10 tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien er i fuld sving. Mangler du nogle idéer til hvad dagene skal bruges på? Så har vi her samlet nogle spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark.

1. Sanketure

Efteråret i Danmark giver rig mulighed for at finde et bredt udvalg af naturlige ingredienser i den vilde natur.

Faktisk er de bedste spisesvampe mest sandsynlige at blive fundet fra august til oktober, derfor er efteråret den perfekte tid til at udforske skovene og bringe naturens skatte med dig hjem.

Det er velkendt, at nogle svampe kan være giftige, så hvis du ikke har erfaring med at samle svampe, anbefaler vi dig at bruge en svampehåndbog eller en mobilapp.

Her finder du Friluftsrådets guide til svampejagt. 

2. Troldeskattejagt

En oplevelse som både er god for store som små er, at finde Thomas Dambos kæmpetrolde. De er gemt flere steder i landet, derfor er det oplagt med en troldeskattejagt.

Du finder vores guide til at finde troldene lige her

3. Kunst og natur-tur

Har du lyst til at kombinere naturoplevelse med noget nyt, så er Deep Forrest Art Land i Kibæk et godt bud. Der giver rig mulighed for at kombinere en kunstnerisk oplevelse med skovens ro.

Her kan du læse mere om oplevelsen. 

4. Sheltertur og stjernekiggeri

Forestil dig at vågne op i skovens dybe stille ro, omsluttet af farverne på de gyldne efterårstræer. Lyden af knitrende blade under dine fødder og den friske duft af naturen omkring dig. Det er, hvad en sheltertur i efterårsferien handler om, en skøn flugt fra hverdagen, hvor du kan fordybe dig i naturens skønhed og lade dig inspirere af årstidens magi. Du kan finde mange af de sheltere der er i Danmark på udinaturen.dk

5. Vinterbadning 

Selv om det endnu ikke er vinter, så er havtemperaturen alligevel tilpas langt nok nede til at man kan få sig det kolde gys. En forfriskende dukkert i havet, der får pulsen til at stige og booster immunforsvaret, så I er klar til at vende tilbage til hverdagen.

6. Tænd op i bålet

Der er mange måder at nyde et måltid i naturen på, men der er dog noget helt særligt ved at sidde ved et knitrende bål, der varmer og skaber hygge på efterårsaftener. Udvid hyggen med snobrød eller pandekager, eller måske du kan kaste dig ud i nogle nye kulinariske retter.

Friluftsrådet har samlet en guide til, hvordan du tænder bål og nogle opskrifter du kan forsøge dig med. 

7. Naturlegeplads

Leder du efter en aktivitet i børnehøjde? En god kombination af udflugt og røde kinder? Hvad med at besøge en af Danmarks naturlegepladser. Pak tasken og smør madpakken og begiv jer ud på en eftermiddag i det fri, hvor børnene kan lege og i kan nyde de smukke farver som efteråret byder på.

Naturstyrelsen har sammensat en liste over naturlegepladser i skønne naturområder. Du finder listen på følgende link.

 

8. Æblefestival i Ebeltoft

Efterårsferien får en smagfuld opgradering, når Ebeltoft fejrer den årlige Ebelfestival. Gå på opdagelse i en verden af saftige æbler, friskpressede cider, delikate æblekager og sjove aktiviteter for hele familien.

En festlig begivenhed, der forvandler efteråret til en magisk tid med smagsoplevelser og æbleglæde. Du kan læse mere om Ebelfestivalen lige her: https://ebelfestival.dk/programmet/

9. Sort sol

Efteråret er højsæson for at se det fascinerende naturfænomen Sort Sol. Tusindvis af stære samles i skiftende, mægtige formationer på himlen og skaber et overvældende syn. Sort Sol er en uforglemmelig oplevelse og en fejring af efterårets skønhed.

En af de mest ideelle lokationer til at opleve Sort Sol er Tøndermarsken i det sydvestlige Jylland. For optimale betingelser skal du vælge en rolig og tør aften. Husk at medbringe varmt tøj samt eventuelt klapstole, så du kan sidde komfortabelt, mens du venter på dette enestående naturfænomen.

10. “Bjergbestigning”

“I et land uden høje bjerge…” Eller passer det nu alligevel? Danmark har faktisk adskillige bakker, der kaldes “bjerge”, så det er da oplagt at udfordre dig selv med noget “bjergbestigning”.

Det er en fantastisk mulighed for at tage på tur og se landskabet fra en helt ny vinkel. Så tag ud og jagt nye højder i efterårsferien og nyd den imponerende udsigt fra toppen.

Her kan du finde en liste over de højeste toppe i Danmark.

Mere inspiration

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Pak bilen til dit næste udendørs eventyr

Bilernes Hus giver dig her gode råd til, hvordan du pakker bilen med det rette udstyr til dit næste udendørs eventyr.

Haglöfs – Fit for the Outside

Design, funktionalitet og holdbarhed er vigtigt når du skal vælge udstyr til dine outdoor-aktiviteter. Hos Haglöfs laver de udendørsbukser, der indfrier alt dette.

Cykelpigerne – Det sidste vers for denne omgang

Cykelpigerne kommer her med deres seneste, og i denne omgang, sidste indlæg fra deres cykeleventyr.

Læs om deres rejse i Thailand og turen hjem til Europa igen, hvor pigerne triller gennem Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland og til sidst, Danmark.

Naturen kommunikerer både i og omkring dig

Birgitte Pliniussen fra Navigazion.dk fortæller i dette skriv om, hvordan mennesket er en kilde til energi og hvordan vi efterlader aftryk med denne, hvor end vi går.

Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle

16. august, 2023 | PressemeddelelseKontakt direktør, Isabel Benn Morgenstern, 21 28 77 54Danmarks Største Outdoor Festival er klar til udeliv for alle Foto: PRMens Smukfest og Roskilde trækker gæster til musikscenerne, så er det inspirationen til at komme mere ud, der...

Sådan pakker du til dit eventyr

Nordisk giver her tips og forslag til, hvordan du pakker til dit næste udendørs eventyr.

Når dit udeliv er lig med arbejdsliv, er Polaris din hjælper

Hos Polaris ATV tilbyder de solide og stærke maskiner som kan være din trofaste hjælper når dit udeliv er lig med arbejdsliv