Denne blog indeholder reklame for BESV 

Hvorfor en elcykel? Vi afliver de mest almindelige myter

Tekst: Anne Louise M. Sommer / BESV
Foto: BESV

Er du stødt på følgende påstande:

  • Elcykler er kun for ældre mennesker
  • Man får ingen motion af at køre på elcykel
  • Elcykler er et dyrt alternativ til en almindelig cykel

… så er du langt fra den eneste.
Flere har i mange år haft den opfattelse, at elcyklen er et mindre udbyttende og langt mere kosteligt alternativ til den almindelige cykel, og som kun den ældre generation vælger. Da det eldrevne transportmiddel for alvor tog sit indtog i Danmark, for lidt mere end et årti siden, var det ganske rigtigt den ældre del af befolkningen, som hurtigst fik øjnene op for denne model, men hvordan forholder det sig i dag?

En elcykel er kendetegnet ved at have påmonteret en ”hjælpemotor”, typisk siddende foran, midtpå eller bagerst i stellet.
BESV tilbyder elcykler i premium-kvalitet, tilpasset netop dine behov i dagligdagen.

Myte 1: ”Elcykler er kun for ældre mennesker” FORKERT!

Elcykler benyttes i langt højere grad af folk i flere aldersgrupper. Ganske vist, er den ældre generation den, som hyppigst benytter denne type transportmiddel, men tendensen er, at flere og flere unge vælger elcyklen til. I Holland har salget af elcykler de sidste 3 år overhalet salget af konventionelle cykler. Markedet for scootere er desuden i stærk tilbagegang, da flere og flere unge vælger at investere i en elcykel i stedet.

Inden for mountainbike-verdenen er der især en stigende tendens til, at flere efterspørger de elektriske modeller (typisk kendte under betegnelsen ”eMTB”).

BESV tilbyder både Hardtail-, Full Suspension og Gravel-modeller inden for eMTB-kategorien.

I Danmark er der en klar tendens til, at de som først har valgt at investere i en elcykel, vælger denne type transportmiddel igen og igen.

Elcykelbrugere er typisk dem, man kan betegne som 2. eller 3. generationsbrugere. Dvs. at de fleste forbrugere i Danmark, som kører på elcykel, har haft en eller flere elcykler tidligere.” fortæller Jesper Tvilum, som er Sales & Product Manager på E-Commute hos Witt i Herning.

Han fortæller desuden, at forbrugeren i dag, i højere grad, er bevidst om, hvad han/hun investerer i og laver oftest research på komponenter forud for købet.

Elcykel-brands har høj fokus på at innovere og optimere produkterne for at imødekomme kundens stigende krav. Vi ser bl.a., at motorerne i elcykler bliver designet mindre men mere kraftfulde, og BOSCH udvikler fx ABS-bremsesystemer.”.

Myte 2: ”Man får ingen motion af at køre på elcykel” FORKERT!

For at motoren på en elcykel overhovedet aktiveres, kræves det først og fremmest, at pedalerne trædes ned. Hvornår man vælger at aktivere motoren, er desuden helt frit. Ikke nok med det, er det flere gange blevet fastslået, at elcykelbrugere er mere tilbøjelige til at forlænge cykelturen. Du får altså ikke blot en masse motion ved at vælge en elcykel, statistisk set, vil du potentielt tilbagelægge flere kilometer end på en konventionel cykel.

2 ud af 3 elcykelbrugere oplever, at de cykler længere og oftere end på en konventionel cykel*.

Skal turen fra arbejde forlænges er Urban-serien fra BESV helt ideel, da de er designede til at tilpasse sig ethvert terræn.

Myte 3: ”Elcykler er et dyrt alternativ til en almindelig cykel” RIGTIGT OG FORKERT

Hvis man udelukkende kigger på gennemsnitsprisen på en almindelig cykel sammenlignet med gennemsnitsprisen på en elcykel, så vil elcyklen oftest være dyrere at anskaffe. MEN! Du skal snarere se elcyklen som et alternativ til en ekstra bil, hvor prisen da er nemmere at forholde sig til.

Andre fordele ved at vælge elcyklen til:

  • Mere motion og frisk luft i hverdagen
  • Væsentlig mindre vedligeholdelsesomkostninger sammenlignet med en ekstra bil
  • Du behøver ikke bekymre dig om parkeringsmuligheder
  • En mere miljøvenlig måde at pendle på
  • Hjælpemotor, når du har behov (du behøver altså ikke møde svedig op på jobbet)

Hvis du er nået til vejs ende i denne artikel og overvejer at investere i en elcykel som dit næste transportmiddel, bør du besøge BESV Danmark. Vi tilbyder modeller inden for City-, Trekking, Urban, eMTB og Gravel.
Er du klar til dit næste (el)cykeleventyr?
Læs også: Hardtail eller Full Suspension: Sådan vælger du den rigtige eMTB

*Jf. rapporten ”Elcyklers udbredelse i Danmark” udarbejdet af Det Nationale Videnscenter for Cykelfremme

Prøv eMTB på Danmarks Outdoor Festival

I tvivl om hvilken e-bike du skal have? Eller har du bare lyst til at prøve kræfter med sådanne elektrisk cykel?

Mød BESV på Danmarks Outdoor Festival. Her kan du møde dem i bodgaden og se deres modeller – eller tage med ud på eMTB-tur. BESV har en eMTB-tur hver time, så der er rig mulighed for at prøve cyklen på egen hånd!

Læs mere her.

Vil du prøve?

Kom med til Danmarks Outdoor Festival og prøv en eMTB. 

Klik på knappen nedenfor og sikr dig dit armbånd!

Mere inspiration

Emma Østergaard skriver Danmarkshistorie – Yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg

Hun er nemlig den yngste danske kvinde på toppen af verdens højeste bjerg: Mount Everest.

CYKELDRENGENE EVAKUERET FRA INDLANDSISEN

De manglede blot 150 af de 500 kilometer, da Cykeldrengene, Emil og Nicklas måtte evakueres med helikopter.

Heidi vandrer 2.000 kilometer for en god sag

I 2015 ændres Heidi Stephansens liv. Hun får en blodprop i hjernen, og det viser sig, at det er svært at finde hjælp. Det vil hun gøre (gå) noget ved.

BRIGHT BIRD – RO i SINDET FOR ALLE PÅ EVENTYR

Bright Bird er ny partner hos Outdoor365 og Danmarks Outdoor Festival. I samarbejdet er ønsket, at endnu flere kommer ud og får oplevelser, hvor de er trænet og klædt på med sikkerhed, hvis det går galt.

Hardtail eller Full Suspension? Sådan vælger du den rigtige eMTB

Det at køre på mountainbike er blevet en mere udbredt disciplin. I løbet af de seneste år har flere kommuner prioriteret at etablere dertil indrettede spor for at imødekommende den stigende interesse. Ikke nok med at flere og flere hopper i mountainbike-tøjet, kan flere i højere grad se idéen i en elektrisk model (alment kendt under betegnelsen eMTB).

All-Out – At vandre med eller uden stave

At vandre med stave øger generelt sikkerheden og aflaster dine led en hel del, men det er meget individuelt, hvad folk har af behov og hvordan de vandre bedst muligt.

All-Out – Fornuftigt udstyr på tur

Hvad skal du have med, når du skal ud på tur? Her kommer Mette Mortensen fra All-Out med tips og tricks til alt hvad du skal have med – alt fra kompas til proviant.

All-Out – Læ, ly og sikkerhed

Hvis du er på længere ture og skulle være så uheldig at blive fanget i et uvejr, skal du altid være forberedt på, hvordan du søger læ og ly for vejr og vind.

STORE PERSONLIGHEDER TIL DANMARKS OUTDOOR FESTIVAL

De inspirerer andre med deres personlige veje i udelivet. Flere af dem søger ud for at komme ind. Andre går ud, fordi de elsker livet – derude på kanten. Fællestrækket er, at de i vildskab inspirerer andre til at komme endnu mere ud.

KUNSTEN AT FINDE TROLDE

Rundt omkring i landet – på hemmelige, smukke steder – kan du tage på troldejagt og finde imponerende og søde troldeskulpturer i genbrugstræ. Troldejagt er en sjov og anderledes måde at udforske den danske natur på.