Sidste weekend i august
Danmarks Outdoor Festival 2024

10 tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien er i fuld sving. Mangler du nogle idéer til hvad dagene skal bruges på? Så har vi her samlet nogle spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark.

1. Sanketure

Efteråret i Danmark giver rig mulighed for at finde et bredt udvalg af naturlige ingredienser i den vilde natur.

Faktisk er de bedste spisesvampe mest sandsynlige at blive fundet fra august til oktober, derfor er efteråret den perfekte tid til at udforske skovene og bringe naturens skatte med dig hjem.

Det er velkendt, at nogle svampe kan være giftige, så hvis du ikke har erfaring med at samle svampe, anbefaler vi dig at bruge en svampehåndbog eller en mobilapp.

Her finder du Friluftsrådets guide til svampejagt. 

2. Troldeskattejagt

En oplevelse som både er god for store som små er, at finde Thomas Dambos kæmpetrolde. De er gemt flere steder i landet, derfor er det oplagt med en troldeskattejagt.

Du finder vores guide til at finde troldene lige her

3. Kunst og natur-tur

Har du lyst til at kombinere naturoplevelse med noget nyt, så er Deep Forrest Art Land i Kibæk et godt bud. Der giver rig mulighed for at kombinere en kunstnerisk oplevelse med skovens ro.

Her kan du læse mere om oplevelsen. 

4. Sheltertur og stjernekiggeri

Forestil dig at vågne op i skovens dybe stille ro, omsluttet af farverne på de gyldne efterårstræer. Lyden af knitrende blade under dine fødder og den friske duft af naturen omkring dig. Det er, hvad en sheltertur i efterårsferien handler om, en skøn flugt fra hverdagen, hvor du kan fordybe dig i naturens skønhed og lade dig inspirere af årstidens magi. Du kan finde mange af de sheltere der er i Danmark på udinaturen.dk

5. Vinterbadning 

Selv om det endnu ikke er vinter, så er havtemperaturen alligevel tilpas langt nok nede til at man kan få sig det kolde gys. En forfriskende dukkert i havet, der får pulsen til at stige og booster immunforsvaret, så I er klar til at vende tilbage til hverdagen.

6. Tænd op i bålet

Der er mange måder at nyde et måltid i naturen på, men der er dog noget helt særligt ved at sidde ved et knitrende bål, der varmer og skaber hygge på efterårsaftener. Udvid hyggen med snobrød eller pandekager, eller måske du kan kaste dig ud i nogle nye kulinariske retter.

Friluftsrådet har samlet en guide til, hvordan du tænder bål og nogle opskrifter du kan forsøge dig med. 

7. Naturlegeplads

Leder du efter en aktivitet i børnehøjde? En god kombination af udflugt og røde kinder? Hvad med at besøge en af Danmarks naturlegepladser. Pak tasken og smør madpakken og begiv jer ud på en eftermiddag i det fri, hvor børnene kan lege og i kan nyde de smukke farver som efteråret byder på.

Naturstyrelsen har sammensat en liste over naturlegepladser i skønne naturområder. Du finder listen på følgende link.

 

8. Æblefestival i Ebeltoft

Efterårsferien får en smagfuld opgradering, når Ebeltoft fejrer den årlige Ebelfestival. Gå på opdagelse i en verden af saftige æbler, friskpressede cider, delikate æblekager og sjove aktiviteter for hele familien.

En festlig begivenhed, der forvandler efteråret til en magisk tid med smagsoplevelser og æbleglæde. Du kan læse mere om Ebelfestivalen lige her: https://ebelfestival.dk/programmet/

9. Sort sol

Efteråret er højsæson for at se det fascinerende naturfænomen Sort Sol. Tusindvis af stære samles i skiftende, mægtige formationer på himlen og skaber et overvældende syn. Sort Sol er en uforglemmelig oplevelse og en fejring af efterårets skønhed.

En af de mest ideelle lokationer til at opleve Sort Sol er Tøndermarsken i det sydvestlige Jylland. For optimale betingelser skal du vælge en rolig og tør aften. Husk at medbringe varmt tøj samt eventuelt klapstole, så du kan sidde komfortabelt, mens du venter på dette enestående naturfænomen.

10. “Bjergbestigning”

“I et land uden høje bjerge…” Eller passer det nu alligevel? Danmark har faktisk adskillige bakker, der kaldes “bjerge”, så det er da oplagt at udfordre dig selv med noget “bjergbestigning”.

Det er en fantastisk mulighed for at tage på tur og se landskabet fra en helt ny vinkel. Så tag ud og jagt nye højder i efterårsferien og nyd den imponerende udsigt fra toppen.

Her kan du finde en liste over de højeste toppe i Danmark.

Mere inspiration

Sommeren kom bragende her i Norge

Eventyr med Autocamperen: Sommeren kom bragende heroppe i NorgeSikke en ændring i vejret! Varmen kom pludselig og slog både mig og Núna ud af kurs.Hej, jeg er Anja Robanke og jeg blogger her på siden hver 14. dag indtil jeg kommer til festivalen sidst i august.Lad os...

Gitte holtze – vandring er en gave

Gitte holtze – vandring er en gave

Turen op ad i Norge med store kontraster

Efter at have bevæget os i den sydlige del af Norge har vi valgt at kører opad. Og her er vores sidste par ugers eventyr rundt i autocamperen. Foråret kommer og går afhængig af om vi kører op i fjeldene eller ved i varmen igen.

Kom til Mini Outdoor Festival i Bilernes Hus

Der er masser foredrag og aktiviteter for hele familien, når Bilernes Hus i samarbejde med Outdoor 365 inviterer til Mini Outdoor Festival lørdag 25. maj kl. 11-17.

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Det bugner lige nu på stranden med spiselige urter

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

Ski om vinteren, eventyr om sommeren – Østrigs alsidige natur

DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL RUMMER FRIVILLIGHED FOR SÆRLIGT SÅRBARE

Siden Danmarks Outdoor Festivals allerførste spæde skridt blev taget, for ni år siden i et tomt butikslokale i Ry, har hjertet i festivalen været de frivillige, og særligt de særlige frivillige.

Eventyr med Autocamperen: To Uger på Farten

Eventyret begyndelse… To uger er fløjet afsted, siden vi begav os ud på vores nordiske eventyr. Det er svært at tro, at tiden er gået så hurtigt, når man er midt i en rejse fyldt med oplevelser. Vi startede vores eventyr med en smuk færgetur fra Helsingør til Helsinfors og stod pludselig på svensk grund.

Foråret er tid til vilde spiselige urter og planter

Carsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som han glæder sig til at dele med vores læsere. Lyt til Carstens stemme på Dansk Spirituspodcast og følg med på vores blog, hvor han vil dele sine eventyr, tips og tricks til urtesamling og meget mere!

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43 år lidt endnu. I 2019 tog jeg en stor beslutning om at ændre mit liv, jeg sagde farvel til mit hus, solgte mine ejendele og startede selvstændig som grafiker.

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!

KØB

Ly campingvogn 1050 kr

Kom og stil din campingvogn hos Ly Outdoor Camp.
Fælles for alle pladser er følelsen af at ligge i ly af skoven. Campen er omkranset af træer og ligger desuden kun en spytklat – nærmere bestemt et par hundrede meter – fra Remstrup Å, som er en del af Gudenåen.

Info:

  • Der kan parkeres én bil på hver plads.
  • Pladsen er din fra torsdag d. 29. august kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16
  • Prisen er inklusiv strøm
KØB

Ly X Nordisk Glamping 4 personer 3600 kr

Til naturelskere, der sætter pris på en glamourøs indpakning, tilbyder vi overnatning i “Ly x Nordisk Glamp Camp”. De flotte bomuldstelte fra Nordisk er forsynet med fast bund, privat terrasse med udendørs møblement, bålfad, køleskab, elkedel, service, senge, lyskæder, diverse møbler med mere. Glamping-området er placeret i campens sydøstlige hjørne med skoven som bagtæppe.

Info:

  • Glamping for 2 personer - indrettet med en dobbeltseng
  • For den luksuriøse campingoplevelse
  • Inklusive indretning med møbler etc.
  • Mulighed for opladning af mobiltelefoner
  • Glampingteltet er dit fra torsdag d. 29 kl. 10 til søndag d. 1. september kl. 16