Spar 25% på alle partoutarmbånd til
Danmarks Outdoor Festival 2024

FOREDRAG ALLE DAGE PÅ FESTIVALEN MED CYKELDRENGENES ØJENVIDNEBERETNING OG FØRSTEHÅNDSINDTRYK

CYKELDRENGENE EVAKUERET FRA INDLANDSISEN

Tekst: Isabel Morgenstern

Fotos: Cykeldrengene (Instagram og Facebook)

Tillykke med verdensrekorden og tak for at tage os andre med på eventyr derud, hvor de færreste mennesker kommer.

De manglede blot 150 af de 500 kilometer, da Cykeldrengene, Emil og Nicklas måtte evakueres med helikopter.

Den sidste måned har de cyklet på Indlandsisens ufremkommelige terræn. Ni af de 30 dage har stormstyrken været så høj, at den har sendt dem ind i deres telt med temperaturer ned til minus 38 grader.
De har på deres sociale medier fortalt, at de har frostskader, kroppene smerter og deres mad var rationeret ned til et minimum. 

Pressemeddelelsen er udgivet lørdag d. 27/5 efter evakueringen fandt sted. Pressemeddelelsen kommer fra Cykeldrengenes egne sociale medier (Instagram og Facebook). Her har de løbende opdateret undervejs på deres tur og også efter evakueringen fandt sted. 

Cykeldrengene skriver at evakueringen (samt turen) er finansieret af dem selv.

Til Ekstra Bladet fortæller de kort efter evakueringen:
Med udsigt til at være fanget på stedet i en tre dage lang storm med svindende brændstof og madrationer betød, at de var nødt til at lade sig evakuere godt 150 kilometer før målstregen. De drog begge et lettelsens suk, da de så helikopteren ankomme på indlandsisen.

“Vi omfavnede hinanden, og da vi så lander i Tasiilaq, står der 40 mennesker med grønlandske og danske flag og tager imod os.

“Det var en vild oplevelse”, fortæller Emil Fammé Hansen til Ekstra Bladet.

Allerede nu har de sat verdensrekord. Kort før afgang sagde Nicklas til Outdoor365:

“Det er svært at forberede sig på noget, som ikke er sket før. Nu er der godt nok en spanier, som forsøgte sig i 2013, men det er minimalt, hvad han ligesom opnåede på sin cykel. Det var fire cykeldage ud af 27 dage. Vi er så privilegerede, at det hold, den guide han havde med, det er præcis samme team, som vi i dag har med over indlandsisen.”

Cykeldrengene har flere gange på sociale medier beskrevet, at de har fået, hvad de bad om.

Emil sagde til Outdoor365 få dage før ekspeditionen gik i gang:

“At komme fra A til B, og stå med verdensrekord – det glæder jeg mig sindssygt meget til. Og så glæder jeg mig selvfølgelig til at komme ind i mig selv igen. Det her med at komme ud og presse sig selv, og komme ud der, hvor det måske ikke er så sjovt. At komme ud af den røde – og måske endda længere ud -af comfortzonen. Og så igen bekræfte vores egne magiske ord: ”Hold kæft, vi har det godt!

Og de fik i den grad, hvad de kom til Grønland efter.

Hør cykeldrengenes historie til Danmarks Outdoor Festival

Cykeldrengene holder foredrag alle dage på festivalen. Her får du cykeldrengenes øjenvideberetning og førstehåndsindtryk fra turen.

Læs mere her: Cykeldrengene.

Vil du høre seneste nyt fra Cykeldrengene og hvordan det går dem efter evakueringen?
Følg dem her:
Facebook
Instagram

FAKTA:

Cykeldrengene er vaskeægte eventyrere på cykel. De har blandt andet cyklet jorden rundt (24.391 km) og haft cyklerne med på ‘Nordic Arctic Trail’, en tur som bød på 207 km på cykel i Grønland. Derudover er de vindere af tv-programmet “Alene i Vildmarken”, sæson 5. Når de ikke er på tur, kan du møde dem rundt omkring til inspirerende foredrag. 

Mere inspiration

På eventyr med autocamperen i naturen inden længe

På eventyr med autocamperen i naturen inden længeJeg vil begynde med at sige tusind tak for den varme velkomst både her på bloggen og på sociale medier. Jeg ser virkelig frem til at dele mine kommende eventyr med jer.Lidt bagom mig Jeg hedder Anja Robanke og jeg er 43...

LOKALE PARTNERSKABER SKABER DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

En outdoor hovedstad i bevægelse  Lokale partnere står sammen om at skabe Danmarks Outdoor Festival Når festivalen åbner op til en verden af udeliv i Lunden i Silkeborg, den sidste weekend i august, er det med både nye og eksisterende, lokale partnere. 36.000...

Anja Robanke – livet i en autocamper

VELKOMMEN TIL NY BLOGGER HOS OUTDOOR365, Anja Robanke.Du kan møde Anja til Danmarks Outdoor Festival, den sidste weekend i august i Silkeborg. Frem mod festivalen blogger Anja fra hendes rejse i autocamper igennem Norge, Finland og Sverige.  Anja solgte alt og...

Kom ud i naturen – det er ren magi for både krop og sjæl

Vandreture om vinteren kan være en fortryllende oplevelse, hvor det sneklædte landskab og den friske luft skaber en unik atmosfære.

Fordele ved at sanke spiselige urter og planter

Fordele ved at sanke vilde spiselige urter og planter Tekst og foto: Carsten LambekCarsten Lambek er uddannet naturvejleder og vært hos Dansk Spirituspodcast. Med års erfaring i at udforske naturen og samle urter og planter har Carsten en unik viden og indsigt, som...

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Skiferie og arbejdsrejse til Canazei

Bikepacking Stories – 8 gode råd til dit cykeleventyr

Bikepacking Stories, 8 gode råd til dit cykeleventyr, cykeltur, cykling, eventyr på cykel

Chok for kroppen giver ro i sindet

Chok for kroppen giver ro i sindet, Vinterbadning, det kolde gys, ny til vinterbadning, nybegynder, fordele ved vinterbadning

1o tips til en efterårsferie i naturen

Efterårsferien. Idéer til efterårsferie spændende idéer til gode naturoplevelser i Danmark. Sanketure.

Nyd naturen langsomt og genvind balancen

Nyd naturen langsomt og genvind balancen!
Langsomme, sanselige oplevelser i et naturligt miljø, giver din hjerne et velfortjent hvil

Vil du også prøve det hele i 2024?

Med armbånd får du adgang til fede aktiviteter, spændende foredrag, kæmpe madmarked, grillout workshops, outdoorbar og bodgade med vilde tilbud på grej!