby.

 

Med flere mennesker, både på pisterne og off-piste, er sikkerhed endnu et område med øget fokus. Efterhånden kører langt de fleste skiløbere med hjelm og samtidig er rygskjold også blevet mere almindeligt. Batteridrevet såler som sikrer varme i støvlerne, dun og uldbaselayer bidrager desuden til, at skiløbere kan nyde lange dage uden at fryse, og samtidig minimere varme muskler, risikoen for skader.

Rasmus Lundby er formand for DDS og en af Danmarks mest erfarne skiløbere

Batteridrevne såler giver varme skistøvler og det kan nærmest redde skiferien hvis man let fryse på tæerne

Varme er alfa omega på skiferien, og en tynd dunbuks er Rasmus Lundbys personlige favorit til at holde lårmusklerne varme.

Randonee/skitouring

Det er hårdt, tidskrævende og kan være farligt. Ikke desto mindre er randonee i hastig fremgang mange steder i verden, også blandt danske skiløbere. Står du på ski ved du allerede, at resort-skiing kan være ret hektisk og larmende. Men når du bevæger dig væk fra lifterne og de præparerede pister, og i stedet bruger timer på at gå op af bjerget for at finde uberørt pulversne, sænker roen og stilheden sig på en helt ny måde. Det kræver ekstrem god fysik og kondition, men belønnes med unikke oplevelser i majestætiske omgivelser.

Backcountry/off-piste

Ny præparerede pister er for mange skiløbere det ultimative. For andre er det uberørte bjergsider langt væk fra pisterne, som giver forventningsfulde kuldegysninger. I takt med, at vi er blevet mere erfarne skiløbere, er antallet af danskere som kører off-piste øget. Det hænger sandsynligvis også sammen med, at udstyr og især ski til off-piste er blevet lettere og nemmere at svinge med. Til forskel fra randonee, er det mere almindeligt, at off-piste skiløbere benytter liftsystemet til at komme op i terrænet, og derfra finder off-piste ruter.

Skiskydning og langrend

Ved OL i Beijing ramte den grønlandske skiskytte Ukaleg Slettermark plet på samtlige skydninger. Skiskydning har stor seerinteresse, og fascinationen skyldes atleternes evne til at styre det voldsomme skift mellem anstrengende skiløb og skydning, hvor pulsen skal i ro for at sikre præcise riffelskud. Derfor er skiskydning også en disciplin som er på fremgang i Danmark. I Ballerup findes pt. den eneste bane hvor man kan teste sine færdigheder med rulleski og riffel, men snart bliver det også muligt at prøve skiskydning ved den ny bane der opføres i tilknytning til Copenhill.

Skiskydning har længe haft stor seerinteresse på TV og nu vokser sporten i Danmark

Selvom der er langt mellem langrendsløberne, skal man ifølge Jakob Ghisler fra Københavns Skiklub, ikke undervurderer hvor mange danskere der faktisk spænder rulleski på fødderne og drøner afsted på asfalten.

”Vi har ikke sne og langrendsløjper, men til gengæld har vi nok verdens bedst terræn til rulleski, fordi vi har fine cykelstier over det meste af Danmark”, fortæller Jakob Ghisler. ”Det er en fantastisk effektiv træningsform, og mange som har prøvet maraton, ironman eller La Marmotte i Frankrig, er begyndt at blive interesseret i store langrendsløb som fx Birkebeiner (54 km) og Vasa-løbet i Sverige (90 km).

Flade strækning og masser af cykelstier gør Danmark til et at verdens bedste steder for rulleski.

En anden ny mulighed er de såkaldte cross-rulleski, hvor man ligesom fx trailrun og mountainbike, kan dyrke sporten i skoven. Er man til ægte langrend med sne under skiene, er skind-ski en brugervenlig nyhed. Skind erstatter det store udvalg af voks og smøring til langrendsski og dermed er det blevet meget nemmere, at komme afsted og nyde turen.

Mere inspiration

DANMARKS STØRSTE OUTDOOR FESTIVAL ER KLAR TIL UDELIV FOR ALLE

16. juli, 2024 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRDET ER INSPIRATIONEN TIL AT KOMME MERE UD, DER OVER TRE DAGE TRÆKKER 40.000 GENNEM DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL I...

Følelsen af frihed

En søndag uden plan drog jeg på tur på Djursland i en Nissan Qashqai med Groenberg-tagtelt. Jeg nød morgenmad ved Kalø Slotsruin, fandt ro i naturen ved Aarhusbugten og spiste aftensmad med udsigt til Ebeltoft. Turen sluttede med overnatning ved Naturhotellet, hvor solnedgangen fra tagteltet var en perfekt afslutning. Outdoorbilen gav frihed til at udforske Djurslands smukke landskaber og finde ro i naturen.

Abisko vandretur og Icehotel – God start i Sverige

Abisko vandretur og Icehotel – God start i SverigeEfter en smuk køretur over bjørnefjellet og ind i Sverige, tilbragte Núna og jeg en nat lige over grænsen, kort før Abisko. Vi stod tidligt op næste dag for at få mest muligt ud af dagen.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg...

Cykelpigerne indtager Afrika 

Vi er to 22-årige veninder fra Give ved navn Julie Hölck og Ida Engstad, der efter at have afsluttet gymnasiet var fyldt med den vildeste eventyrlyst.

Magiske Runde og livet på vejen mod Narvik

Oplev magien på den charmerende ø Runde, Norges fugleparadis, og følg med på vores rejse op ad E6 med alle dens små eventyr, vejafgifter og vejrmæssige udfordringer

Tag grillen med på farten

Tag grillen med på farten

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Rejsedagbog fra en teamtur til østrig

Ferien var fantastisk og derefter den våde tid

Jeg tror temaet for denne blog må være regn. Det har regnet ufattelig meget, og når det ikke regner meget, så drypper det konstant.

Sommeren kom bragende her i Norge

Sikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB BILLET

Kom til adrenaline rush på Fort Østerlund!

Fort Østerlund tilbyder i år et hav af oplevelser som ekstern arrangør. Køb en billet og kom ud til Fort Ø for at få opfyldt dit adrenalinbehov! Der vil være kæmpegynge, totorvsbro og vippe.
Så du er garanteret et smil på læben og en masse gode oplevelser - ved Fort Østerlund.

OBS. Gælder kun ved gyldigt festivalarmbånd.

Sikkerhed

Alle aktiviteter med højde eller risiko er sikkerhedsgodkendte af Force og Politiet. ​ Ved alle vores aktiviteter skal man have lukkede sko på. Fx kondisko. Det er ikke tilladt at deltage med sandaler, træsko og klipklappere. Denne regel gælder også ved de udfordringer, hvor man kan falde i vandet. ​ Husk at det altid er muligt at få et bad, når I har været ude og prøve kræfter med vores aktiviteter. Medbring selv håndklæde, sæbe og evt. poser til våde sko og vådt tøj. Der følger en af vores instruktører med jeres gruppe rundt til de forskellige øvelser og udfordringer. Instruktøren vejleder, holder styr på sikkerheden og noterer i pointscorelisten. ​ Det er ikke tilladt for berusede personer at benytte aktiviteterne. Narkotika af en hver form er forbudt. ​ Du deltager på eget ansvar og bør tjekke dine personlige forsikringer.

Minimumsalder

Vi har en generel minimumsalder på vores aktiviteter på 18 år. Dog kan 14-årige også prøve, hvis man er sammen med værge og der underskrives en ansvarserklæring.
KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16