Yurtér og yoga i Vestjylland

Tekst: Henrik Kastenskov
Foto: Henrik Kastenskov

At tænke ukonventionelt er en del af DNA’et for Birkelund Camping & Outdoor i Tarm
Det lå ikke lige i kortene, at Birkelund Camping & Outdoor – det gamle Tarm Camping – skulle blive til en campingplads, der satsede på nye overnatningsformer. Men Henrik Sørensen, der overtog Tarm Camping tilbage i 2017, er heller ikke helt konventionel i sin tankegang. “Der skulle ske noget – noget andet – efter jeg overtog pladsen dengang. Vi blev nødt til at appellere bredere end til de traditionelle gæster og sædvanlige lystfiskere, der flokkes om Skjern Å”.

Det korte citat fra en længere samtale med Henrik og med-kumpan, natur-kok Michael Damgaard, viser egentlig meget godt Henrik’s tilgang til det at drive campingpladsen i det Vestjyske. Den er pragmatisk, men båret af en nysgerrig idealisme, der også inkluderer bæredygtighed, up-cycling, bålmad og genbrug. Og så en udpræget lyst til at træde andre andre stier end de gængse og skabe sit eget.

Nomadetelte og nye campister

Vi sidder på en af de mange regnvåde dage i maj inde i den ene af Birkelund Camping & Outdoor’s to originale, kirgisiske yurt’er. Det klassiske nomadetelt fra de Central Asiatiske sletter er varmt, hyggeligt og stemningen helt sin egen. En brændeovn buldrer stille i baggrunden, og har sendt temperaturerne et godt stykke over de efterårsagtige otte-ti grader, termometret viser udenfor.

Fire sovepladser med skind og et lille køkken står langs teltets runde væg, og i midten et bord til fire personer, hvor interviewet foregår. Michael hælder mere kaffe fra kanden på brændeovnenes kogeplade op i kopperne: “På rigtigt mange måder var det gamle Tarm Camping en helt almindelig campingplads, da jeg overtog den.

Så på den led var den et ideelt udgangspunkt for at gøre tingene på min måde”, funderer Henrik, og fortsætter: “Du skal være klar til at tænke lidt ud af boksen, hvis du vil tiltrække en ny type campist. Det, at kombinere en tur væk fra de vante rammer med en kulinarisk oplevelse har potentiale, så med Michael til at stå for den del, så har vi noget at byde på”.

Udover de konkrete fysiske rammer med yurt’erne, tilbyder Birkelund Camping og Outdoor et weekendophold med kombinationen af yoga, yurt og bålmad. Opholdet fandt sted i juni 2021. Der er ikke endnu en ny dato, men følg med i kalenderen her på hjemmesiden.

Flere initiativer på vej

Henrik Sørensen forsætter med at udvikle campingpladsen i Vestjylland i retning af alternative overnatningsformer. Udover de allerede eksisterende flyvende telte og upcyclingshytter, så afventer en 50 kvadratmeter off-grid halmhytte med lerklinede vægge, regnvandsopsamling og solcelleanlæg godkendelse, ligesom der ligger planer om snitte workshops og guidede fotosafarier i den smukke natur ved Skjern Å på tegnebrættet i den umiddelbare fremtid.

Faciliteter

På Birkelund Camping & Outdoor er det muligt at campere hele året. I hovedsæsonen er det ikke nødvendigt med forudreservering. Fra efterårsferien til 1. april skal man reservere i forvejen. Efterår og vinter finder du altid god læ på pladsen. Om sommeren giver de brede læhegn behagelig skygge. Vil du have meget sol, skal du vælge en af pladserne i den østlige ende af pladsen.

Skal du af sted på tur med ikke-campister, som vil leje en hytte, så er det muligt at reservere en plads ved hytterne. Der er også pladser ved siden af de populære yurter.Kunne du tænke dig at holde din fødselsdag eller anden mærkedag på Birkelund Camping & Outdoor, så er det også muligt.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.