Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

Yoga på vandet

Tekst: Marie Bjerre / Rodfast
Foto: Rodfast

Det kan jeg garanteret ikke. Det er den første tanke, der går gennem mange hoveder, når de stifter bekendtskab med yoga på paddleboard. Men SUP yoga er langt nemmere end du tror. Læs her om nybegyndere der fortæller om deres første oplevelse.

Tanken om at tage yoga med på vand kan være udfordrende. Men paddleboards er mere stabile end de fleste tror. De er så stabile, at det næsten føles som at være på en yogamåtte på land.

SUP yoga er langsommere og foregår lavere end almindelig yoga, fordi det kræver fuld opmærksomhed, at justere og placere sig på boardet, så det ikke vipper.

Naturen som medspiller

SUP Yoga er en enestående måde at forene yoga og natur. På vandet forstærkes oplevelsen af din krops bevægelser. Vandet både støtter og udfordrer dig, og tilbyder en unik mulighed for at træne både krop og koncentration.

Yogaen foregår langsomt og kraftfuldt med fuld fokus på dine bevægelser. Det giver særligt gode betingelser for at øve yogaens fornemme meditative formål – at være i ét med det, du laver lige nu.  

Find rodfæste på vandet

Når du laver yoga på paddleboard, udforsker du hele tiden grænsen mellem stabilitet og balance. Du giver dig selv fuld opmærksomhed. Sidder eller står du skævt, vipper boardet lidt med dig, og du må justere din øvelse. Det en utrolig god koncentrationsøvelse, der giver dig rodfæste lige dér, midt på vandet. Er du garvet yogi, kan SUP yoga være en øjenåbner for, om du udfører stillingen i ligevægt, eller om du har ukendte vaner med at bruge den ene eller anden side af kroppen mere eller mindre.

Sådan foregår SUP yoga

SUP yoga er yoga udført på et paddleboard. Hos Rodfast går det ud på, at gå på opdagelse i foreningen mellem natur, balance og nærvær, som naturligt opstår på vandet.
Efter en kort introduktion til paddleboardet øver man sig i at blive fortrolig med boardet på vandet.

Så fortøjes boards’ne, og dernæst begynder en lille magisk times forening af bevægelse og natur gennem simple yogaøvelser udvalgt specielt til at kunne blive lavet på et paddleboard.

I slutningen af timen lægger man sig på boardet og mediterer til lyden af vandet, fuglene og Maries rolige guidende stemme. Du kommer i land med fornyet energi – klar til en forfriskning.

I tvivl om det er noget for dig?

Alle Rodfasts boards er ekstra stabile og egner sig rigtig godt til yoga. Marie er erfaren underviser og ved lige, hvad der skal til for at skabe tryghed både for nybegynderen og den garvede.

Find Rodfast på vores aktørside.

Mere inspiration

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere.

Anja Robanke – livet i en autocamper

Anja solgte alt og flyttede i autocamper: ”Aldrig har jeg været så glad som nu,” fortæller hun smilende, da vi møder hende til Autocampershowet i Fredericia.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!