Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

10 tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien er i fuld sving. Mangler du nogle idéer til hvad dagene skal bruges på? Så har vi her samlet nogle spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark.

1. Sanketure

Efteråret i Danmark giver rig mulighed for at finde et bredt udvalg af naturlige ingredienser i den vilde natur.

Faktisk er de bedste spisesvampe mest sandsynlige at blive fundet fra august til oktober, derfor er efteråret den perfekte tid til at udforske skovene og bringe naturens skatte med dig hjem.

Det er velkendt, at nogle svampe kan være giftige, så hvis du ikke har erfaring med at samle svampe, anbefaler vi dig at bruge en svampehåndbog eller en mobilapp.

Her finder du Friluftsrådets guide til svampejagt. 

2. Troldeskattejagt

En oplevelse som både er god for store som små er, at finde Thomas Dambos kæmpetrolde. De er gemt flere steder i landet, derfor er det oplagt med en troldeskattejagt.

Du finder vores guide til at finde troldene lige her

3. Kunst og natur-tur

Har du lyst til at kombinere naturoplevelse med noget nyt, så er Deep Forrest Art Land i Kibæk et godt bud. Der giver rig mulighed for at kombinere en kunstnerisk oplevelse med skovens ro.

Her kan du læse mere om oplevelsen. 

4. Sheltertur og stjernekiggeri

Forestil dig at vågne op i skovens dybe stille ro, omsluttet af farverne på de gyldne efterårstræer. Lyden af knitrende blade under dine fødder og den friske duft af naturen omkring dig. Det er, hvad en sheltertur i efterårsferien handler om, en skøn flugt fra hverdagen, hvor du kan fordybe dig i naturens skønhed og lade dig inspirere af årstidens magi. Du kan finde mange af de sheltere der er i Danmark på udinaturen.dk

5. Vinterbadning 

Selv om det endnu ikke er vinter, så er havtemperaturen alligevel tilpas langt nok nede til at man kan få sig det kolde gys. En forfriskende dukkert i havet, der får pulsen til at stige og booster immunforsvaret, så I er klar til at vende tilbage til hverdagen.

6. Tænd op i bålet

Der er mange måder at nyde et måltid i naturen på, men der er dog noget helt særligt ved at sidde ved et knitrende bål, der varmer og skaber hygge på efterårsaftener. Udvid hyggen med snobrød eller pandekager, eller måske du kan kaste dig ud i nogle nye kulinariske retter.

Friluftsrådet har samlet en guide til, hvordan du tænder bål og nogle opskrifter du kan forsøge dig med. 

7. Naturlegeplads

Leder du efter en aktivitet i børnehøjde? En god kombination af udflugt og røde kinder? Hvad med at besøge en af Danmarks naturlegepladser. Pak tasken og smør madpakken og begiv jer ud på en eftermiddag i det fri, hvor børnene kan lege og i kan nyde de smukke farver som efteråret byder på.

Naturstyrelsen har sammensat en liste over naturlegepladser i skønne naturområder. Du finder listen på følgende link.

 

8. Æblefestival i Ebeltoft

Efterårsferien får en smagfuld opgradering, når Ebeltoft fejrer den årlige Ebelfestival. Gå på opdagelse i en verden af saftige æbler, friskpressede cider, delikate æblekager og sjove aktiviteter for hele familien.

En festlig begivenhed, der forvandler efteråret til en magisk tid med smagsoplevelser og æbleglæde. Du kan læse mere om Ebelfestivalen lige her: https://ebelfestival.dk/programmet/

9. Sort sol

Efteråret er højsæson for at se det fascinerende naturfænomen Sort Sol. Tusindvis af stære samles i skiftende, mægtige formationer på himlen og skaber et overvældende syn. Sort Sol er en uforglemmelig oplevelse og en fejring af efterårets skønhed.

En af de mest ideelle lokationer til at opleve Sort Sol er Tøndermarsken i det sydvestlige Jylland. For optimale betingelser skal du vælge en rolig og tør aften. Husk at medbringe varmt tøj samt eventuelt klapstole, så du kan sidde komfortabelt, mens du venter på dette enestående naturfænomen.

10. “Bjergbestigning”

“I et land uden høje bjerge…” Eller passer det nu alligevel? Danmark har faktisk adskillige bakker, der kaldes “bjerge”, så det er da oplagt at udfordre dig selv med noget “bjergbestigning”.

Det er en fantastisk mulighed for at tage på tur og se landskabet fra en helt ny vinkel. Så tag ud og jagt nye højder i efterårsferien og nyd den imponerende udsigt fra toppen.

Her kan du finde en liste over de højeste toppe i Danmark.

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse,
hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik
atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!